Bajnoki címért jött a Honvéd új igazolása: "Nem a válogatottság motivál"

Laczkó Zsolt szerint volt olyan, amikor rosszul döntött és azért nem lett a Honvéd játékosa már korábban. Interjú.
Privacsek András 2017. január 22., vasárnap 9:09
Laczkó Zsolt szerint volt olyan, amikor rosszul döntött és azért nem lett a Honvéd játékosa már korábban. Interjú.
Szerző: Privacsek András 2017. január 22., vasárnap 9:09

Laczkó Zsolt a tavaszi szezon első igazolása a Honvédnál. Marco Rossi már korábban is szorgalmazta a huszonkétszeres baloldali védőt megszerzését. A válogatott játékos kölcsönbe érkezett a szezon végéig, a szerződés lejárta után a Honvédnak opciós joga van rá.

Korábban többször is felmerült a neved Kispesten. Hogyan kerültél a Honvédhoz?
- Többször is volt róla szó, hogy a Honvédba igazolok - mondta Laczkó a honvedfc.hu-nak. - Volt úgy, hogy nem tudtunk megegyezni, és volt olyan is, hogy rosszul döntöttem, most közel voltak az álláspontok, meg tudtunk egyezni, örülök, hogy Kispestre tudtam igazolni.
{div class:widget-box}{module Lájkolj minket!}{/div}
Ideigazolásod előtt milyen véleményt alakítottál ki a csapatról?
- Amíg kívülálló voltam, addig is azt gondoltam, hogy jól működik a Honvéd, hiszen ott van a dobogón. A tabella nem hazudik, egy csapat nem véletlenül van ilyen előkelő helyen. Azt láttam, hogy a Honvéd nagyon kellemetlen csapat az ellenfelek számára. Azt gondolom egy több éves munka eredménye most jött ki. Taktikailag az együttes nagyon rendben van, az NBI fölé nő ezt nyugodtan mondhatom. Nagyon nehéz a Honvéd ellen futballozni, meg kell szenvedni a győzelemért. Tapasztalom az edzéseken és tapasztaltam akkor is, amikor a Honvéd ellen játszottam ellenfélként.

Mit vársz a tavaszi szezontól, melyik csapat lehet a legnagyobb rivális?   
- A Honvéd legnagyobb riválisa saját maga lesz. A labdarúgásban minden hamar megváltozhat. Ha egy csapat nem koncentrál megfelelően, azt az ellenfelek azonnal kihasználják, akkor bizony nehéz dolgunk lehet. A csapatban meg van a kellő motiváció, a szervezettség, az egymásért való küzdés, ha ehhez még egy kis pluszt hozzá tudunk tenni, akkor az élen végezhetünk. A Honvédnak nem kell félnie senkitől, ez egyértelmű.

 

Az edzőtáborban Davide Lanzafaméval vagy egy szobában. Hogy jött össze ez a párosítás?
- Még a Sampdoriában futballoztam, amikor megismertem, de egymás ellen nem játszottunk soha. A privát életben többször is találkoztunk egy olasz étteremben. Sokat beszélgettünk a fociról, és az élet nagy dolgairól. Beszélek olaszul, nyilván ez is közelebb hozott egymáshoz minket. Egyébként nem csak vele jó a kapcsolatom, korábban Lovriccsal, Balázs Zsolttal és a próbajátékon lévő Villám Balázzsal is együtt játszottam, de a többieket is ismerem valamennyire.

A válogatottságról lemondtál?
- Mindenki válogatott akar lenni az is, aki már volt és az is, aki még soha nem játszott nemzeti színű mezben. Azt nem mondanám, hogy lemondtam a válogatottságról, de jelenleg más a motivációm. Jelen pillanatban az a célom, hogy bekerüljek a Honvédba, egy jó szezont produkáljak, és jó eredményt érjünk el a szezon végén. Most ez foglalkoztat a legjobban. 

Újabb német játékost igazolhat a Fradi - hazai átigazolási hírekért kattints!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Igaznak bizonyultak a horvát sajtóhírek, a korábbi magyar válogatott játékos elismerte, hogy távozik a Hajduk Splittől.
NB I
Iván Alex
Holland, belga és magyar élvonalbeli csapat is érdeklődik Iván Alex, a Spartak Trnava játékosa iránt, akinek nemrég járt le a szerződése a szlovák élvonalban szereplő gárdánál - számolt be a hírről a kisalfold.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz