MK: "Sajnálom, hogy egy ilyen ítélet miatt kiestünk a kupából" - Csercseszov letargikus Fradiról beszélt, győzelem 57 év után

Így látták a vasárnap, a Magyar Kupában érintett NB I-es csapatok vezetőedzői a találkozókon történteket. Értékelések.
Dudás Gábor 2022. szeptember 19., hétfő 9:08
Így látták a vasárnap, a Magyar Kupában érintett NB I-es csapatok vezetőedzői a találkozókon történteket. Értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2022. szeptember 19., hétfő 9:08

PMFC - Paks 0-1

Bővebben itt!

Weitner Ádám (Pécs): - Sajnos kiestünk, és nem vagyok jó vesztes. Szerettünk volna továbbjutni, azt mondom, hogy amit a pálya engedélyezett, annyit próbáltunk futballozni. A mérkőzésen szervezettek voltunk, a srácok mindent megtettek annak érdekében, hogy felvegyék a kesztyűt az ellenféllel.

Sajnálom, hogy egy ilyen ítélet miatt a csapatom kiesett a kupából.

Mást nem tudok nekik mondani, mert most mindenki szomorú benn az öltözőben, hogy megtették, amit kell, a tükörbe tudnak nézni és ez a fontos. Megyünk tovább, most van egy kis idő még kijavítani a dolgainkat, foglalkozni magunkkal, úgyhogy ezzel fog telni a következő hetek munkája.

Waltner Róbert (Paks): - Nem volt egyszerű dolgunk, mivel ellenfelünk egy masszív, fegyelmezett csapat, valamint a pálya sem a legjobb állapotában volt. Ellenfelünk bebizonyította, nem véletlenül veretlen még a bajnokságukban, komoly, agresszív gárda ellen játszottunk. A lényeg azonban, hogy továbbjutottunk, viszont még boldogabb lennék, ha berúgtuk volna a helyzeteinket, hiszen öt-hat komoly lehetőségünk is akadt… Pozitívum ugyanakkor, hogy újfent nem kaptunk gólt, továbbá nem emlékeszem komoly pécsi helyzetre sem. Úgy gondolom, egy igazi kupameccset vívtunk, és megérdemelten harcoltuk ki az újabb kört. Bízom benne, a következő találkozónkon már a helyzeteink is bemennek majd. (paksifc.hu)

FC Dabas - DVSC 0-1

Bővebben itt!

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK HAMAROSAN!

Tiszakécske - Kecskemét 0-3

Bővebben itt!

Visinka Ede (Tiszakécske):Három gól talán nem volt közte, de a Kecskemét jól használta ki a helyzeteit, noha nekünk is volt sanszunk az első félidőben. Kaptunk egy gól a második félidő elején, amire azonnal válaszolhattunk volna, amennyiben ott betalálunk, újra meccsben lettünk volna. 2-0 után szinte ugyanez volt forgatókönyv, akkor csak a kapufát találtuk el. Ennek ellenére stílusosan futballozott a csapat, eredményességben sajnos nem tudtuk most kielégíteni a hazai közönséget. Szégyenkeznivalónk nincs, egy nagyon jó, és nagyon jól játszó Kecskeméttől kaptunk ki, mely a bajnokságban is megmutatta mér, hogy mire képes. Összességében a jobb csapat ment tovább, az NB I.-es rutin is kijött. Elégedett vagyok, egyedül a helyzetkihasználás miatt maradt bennem hiányérzet.

Szabó István (KTE):Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, akár több góllal is vezethettünk volna. Utána egy védelmi megingásunkat majdnem kihasználta a Tiszakécske, de összességében uraltuk a játékot. Megvoltak a helyzeteink, könnyedén és lazán játszottunk, de nem fegyelmezetlenül. A szünetben pár mondatot mondtam a srácoknak, azt megfogadták. Megszereztük a vezetést, majd jöttek Tóth Barna góljai, így összességében megérdemelten jutottunk tovább, még ha az eredmény talán kicsit túlzó is.

A kupában a továbbjutást nagyon szerettük volna kiharcolni, emellett 57 éve, 1965 óta nem nyert a KTE Tiszakécskén, ez is fontos szempont volt számunkra, ezt végre törjük meg. Nagyon szép számú, szinte hazai közönség előtt játszhattunk, annyian jöttek el Kecskemétről, ez inspiráló dolog nekünk.

Örülünk, hogy boldoggá tudtuk tenni a szurkolókat, és várjuk a sorsolást. Nem lennénk elégedetlenek, ha most egy könnyebb ellenfelet kapnánk, hiszen a következő kör már hétközi lesz, és a mi célunk elsődlegesen a bennmaradás kiharcolása az élvonalban. (kecskemetite.hu)

III. Kerületi TVE - MOL Fehérvár FC 2-5

Bővebben itt!

Aczél Zoltán (III. Kerület): - A mérkőzés előtt is azt mondtam, hogy számunkra ez egy jutalomjáték kell, hogy legyen, hiszen az NB III-ban is már három vereségünk van, így jelenleg nagy a különbség a két csapat között.

Ezzel a lehetőséggel azonban élni tudtunk, még akkor is, ha 60 perc után elestünk.

Az ellenfél edzője válogatott játékosokat tudott becserélni, míg nálunk betegségek és sérülés miatt mindössze négy bevethető játékosom volt a cserék között. Így nehéz felvenni a versenyt a Fehérvárral, de a csapat megvalósította, amit kértem. A második vezetésünk után egy buta kontrából kaptunk gólt, majd szétestünk, de összességében ma büszke lehetek a csapatomra.

Michael Boris (MOL Fehérvár): - Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, hiszen tudtuk, hogy a hazaiaknak több rutinos játékosa van és a pálya sem lesz jó, sajnos másfél perc után meg is tudta szerezni az ellenfél a vezetést. Motiváltak voltak, nekünk pedig nem sikerült olyan gördülékenyen járatnunk a labdát, mint szerettük volna. Nem egyszerű egy harmadosztályú csapat ellen sem játszani, hiszen az, hogy legyőzzenek egy első osztályút, nagyon motiválta őket. Mérkőzés közben változtattunk, átálltunk két belső védős játékra, Houri pedig sérülése után visszatért, ez is pozitívuma a mai mérkőzésnek, valamint annak is örülünk, hogy végül öt gólt szerezve sikerült továbbjutnunk. (molfehervarfc.hu)

Bicske - Ferencváros 0-2

Bővebben itt!

Csordás Csaba (Bicske): - Úgy gondolom, hogy ez egy emlékezetes nap marad a bicskei futball történelemben. Azért egy picit látszik, hogy még mindig zöldfülűek vagyunk és bosszantó az, hogy volt azért egy pár jó helyzete, lehetőségee az ellenfélnek, két olyan gólt kaptunk, amik abszolút elkerülhetőek lettek volna. Nekünk igazából nagy helyzetünk nem volt, de azért kíváncsi lettem volna, hogy ha Lencsés Bálintnak a hosszú felé tartó lövése bement volna, hogy alakul a mérkőzés. Nagyon nagy gratuláció és nagyon büszke vagyok a csapatomra. Erre lehet építeni a jövőben. Végig nagyon szervezettek és nagyon motiváltak voltunk.

Azért érezni lehetett a Ferencvároson, hogy nem voltak annyira élesek. Ami a legbosszantóbb ebben, hogy az első gólt eredményező szabadrúgásnál a sorfal ugrott szét, hogy ha ott mindenki a helyén van, akkor ez egy kipattanó labda és lefújják a félidőt.

Végig arra törekedtünk, hogy kiszolgáljuk a közönséget. Nagyon szerettem volna, hogyha legalább egy gólt tudtunk volna rúgni, az az egy lehetőségünk megvolt, sajnos nem jött össze. Én azért tudom, hogy a csapatom mire képes, most a 100 százalék felé hajaztunk. Már csak a gól hiányzott.

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): - Tudtuk jól, hogy nem lesz a mai mérkőzés annyira egyszerű, hiszen nagyon rendezett az ellenfél, illetve a pálya állapota nem a legjobb, és nyilván egy Monaco elleni mérkőzés után az érzelmek egy kicsit lejjebb is hagynak. Ettől függetlenül két pontrúgásból sikerült eredményesnek lennünk, azzal elégedettek lehetünk, hogy továbbjutottunk.

A szünetben szóltam a játékosoknak, miután az első félidőben nem volt megfelelő a tempónk. Kicsit letargikusan játszottunk, nem volt annyira gyors a pálya, illetve nem is hagyott nekünk megfelelő helyet az ellenfél. Azt kértem a játékosoktól, hogy minél jobban emeljenek a sebességen.

Abszolút nem vagyok amiatt bosszús, hogy most jön a válogatott szünet, hiszen ezzel számolnunk kellett, tudtuk, hogy ilyenkor a válogatott játékosainkra nem számíthatunk. Egy kis szünet az kell is mindig. Nagyon remélem, hogy a válogatott játékosaim egészségesen és megfelelő hozzáállással térnek majd vissza. (M4 Sport)

Olvastad már?
Ma a TV-ben: Élőben a Magyar Kupa sorsolása, gólok a topligákból
A hétfői fociműsor és élő közvetítések a hazai sportcsatornák kínálatában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Horvát lapértesülés szerint a 34 éves, lejáró szerződésű jobbhátvéd is azon labdarúgók között lehet, akik elhagyják a Hajduk Splitet.
Budafok
Hosszabbítás
A klub meghosszabbította a 22 éves hálóőr, Oroszi István szerződését.
Gyirmót
Három távozó
A Gyirmót szakmai vezetése úgy döntött, hogy három lejáró szerződésű labdarúgónak nem kínál szerződéshosszabbítást, így Nagy Patrik, Simon András és Herjeczki Kristóf is távozik - írja a gyirmotfc.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz