Kirúgása miatt fakadt ki a korábbi Fradi-kedvenc: "Egy sms-ből tudtam meg, hogy nem kellek"

Leonardo a visszavonulását is megpendítette, bár még pár hetet gondolkodni akar.
Dudás Gábor 2017. július 2., vasárnap 15:38
Leonardo a visszavonulását is megpendítette, bár még pár hetet gondolkodni akar.
Szerző: Dudás Gábor 2017. július 2., vasárnap 15:38

Korábban már beszámolt arról a csakfoci.hu, hogy Négy éven belül a negyedik csapatától kell rövid idő után távoznia Leonardo Santiagónak. A 34 éves brazil támadó középpályásnak ezúttal a holland másodosztályú FC Eindhoven köszönte meg szolgálatait, azok után, hogy márciusban szerződtette.

A brazil a májusban menesztett Ricardo Moniz  - korábbi salzburgi, ferencvárosi és müncheni edzője – javaslatára került egyébként a gárdához, amely nem hosszabbított vele szerződést, és a középpályás a távozása körülményeiről beszélt az Elf Voetbal nevű holland portálnak.

"AZ ELEJÉTŐL FOGVA FÚRTA MONIZT"

- Az FC Eindhoven nagyszerű klub, remekül éreztem magam, sok nagyszerű emberrel találkoztam, de voltak, akik a pályán kívül játszottak…a technikai igazgató (Harm van Veldhoven – a szerk.) az elejétől fogva Ricardo Monizt.

Amikor a klubnak új elnöke lett januárban, az igazgató rögtön küldött is neki egy negatív tartalmú levelet Monizról, persze a háta mögött. Elég aljas dolog volt, láttam a levelet.

Ricardo aztán távozott, és örülök neki, jobb is. hogy elment. Nagy nyugtalanság volt a klubnál, ezért sem értünk oda a rájátszásba. Tízszer jobb csapatunk volt azoknál, akik playoffot játszottak, de náluk megvolt, ami nálunk nem: nyugalom és béke. Néhány nappal Ricardo távozása után a technikai igazgató is elment, a Rodához.

Utána szerettem volna beszélni az új igazgatóval (Tscheu La Ling – a szerk.), de anélkül, hogy találkozott volna velem és beszélgettünk volna, az Eindhoven Dagbladban azt mondta, hogy már nem jelentek értéket a csapatnak és hogy viszlát – hatalmas csalódás ez nekem. A cikkről egy barátom küldött sms-t, mert nem olvasok újságokat, onnan tudtam meg a hírt, hogy nem kellek, egy nappal azelőtt, hogy a klub hivatalosan is bejelentést tett volna.

 

"AKAROK MÉG EGYÁLTALÁN FUTBALLOZNI?"

Leonardo egyelőre abban sem biztos, hogy folytatja-e egyáltalán kétségtelenül kalandos és sikerektől sem mentes (UEFA-kupa győzelem, osztrák bajnoki cím, holland és osztrák kupaelsőség) pályafutását.

- Hogy most mi lesz? Egy holland klub már bejelentkezett értem, de most inkább csak pihennék.

Készítettem magamnak egy listát az élet fontos dolgairól és megkérdeztem magamtól: "Akarok még egyáltalán futballozni?".

Minden nap edzek, a fiammal is lehetek, és fitt vagyok, ezzel nincs semmi gond. De még nem vagyok benne biztos, hogy újra el akarom magam kötelezni valahová, hogy folytatni akarom. Kell 2-3 hét, nem sietek el semmit – tette hozzá.

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz