Doll: "Vignjevic jó fickó és néha én is az vagyok" – edzői várakozások

Az NB I 24. fordulójában rendezik a 223. Újpest-Ferencváros derbit, míg a Puskás Akadémia borsot törne az albérlője orra alá.
Csakfoci Admin 2018. március 31., szombat 12:46
Az NB I 24. fordulójában rendezik a 223. Újpest-Ferencváros derbit, míg a Puskás Akadémia borsot törne az albérlője orra alá.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. március 31., szombat 12:46

Újpest – Ferencváros, 17:00

Novothny Soma (az Újpest csatára):Egy Újpest-Fradin tényleg soha nem számít a helyezés, de nyilván valamiért előttünk állnak 17 ponttal. Hazai pályán azonban ez nem szabad, hogy látszódjon, rájuk kell erőltetnünk a játékunkat, és három pontot kell szereznünk.

Thomas Doll (a Ferencváros vezetőedzője):Több középpályásunk is készen áll a bevetésre: Spirovski az utóbbi két meccsen nem kezdett, de például a macedón válogatottban jó teljesítményt nyújtott. Vagy ott van Nagy Dominik is, aki remekül edz, ő is készen áll. De lehet akár taktikát váltunk és Böde mellett lesz egy hátravont támadónk. Sok opciónk van, elég idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy döntsünk. A modern futballban az edzők általában másfél évet töltenek el egy klubnál.  Mi már sok éve vezetjük a csapatainkat, ami annak a jele, hogy jó munkát végzünk. Nem könnyű felépíteni minden évben egy új csapatot, nincsen könnyű munkánk. Szeretem Nebojsa Vignjevics futballját, emberileg is kedvelem őt. Mindig bátor futballt játszik, a csapatai szó szerint játsszák a futballt. Több kemény rangadót játszottunk már egymás ellen, tiszteljük egymást. Nebojsa egy jó fickó, és néha én is az vagyok. (m4sport.hu)

Balmazújváros – Vasas, 17:00

Szamosi Tamás (Balmazújváros pályaedzője): – Szerintem most a Vasas sem lenne elégedett egy döntetlennel. Tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük, s ennek megfelelően fogunk felkészülni ellenük. Egyértelműen a győzelemre játszunk majd, és minden más eredmény csalódás lenne számunkra. (balmazfoci.hu)

Michael Oenning (Vasas vezetőedzője):Mindkét csapat számára fontos mérkőzés lesz a mai. A Balmaz számára fennáll a veszély, hogy lecsúsznak, hiszen a győzelmünkkel öt pontra kerülnének tőlünk. Ez pedig nekünk a nagy lehetőség, hogy a középmezőnybe kerüljünk. Egy intenzív iramú mérkőzésre számítok (...) Ez is egy olyan mérkőzés lesz, ahol kizárólag a koncentráció és az odafigyelés teljes fenntartásával lehet sikert elérni. Nehéz mérkőzés lesz. Az pedig nem segít, ha az ellenfél vélt formáján merengünk. A három pont sorsáról a napi forma fog dönteni. Ebben is felül kell majd emelkednünk az ellenfelünknél. (vasasfc.hu)

DVTK – Honvéd, 17:00

Bódog Tamás (DVTK vezetőedzője):Nehéz mérkőzésre számítok. Biztos vagyok benne, hogy egy kiváló edző által felkészített jó Honvéddal fogunk találkozni. Az előző két egymás elleni találkozón négy pontot szereztünk a tavalyi bajnok ellen, de most ez egy másik meccs lesz. A kispestiek a legutóbbi fordulóban győztesen hagyták el a pályát, ez biztosan jót tett nekik, de mi mindenképpen szeretnénk itthon tartani a három pontot, és ezért mindent meg is fogunk tenni. A szerdai PAFC és a szombati Haladás elleni mérkőzéssel együtt ez lesz a legfontosabb hetünk az idei szezonban, aminek az első állomása következik szombaton. (dvtk.eu)

Supka Attila (Honvéd vezetőedzője):A DVTK jól felkészített, agresszív csapat, jól játsszák a letámadást. „Hazai környezetben” valószínűleg az első perctől kezdve megpróbálnak nyomást gyakorolni ránk. Nekünk türelmesnek kell lennünk, meg kell találnunk azt a játékot, amivel kontrollálni tudjuk a letámadásaikat. Labdakihozatalnál figyelnünk kell rá, hogy ne veszítsük labdát. Természetesen labdaszerzés után nekünk is át kell mennünk olyan agresszív támadásba, amiből gólt, gólokat tudunk szerezni. Mindenféleképpen pontot, pontokat szeretnénk elhozni Debrecenből a Diósgyőrtől. (dvtk.eu)

Mezőkövesd – Paks, 17:00

Csertői Aurél (Paks vezetőedzője):A Mezőkövesd az egyik legjobb formában lévő csapat a jelenlegi bajnokságban. Remek sorozatban vannak, amit mi persze szeretnénk megszakítani. Ez nem lesz egyszerű, mivel jól játszanak, és mellé kreatív játékosokkal is rendelkeznek. Szóval ismét nehéz feladat előtt állunk.

Puskás Akadémia – Videoton, 17:00

Pintér Attila (Puskás Akadémia vezetőedzője):Mi mindenhol nyerni szeretnénk, bárki is legyen az ellenfél. Most az ország egyik, ha nem a legjobb csapata ellen lépünk pályára. Ismerjük a Videoton erősségeit, pontrúgásból például nagyon jók, hiszen több mérkőzést is így fordítottak a maguk javára. A támadásaikat a széleken remekül támogatja a jobb-, illetve a balbekk, és van egy Lazovicsuk, aki a rutinjával mérkőzéseket képes eldönteni, és még sorolhatnám… Remélem, a hétvégén rá tudjuk erőltetni az akaratunkat a Videotonra, és mi hagyjuk el győztesen a pályát. Van eltiltottunk, vannak sérültjeink, de azokkal kell megoldanunk az előttünk álló feladatot, akik rendelkezésre állnak. (pfla.hu)

Marko Nikolics (Videoton vezetőedzője):Mi továbbra is a bajnoki címért harcolunk, a Puskás pedig nehéz helyzetbe került, szóval a motiváció mindkét oldalon száz százalékos lesz. Ahogyan arra számítani lehetett, a bajnokság hajrája felé közeledve minden NB I-es együttes harcol valamiért az utolsó tíz fordulóban, szóval nincsenek könnyű mérkőzések. Nem foglalkozunk azzal, hogy mi volt tavaly, ez egy teljesen új mérkőzés lesz. Jó csapatról van szó, remek légiósokkal és hazai játékosokkal a keretben. Úgy gondolom, a játékosminőség topszinten van a magyar bajnokságot tekintve, szóval jó kihívás lesz számunkra a szombati meccs. Minden posztra vannak jó játékosaik, nem emelnék ki senkit, tiszteljük őket. (pfla.hu)

 

Haladás – Debrecen, 19:30

Király Gábor (Haladás kapusa):Az elmúlt két hét – csakúgy mint a korábbi időszak – kemény és jó edzésekkel telt, koncentráltan dolgoztunk. Ennek a munkának ki kell jönnie a szombati találkozón. Tény, itthon sokkal jobban szerepelünk mint idegenben, azt viszont nem tudom pontosan megmondani mi hiányzik, ahhoz, hogy a Szombathely táblát elhagyva is sikeresek legyünk. Az Újpest, a Budapest Honvéd és a Mezőkövesd ellen csak egy gól döntött, biztató, hogy mindhárom találkozón megvoltak a lehetőségeink. Tanulság: a helyzeteket a folytatásban értékesítenünk kell. A Rohonci úton viszont sikeresek vagyunk, aminek egyik fő oka, hogy idehaza jobban koncentrálunk, mint idegenben. Viszont nem azt kell nézni, hogy hol játszunk, arra kell törekednünk, hogy valamennyi találkozón sikeresek legyünk. Tisztában vagyunk vele, hogy a Debrecen tavasszal kevésbé jól szerepel, ám minden meccs más és más, ezért nem sorozatokban kell gondolkodni. Remélem szombaton a meccs után mi örülhetünk. (haladas.hu)

Herczeg András (DVSC vezetőedzője):Nem pihentünk a két hét alatt, sok elméleti foglalkozás, beszélgetés szerepelt a programban, illetve a kondicionális munkára is nagy hangsúlyt fektettünk. Fontos volt, hogy a fejeket is rendbe rakjuk, hisz maguk alatt voltak a játékosok. Érthető, hisz rossz sorozatban vagyunk. Azt gondolom, a szünet sok mindenre gyógyír volt. Szükségünk lenne most már a győzelemre is, de nem lesz könnyű három pontot szerezni a hétvégén, hisz a Haladás nagyon komoly eredményeket ért el hazai pályán, legyőzte a Ferencvárost, a Videotont és legutóbb a Vasast is. Érdekesség, hogy a szezonban ez lesz a harmadik egymás elleni meccsünk, és valamennyi alkalommal három különböző edző készítette fel a Vas megyeieket. Először kikaptunk, másodszor döntetlent játszottunk, bízom benne, ezúttal mi hagyjuk el győztesen a pályát. Próbáltunk minél jobban felkészülni ellenfelünkből, bízom benne, hogy szervezettek és egységesek leszünk. Továbbá fontos, hogy ne kövessünk el olyan egyéni hibákat, amelyek az elmúlt meccseken előfordultak. Ezért is volt lényeges, hogy fejben is foglalkozzunk a különböző játékhelyzetekkel. Nem könnyíti a helyzetünket az sem, hogy Ferenczire és Mengolóra továbbra sem számíthatok, ráadásul Kinyik ötödik sárga lapja miatt, Sós és Csősz pedig sérülése miatt nem állhat a rendelkezésünkre. (dvsc.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz