Rebrov: "Félnünk nem kell senkitől" - a Fradinak a Fradit is le kell győznie, ha tovább akar jutni a Dinamón

Szergej Rebrov szerint más történet lehet a mostani BL-csata a Dinamo Zagreb ellen, mint volt a tavalyi, horvát továbbjutással zárult párharc. Az ukrán szakember úgy véli, megfelelően felkészítették a játékosokat és félniük sem kell senkitől.
Dudás Gábor 2020. szeptember 15., kedd 17:54
Szergej Rebrov szerint más történet lehet a mostani BL-csata a Dinamo Zagreb ellen, mint volt a tavalyi, horvát továbbjutással zárult párharc. Az ukrán szakember úgy véli, megfelelően felkészítették a játékosokat és félniük sem kell senkitől.
Szerző: Dudás Gábor 2020. szeptember 15., kedd 17:54

Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője kedden tartotta meg ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját a Dinamo Zagreb elleni, szerdai Bajnokok Ligája-selejtezőt megelőzően. Ennek a kivonatát közöljük az alábbiakban kérdések, témakörök szerint.

Miben lesz más a mostani Dinamo-meccs a tavalyi párharchoz képest?

- Igaz, hogy a Dinamo eladott pár játékost a tavalyi csapatából, de övék az a klub, amely mindig megtalálja a megfelelő helyetteseket. Tisztelnünk kell őket, de ahogy mindig mondani szoktam, nekünk magunkkal, a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, ezt próbálom sulykolni a játékosokba is, akárcsak a Celtic elleni találkozót megelőzően. Tavaly az első meccsen olyan eredményt értünk el, amit senki nem várt el tőlünk. A visszavágó már egy másik történet volt, de teljesen más történet lesz a mostani összecsapás is. Egy meccsen dől el minden, nekünk erre a mérkőzésre kell koncentrálnunk és nagyon jól felkészülnünk.

Félnünk nem kell senkitől, a Ferencváros teljesen megérdemelten jutott el idáig a Bajnokok Ligájában.

Hazai pályán meg kell mutatnunk, mik az erősségeink.

Miben tud többet a Dinamo Zagrebről, mint egy évvel ezelőtt?

- Számunkra minden információ a rendelkezésükre áll az ellenfélről, inkább nekik kellett feltérképezniük minket jobban. Egyébként is mindenki ismeri a zágrábiakat, hiszen egy nagy klubról van szó.

Nagyon fontos, hogy a futballisták is tudják, hogy rendben van, hogy a Dinamo Zagreb ellen játszunk, de ugyanígy magunkat is le kell győznünk ahhoz, hogy sikeresek lehessünk.

Biztos vagyok benne, hogy ha önbizalommal, az erősségeinket megmutatva lépünk pályára, akkor jó meccset játszhatunk a Dinamóval. Amit kellett, megmutattunk nekik a horvát bajnokról, mostantól csak magunkra kell figyelnünk. Egyénileg senkit nem szeretnék kiemelni az ellenfélből, ők együtt, csapatként igen erősek. 

Lovrencsics a bajnokságban már visszatérhetett a pályára, a BL-keretbe is bekerült. Ott lesz a kezdőcsapatban?

- Vannak még kérdéses pozíciók. És van még hátra egy nap, addig bármi megtörténhet. Minden játékos tudja, mit kell majd játszania és mindenki nagyon várja már, hogy elkezdődjön a BL-selejtező. 

Olvastad már?
A Dinamo edzője a Fradi-meccsről: "Mi úgy tervezzük, hogy bejutunk a BL csoportkörébe"
A Dinamo Zagreb vezetőedzője, Zoran Mamic tisztában van a Ferencváros jó formájával, de nekik csak a továbbjutás elképzelhető Budapesten, azon pedig inkább nem "agyalnak", hogy idegenben és egy meccsen kell ezt megtenniük.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Körmendi Kevin
Körmendi Kevin 2025 nyaráig szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. A 21 éves hátvéd jelenleg az Aqvital FC Csákvár színeiben szerepel kölcsönben.
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Nyíregyháza
Visinka Ede
Megerősítést nyert a csakfoci.hu korábbi információja: a Nyíregyháza közös megegyezéssel szerződést bontott Visinka Ede vezetőedzővel.
Tovább az összes átigazoláshoz