Rebrov a kupakiesésről: "A Fehérvár talán jobban akarta a győzelmet" - a Vidi bombaként robbant

Szergej Rebrov szerint a Fehérvár nem okozott meglepetést játékával, viszont néhány FTC-játékos alulmotivált volt a kupameccsen. A Vidinél "bombaként robbant fel a keret a pályán".
Dudás Gábor 2021. február 25., csütörtök 9:13
Szergej Rebrov szerint a Fehérvár nem okozott meglepetést játékával, viszont néhány FTC-játékos alulmotivált volt a kupameccsen. A Vidinél "bombaként robbant fel a keret a pályán".
Szerző: Dudás Gábor 2021. február 25., csütörtök 9:13

Mint arról beszámoltunk, a bajnokságban gyengén szereplő MOL Fehérvár meglepetésre 2-1-re nyert a Groupama Arénában a Ferencváros ellen és kiejtette legfőbb vetélytársát a Magyar Kupából. A Vidi ezzel ott van a legjobb nyolc között, a legutóbb 2017-ben győztes Fradinak viszont tovább kell várnia újabb kupasikerére.

Így értékelte a két szakvezető a szerdai kuparangadót.

Szergej Rebrov (FTC): - Tudtuk, hogy mennyire fontos mérkőzés vár ránk, hiszen az előző két évben nem sikerült megnyernünk a magyar kupasorozatot. Ha nem lőjük be a helyzeteinket, nem nyerhetünk. Az első félidőben több helyzetet alakítottunk ki, de a két kapott gól nem tette könnyebbé a dolgunkat. A második félidőben az ellenfél sokkal kompaktabban védekezett az előny tudatában. Innentől kezdve a magyar bajnokságra koncentrálunk, és meg kell nyernünk azt.

Nem volt meglepetés a Fehérvár játéka, tudtuk, hogy kontrákra fog építeni és hogy a játékosai veszélyesek pontrúgásból.

Szerintem az első félidőben jól játszottunk, kialakítottuk a helyzeteinket, ha értékesítjük őket, minden máshogy alakult volna. Figyeltünk a középpályára, Fiola területére is több hangsúlyt helyeztünk, ettől függetlenül tudtuk, hogy mennyire erős csapat a Fehérvár - idézi az ukránt a fradi.hu.

Újságírói részről felmerült a motiváció kérdése is, miután az FTC számára véget ért a kupaszereplés, az NB I-ben pedig 14 pont előnnyel vezetnek a zöld-fehérek.

- Nem gondolom, hogy máris eldőlt volna a bajnokság, hiszen 11 meccs van hátra és csak 14 pont az előnyünk. Tudom, mennyire fontos a bajnoki cím megszerzése a csapatnak és a klubnak is, higgyék el, ez elegendő motivációt jelent mindannyiunk számára. Más kérdés, hogy nehéz egy kupamérkőzésen motiválni a játékosokat szurkolók nélkül. Ha megnézzük, a csapatok 90 százaléka a második sorával áll ki ezekre a meccsekre. Természetesen nem a mai mérkőzésről van szó, mert ezt mindkét csapat szerette volna megnyerni, én a többi mérkőzésre gondolok.

A Fehérvár motiváltabb volt? – szólt a következő kérdés.

- Igen, talán az ellenfél jobban akarta a győzelmet – ismerte el Rebrov.

Egyes játékosokban talán kevesebb volt a motiváció, főleg, miután nem tudtuk gólra váltani a helyzeteinket az első játékrészben. A második félidőben nagyon kompaktan védekezett az ellenfél. Minden párharcot meg akartak nyerni. A Fehérvárnak nagyon sokat jelentett a győzelem, ez az akarásbeli különbség is kijöhetett ma a pályán.

Szalai Tamás (MOL Fehérvár): - Jól kezdtük a mérkőzést, gólt is sikerült szereznünk, de egy szélről érkező beadást követően szerencsétlen öngólt vétettünk. Ez sem törte össze a társaságot, végig kompaktak tudtunk maradni. Szervezett futballt mutattunk be, lezártuk a széleket, lezártuk a pálya középső részét, nem nagyon talált rajtunk fogást a Ferencváros. Le a kalappal a srácok előtt, küzdeni tudásból a mai este csillagos ötös! Csúsztunk-másztunk a pályán, senki nem ismert elveszett labdát, ezért teljesen megérdemelt a mai győzelem. Sokat beszéltünk a játékosokkal, egyénileg és csapatszinten is az elmúlt napokban, remélem ezzel a sikerrel most átszakadt a gát!

A végén mindenki láthatta az ünneplést, szinte bombaként robbant fel a keret a pályán! Küzdöttünk egymásért és Fehérvárért, ez pedig sikerre vezetett.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz