Tokmacot meglepte, mennyit kér érte a Fradi: "Nem emelhetik meg ennyivel az árat, mert volt öt jó meccsem a BL-ben!" - Hajnal is reagált

Tokmac Nguen nem érti, hogyan emelkedett meg ennyire egykori 400 ezer eurós ára, ami szerinte a kérőknek is túl magas. Az FTC egyik legjobbja távozna egy erősebb bajnokságba vagy olyan helyre, ahol kiemelt pénzt kapna.
Dudás Gábor 2020. december 24., csütörtök 9:55
Tokmac Nguen nem érti, hogyan emelkedett meg ennyire egykori 400 ezer eurós ára, ami szerinte a kérőknek is túl magas. Az FTC egyik legjobbja távozna egy erősebb bajnokságba vagy olyan helyre, ahol kiemelt pénzt kapna.
Szerző: Dudás Gábor 2020. december 24., csütörtök 9:55

Ahogy arról a csakfoci.hu hétfői, exkluzív cikkében beszámolt, magyar szinten kiemelkedő összegért és jelentős, akár tízszeres haszonnal adná csak el a Ferencváros legértékesebb játékosát, Tokmac Nguent. Ahogy írtuk, mintegy 4 millió eurót is elkérhet az FTC az érdeklődő kluboktól a támadóért, akit anno 400 ezer euróért vettek meg a zöldek.

Tokmac a norvég VG-nek elárulta, szerinte túl sokat kér érte a magyar rekordbajnok, amit nem igazán tud hová tenni, és úgy érzi, ez az útjába állhat annak, hogy egy erősebb bajnokságba igazoljon, akár már januárban.

- Nagyon jól érzem magam a klubnál és maradnék még akár újabb 10 évig is. A szurkolók támogatása is nagyon sokat jelent nekem, de úgy érzem, itt az ideje egy következő lépés megtételének, itt az ideje valami újat kipróbálni.

Sokkolt azonban, amikor a klub közölte velem, mennyit kér értem. Hogyan lehetséges az, hogy megvettek 4 millió norvég koronáért - azaz 400 ezer euróért, erősítette meg a támadó a csakfoci.hu információját - most pedig ennyit kérnek értem? Meg is kérdeztem ezt a csapatnál. Azt válaszolták, hogy az elért eredményeim miatt nőtt ennyivel az áram. Mit tehetek? Nem emelhetik meg ennyivel az értem kért összeget, mert volt öt jó meccsem a Bajnokok Ligájában. Mi van, ha lesz öt rossz meccsem is? Akkor csökken majd az áram? Ez így nagyon sok, nem vagyok boldog.

Úgy érzem, megszolgáltam az értem kifizetett 4 millió koronát, nem egy nagy összeget fektettek be, szerintem tiszteletben kellene tartaniuk, amit én szeretnék - mondta Tokmac, aki azt is elárulta, merre venné az irányt.

- Egy olyan klubhoz igazolnék, amely rendszeresem szerepel a Bajnokok Ligájában. A célom az, hogy Európában maradjak és továbbra is azon a szinten futballozzak, ahová itt eljutottam - idézi a támadót a cikk, és Tokmac elmondása szerint európai topbajnokságokból, illetve közel-keleti klubok részéről is érdeklődnek iránta. - Próbálom a megérzéseimet követni, ha valami egzotikusabb helyre mennék, azt csak egy visszautasíthatatlan ajánlat esetén tenném meg.

Egy futballista karrierje rövid. Mi van, ha egyszer úgy térek majd vissza Norvégiába, hogy nem biztosítottam a pénzügyi helyzetemet? Miért játszottam és dolgoztam akkor egész életemben? A szüleimnek soha nem volt semmije. Én vagyok az, aki végül vitte valamire. Amikor azt látom, hogy olyanok is eligazolnak egzotikus helyekre, akik egyébként nagy összegeket örököltek a szüleiktől, nagyszüleiktől, akkor én miért ne érezhetném úgy, hogy nekem is ezt kell tennem? Azt gondolom mindenki megértené ezt a döntésemet.

Az ambícióim megnőttek, már tudom, képes vagyok ezen a szinten teljesíteni. Normális, hogy ezek után többre vágyom. Normális az is, ha emiatt emelkedik az áram, de a klub által kért ár nagyon magas, túl magas, ami nagyon megnehezíti a dolgokat. Nem egyszerű a magyar bajnokságból egy erősebb ligába menni. Sokan megkérdőjelezik azonban az értem kért árat, amikor látják, milyen ellenfelek ellen játszom hétről-hétre - mondta Tokmac, hozzátéve, hogy ettől függetlenül abszolút jó a kapcsolata mindenkivel a Fradinál.

- Minden alkalommal, amikor beszélünk egymással a vezetőkkel, azt nagy tisztelettel tesszük. Most is leülünk és beszélünk. Mindenki megérti a helyzetet. Én is tudom, hogy ez üzlet, úgyhogy nem akadhatok ki túlságosan, de akkor is el kellett mondanom, hogyan érzek - tette hozzá.

Reakció: "Kiderül, mit hoznak a következő hetek"

Az eset kapcsán a vg.no az FTC sportmenedzserét, Hajnal Tamást is megszólaltatta, aki elmagyarázta a klub indokait.

- Mi az a magas ár? Tokmac egy nagyszerű játékos, ezt megmutatta a Bajnokok Ligájában is. A klubok érdeklődnek iránta, ismerik a kvalitásait. Meglátjuk, mi fog történni, talán marad, talán eligazol egy másik klubhoz. Kiderül, mit hoznak a következő hetek. Nagyon jó a kapcsolatunk a játékossal, szoros kommunikációban vagyunk, nincs semmiféle probléma köztünk - mondta Hajnal, aki az esetleges ajánlatokról vagy érdeklődőkről nem kívánt nyilatkozni a játékos kapcsán.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz