Fradi-botrány: Letartóztatások után két szurkoló bíróság elé állhat - megszólalt a rendőrség

Két szurkolót őrizetbe vett a rendőrség a Ferencváros-DVSC (2-1) mérkőzést követően, és kezdeményezi előzetes letartóztatásuk indítványozását.
Mokány Lajos 2017. november 6., hétfő 12:18
Két szurkolót őrizetbe vett a rendőrség a Ferencváros-DVSC (2-1) mérkőzést követően, és kezdeményezi előzetes letartóztatásuk indítványozását.
Szerző: Mokány Lajos 2017. november 6., hétfő 12:18

Honlapunk is beszámolt arról, mi történt a Groupama Arénában szombaton, a Ferencváros-DVSC (2-1) mérkőzés szünetében. Legfrissebb információink szerint két férfit őrizetbe is vett már a rendőrség, sőt a kihallgatás után kezdeményezi előzetes letartóztatásuk indítványozását is.

Úgy tudjuk, hogy a biztonsági kamerák által rögzített felvételek vizsgálata már megkezdődött, értesüléseink szerint a teljes incidensről vannak használható felvételek. A rendőrség már a mérkőzést követően "kiemelt" olyan személyeket, akiket sikerült beazonosítani, ezért távozhattak csak rendőrsorfalon át a stadion egy részéből a drukkerek.

Az ügyet egyébként a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja. Az illetékes szerv megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügy során két főt elfogtak, és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. Őket (két férfi) a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatásuk indítványozását.

A rendőrség az ügyben nyomozást folytat, amely során adatot gyűjt és a folyamatban lévő nyomozás feladata tisztázni, hogy az esettel összefüggésben más személyt is terhel-e büntetőjogi felelősség. A rendőrség egyben kezdeményezi a gyanúsítottak bíróság elé állítását.

Fontos információ, hogy a gyanúsították köre tovább bővülhet. Erre utal a Ferencváros közleménye is. Körülbelül 50 ember, szervezetten vett részt a történtekben, közülük mindenkit be tudnak azonosítani a kamerafelvételek alapján.

A szombati FTC-DVSC labdarúgó mérkőzés szünetében történtek után Baranyai Imre, az FTC biztonsági főnöke adott tájékoztatást a klub nevében.

"A szombati mérkőzésen egy jelentős szurkolói rendbontás történt, melyben többen súlyosan megsérültek. Az FTC mindenben együttműködik a rendőrséggel, minden segítséget megad ahhoz, hogy a leghamarabb megtalálják a bűnelkövetőket. A klub a legszigorúbb eljárást várja el a bűnüldöző szervektől. Munkájuk megkönnyítése érdekében, a rendelkezésünkre álló felvételeket és dokumentumokat átadtuk a rendőrségnek. Megítélésünk szerint, a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak, mindegy, hogy ki és milyen indítékkal követte el tettét. Erőszak nem lehet része a lelátói életnek. Több mint három éve nem történt ilyen a stadionban és mindent elkövetünk, hogy soha többé ne fordulhasson elő hasonló eset.

Körülbelül 50 ember, szervezetten vett részt a történtekben, közülük mindenkit be tudunk azonosítani. A stadion technikai rendszere erre tökéletesen alkalmas. Lassú a folyamat, de senki sem fogja megúszni, azok sem, akik maszkot húztak, vagy akik többször is ruházatot és cipőt váltottak, hogy megnehezítsék a későbbi azonosítást. A Tábor vezetőit kérni fogjuk, hogy a sajnálatos esemény után kiadott közleményük szellemében és a napokban elfogadott megállapodásunk alapján, a tárgyi bizonyítékok, a videó felvételek és a fotók megismerése után segítsék az elkövetők azonosítását. Ez közös érdekünk.

A verekedésekben résztvevőknek - a vizsgálatok lezárásáig - haladéktalanul felfüggesztjük a belépésre jogosító szurkolói kártyáját, annak is, aki kést hozott be, azoknak is, akik megszegték bármilyen egyéb módon a pályarendszabályban foglaltakat. Azt azonban meg kell jegyeznünk, hogy a biztonsági szolgálat kizárólag ruházat átvizsgálására jogosult, testüreg motozást nem hajthat végre. Márpedig egy kést akár a farpofa közé elrejtve is behozhat bárki, vagy a cipőjében, kabátba varrva. A fémdetektoros kapuk használata lassítaná a beléptetést, akár 4-5 óra időtartamra is elhúzódhat. Ide nem szeretnénk eljutni."

Olvastad már?
Fradi-botrány: 50 embert is kitilthatnak a stadionból
Újabb fejlemények a szombati FTC-DVSC rangadón történtek kapcsán: a késelés és verekedés miatt nagyjából 50 embert tilthatnak ki a mérkőzésekről.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz