Szombaton koradélután számolt be róla az Üllői129, hogy az Igor Haratint foglalkoztató Zorja szurkolói oldalán közzétettek szerint egyelőre nincs megállapodás a Fradi és az ukrán klub között a játékos ügyében, ugyanis a IX. kerületiek nem hajlandóak a már egyébként is klubrekordnak számító 800 ezer eurós átigazolási díjnál többet fizetni.

Néhány órával később a helyi sport.ua érdekes fejleményről számolt be: értesüléseik szerint Haratinért bejelentkezett a MOL Vidi FC is, és előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Zorjával.

A portál úgy tudja, hogy a Vidi felajánlotta a középpályásnak, hogy segítenek neki magyar állampolgársághoz jutni, melynek köszönhetően a játékosért nem kellene “feláldozni” egyet az MLSZ által engedélyezett 10 légióshelyből az NB I-es keretben.

Haratin az idei szezonban 21 alkalommal lépett pályára, és 2 gólt lőtt, illetve 3 gólpasszt is kiosztott az előző idényt a 4. helyen záró Zorja Luganszk színeiben. Szerződése egybehangzó ukrán sajtóértesülések szerint 2020-ig köti őt jelenlegi csapatához, piaci értékét a mértékadó Transfermarkt 1,2 millió euróra becsüli.