A Honvéd 18 éves tehetségét azzal macerálják, mikor lő már gólt

Banó-Szabó Bencének a rövidtávú célja, hogy minél több játéklehetőséghez jusson a Honvéd felnőtt csapatában, azonban a hosszabbtávú tervei között külföldi szerződés is szerepel, de ezt nem akarja elkapkodni.
Mokány Lajos 2018. április 27., péntek 19:10
Banó-Szabó Bencének a rövidtávú célja, hogy minél több játéklehetőséghez jusson a Honvéd felnőtt csapatában, azonban a hosszabbtávú tervei között külföldi szerződés is szerepel, de ezt nem akarja elkapkodni.
Szerző: Mokány Lajos 2018. április 27., péntek 19:10

Első felnőtt szezonjában meggyőző teljesítményt nyújt a Budapest Honvéd mindössze 18 éves játékosa, Banó-Szabó Bence. A tehetséges középpályás az idei kiírásban 22 alkalommal volt tagja a kispestiek kezdőcsapatának, valamint háromszor csereként jutott szóhoz.  Banó-Szabó a klub hivatalos honlapjának adott interjújában elmondta, hogy került a Honvéd kötelékébe. A 18 éves játékos megemlítette, hogy a gólpasszok mellett most már szeretne gólt is szerezni.

- Isa Gábor (szerk. Honvéd-MFA U15-ös csapatának vezetőedzője) édesapámmal nagyon jó kapcsolatot ápol. Annak idején, egy héten legalább két-három alkalommal felhívott minket, hogy jöjjek át a Magyar Futball Akadémiára. Nagyon szeretett volna idehozni, de több akadémia is érdeklődött irántam. Körbenéztem több helyen is és nekem ez volt a legszimpatikusabb, ezért döntöttem úgy, hogy Kecskemétről Kispestre jövök – kezdte Banó-Szabó.

Úgy érzi, gyorsulnia kell

Erősségének a pozitív hozzáállását tartja, de pontosan tudja azt is, hogy mik azok a dolgok, amikben még fejlődnie kell.

- Talán a mentalitásom. Mindig pozitív ember vagyok, legalábbis a pályán, így tudok segíteni a társaknak, pluszt adni a játékunkhoz. Alapvetően jó társasági embernek tartom magam, szerintem ezért is fogadtak be könnyen a nagy csapatnál. A párharcok, amiben lehetne még fejlődnöm. Fizikálisan még van egy kis lemaradásom. Ha egy-két szituációt gyorsabban oldanék meg, akkor talán elől, illetve hátul is sikeresebbek lehetnénk védekezésben és támadásban is – fogalmazott a 18 éves középpályás.

Banó-Szabó Bence jó játéka mellé gólpasszok is társulnak, de gólt eddig még nem sikerült szereznie a Honvéd felnőtt csapatában.

- A csapattársak már macerálnak, majdnem minden nap hangoztatják, hogy nekem is kéne gólt szereznem. Kérdezgetik, hogy megdöntöm-e Gazdag Dani rekordját. Nem szeretnék rágörcsölni, megvárom inkább a megfelelő pillanatot. Mindig kérdezik tőlem, úgyhogy most is azt mondom, hogy majd a következő mérkőzésen. Azt hiszem, talán akkor a szurkolók is a szívükbe zárnának – mondta Banó-Szabó.

Maradna az első csapatnál, csak utána menne külföldre

A tehetséges középpályásnak rövidtávú célja, hogy minél több játéklehetőséghez jusson a Honvéd felnőtt csapatában. A hosszabbtávú tervei között külföldi szerződés is szerepel, de ezt nem akarja elkapkodni.

- Szeretnék a következő meccseken – amik még a bajnokságból hátra vannak – végig játszani, és jó teljesítménnyel hozzájárulni a sikerhez. Nyáron majd kiderül, kinek hogy alakul a sorsa. Jó lenne az első csapatnál maradni és minél több játéklehetőséghez jutni. Nem akarom elkapkodni, de ha eljön az idő, szeretnék kimenni külföldre is – zárta szavait Banó-Szabó Bence.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz