Óriási változás jön a Fradinál: Ez a terv

Megszűnhet az eddigi hátország, Theo Schneider átalakítása akár tucatnyi játékos sorsát is érintheti.
Dudás Gábor 2017. február 3., péntek 9:59
Megszűnhet az eddigi hátország, Theo Schneider átalakítása akár tucatnyi játékos sorsát is érintheti.
Szerző: Dudás Gábor 2017. február 3., péntek 9:59

Honlapunk értesülései szerint komoly változás áll be nyártól a Ferencvárosnál, stratégiai átszervezések lesznek a klub "hátországában". Úgy tudjuk, folytatódnak az átalakítások az utánpótlásban, ennek folyományaként megszűnhet az FTC NB III-as csapata.

 

Theo Schneider, a német utánpótlás-igazgató a döntés előszeleként már korábban is beszélt arról honlapunknak, hogy a kiemelt U19-es bajnokságot szakmailag hasznosabbnak tartja, mint az NB III-at, ez az oka, amiért a jövőben nem tartja indokoltnak a második csapat szerepeltetését.

A klubnál a jövőben leginkább azokra a 18-20 éves fiatalokra koncentrálnak majd, akiknél reális esély lehet az NB I-es szereplésre. Ők vagy az U19-es csapatnál játszanak majd, vagy pedig a másodosztályban szereplő fiókcsapathoz, a Soroksárhoz kerülhetnek kölcsönben.

Schneider szerint feleslegessé vált az NB III-as csapat szerepeltetése 22-23-24 éves játékosokkal, hiszen esetükben minimális az esély arra, hogy az első osztályban profi karriert futhassanak be - a döntés egyébként költséghatékonyságot is eredményez egyben.

Radót vinnék a Fradiból, a Loki és a Haladás csatárt igazolt - friss hazai átigazolási hírek

A jelenlegi, Lipcsei Péter vezette NB III-as Fradi-keretben hat 20 év feletti futballista van, de nem egy esetben az első csapatból visszajátszók is pályára léptek a harmadosztály Közép-csoportjában a 7. helyen álló gárdában.

Amennyiben a terv megvalósításra kerül, a Ferencváros is szembe mehet a hazai gyakorlattal, hiszen az élvonalbeli klubok előszeretettel indítanak "második" csapatot a harmadosztályban. A zöld-fehérek lehetnek a harmadik olyan NB I-es gárda a Haladás és a Vasas után, amelynek nem szerepel tartalék-csapata az NB III-ban. Így járhat az Újpest is, amelynek jelenlegi második együttese 0 ponttal az utolsó (18 fordulót követően) a Keleti csoportban.

Tedd okostelefonod főképernyőjére a csakfoci-t - kattints ide!

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz