Ferencváros – Honvéd 1-0

Gólszerző: Böde (83.)

Magabiztos Fradi-mezőnyfölénnyel indult az NB I 19. fordulójának rangadója, az első lehetőség mégis a Honvéd előtt adódott, Danilo fejese azonban nem talált kaput. A brazil csatár az első játékrész első felében többször is gólhelyzetbe tudott kerülni, de ziccerét Dibusz szépen hárította, kiszorított helyzetből leadott lövése pedig a kapu előtt gurult el. A játékrész második felére a Ferencváros is belelendült: Heister kiugrásai és beadásai többször is komoly helyzetet teremtettek Gróf kapuja előtt. A Honvéd kapusának Lanzafame ollójánál észnél kellett lennie, de nagy bravúrt mutatott be az olasz közeli fejesénél is.

A szünet után odaszögezte ellenfelét a kapuhoz a Fradi: Lanzafame és Gorriarán előtt futószalagon követték egymást a lehetőségek, de Gróf nagy bravúrjai meccsben tartották a kispestieket. A játékrész közepére fokozódott a hangulat: a volt honvédos Lanzafame többször szóváltásba, és fizikai összetűzésbe keveredett Hefflerrel, később mindketten sárga lapban részesültek. Az egyenlő létszáma megóvása és a támadójáték felpezsdítése érdekében Rebrov beállította az újonnan igazolt Szignyevicset, aki 23 perc alatt nem tudta érdemben befolyásolni a játék alakulását. A hajrára érkezett Tischler Patrik, és Böde Dániel is, akik már komolyabb erőt jelentettek: Tischler ziccerénél Dibusznak kellett nagyot védenie, Böde pedig egy fordulás után Gróf mellett a kapuba gurított a 83. percben (1-0).


A Honvéd erre nem tudott válaszolni, sőt Batik durva szabálytalansága után 10 emberre is fogyatkoztak, így a Ferencváros a Vidi vereségének is köszönhetően 8 pontra ellépet a székesfehérváriaktól.

Az NB I állása a 19. forduló után. Forrás: adatbank.mlsz.hu

Zúgott Szombathelyen a “Vedd le a mezt!”, az edző reagált: “Ennél jobban nem lehet megalázni egy játékost” – videó