Fradi: "Egy másik magyar csapat is le akart igazolni" - az új játékos szerint Ukrajnában ilyen nincs

Ihor Haratin számára kellemes meglepetés volt a szurkolás, ilyen hangulatot még az Európa Liga-találkozókon sem élt át Ukrajnában. Az FTC téli szerzeménye elismerte, hogy egy másik magyar klub is hívta - a korábbi hírek szerint a Vidi.
Nyikes Zoltán 2019. február 8., péntek 14:59
Ihor Haratin számára kellemes meglepetés volt a szurkolás, ilyen hangulatot még az Európa Liga-találkozókon sem élt át Ukrajnában. Az FTC téli szerzeménye elismerte, hogy egy másik magyar klub is hívta - a korábbi hírek szerint a Vidi.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. február 8., péntek 14:59

A kezdőcsapatban kapott helyet és végigjátszotta a Budapest Honvéd elleni bajnokit (1-0) az NB I tavaszi nyitófordulójában a Ferencváros új igazolása, Ihor Haratin, aki egy ukrán portálnak adott interjújában beszélt a meccs tapasztalatairól, hangulatáról és arról, mi győzte meg arról, hogy elfogadja a zöld-fehérek ajánlatát.

- Minden tökéletesen sikerült a debütálásomon, aznap ünnepeltem a születésnapomat, begyűjtöttük a három pontot és kivettem a részem a győztes gólból is, ennél szebb ajándékot nem kaphattam volna – kezdte Haratin, aki megjegyezte, mivel végigcsinálta a felkészülést a Fradival, így pontosan tudta, mi a feladata, valamint a megbeszélések angol nyelven zajlanak, így mindent megértett.

A "futballmagyarnak" számító játékos kiemelte a hangulatot is a zbirna.com oldalán, különlegesnek érezte azt, kellemes meglepetés volt számára az atmoszféra és a szurkolás.

- Ukrajnában nincs ilyen hangulat, még az Európa Liga-meccseken sem. A téli szünet utáni első meccsre több mint tízezer ember volt kíváncsi, nekik köszönhetően is sikerült nyernünk 

–  tette hozzá a középpályás, aki szerint Nagyon jó, hogy Petrjak a csapattársa, Sokat segít neki, mindent megbeszélnek. Az ukrán élvonalbeli Zorja Luhanszktól szerződtetett labdarúgó különbségként azt is megjegyezte, hogy az FTC-nél máshogy kellett játszani, mint Ukrajnában, mert a csapat első szándékból támad, ehhez pedig még hozzá kell szoknia.

Haratin kitért arra is, hogyan került a Fradihoz a téli átigazolási szezon folyamán. Megjegyezte, hogy miután Szerhij Rebrov vezetőedző már korábban felhívta őt, szinte azonnal megegyezett a magyar csapattal, de a klubok tárgyalásai sokáig tartottak és csak fél évvel később sikerült megállapodniuk.

Másik magyar csapat is le akart igazolni (a korábbi hírek szerint a Vidi is vitte volna a középpályást - a szerk.), de miután Rebrovval beszéltem, tudtam, hogy csak a Fradihoz akarok igazolni.

Már dolgoztunk együtt a Dinamónál, ismertem az elvárásait, sokra tartom a munkáját, így a hívása volt a legfőbb faktor a klubváltásban - tette hozzá.

Olvastad már?
A hivatkozás nem elérhető
404 Not Found
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz