Fotó: www.fradi.hu

Fradi: "A tapasztalat nemzetközi szinten a Ludogorecnál van" – Lovrencsicset megviselte az edzőtábor

A Ferencváros jobbhátvédje szerint a csapat jelenleg mentálisan fáradt, ezt magán is érzi. A szélső végignézte a bolgárok Szuperkupa-döntőjét, amiből kiderült számára, hogy gyors támadói és erős védői vannak.
Nyikes Zoltán 2019. július 5., péntek 16:04
Fotó: www.fradi.hu
A Ferencváros jobbhátvédje szerint a csapat jelenleg mentálisan fáradt, ezt magán is érzi. A szélső végignézte a bolgárok Szuperkupa-döntőjét, amiből kiderült számára, hogy gyors támadói és erős védői vannak.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. július 5., péntek 16:04

A Ferencváros második számú csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő nyilatkozott a klubhonlapon az együttest körülvevő hangulatról, a Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-párharcról és a második ausztriai edzőtáborról is. A jobbhátvéd elmondása szerint mentálisan biztosan fáradt a csapat, ezt saját magán is érzi, pedig ő csak a második edzőtáborban vett részt.

– Tizenhárom nap távol a családtól azért megviseli az embert. Túl vagyunk a főpróbán a BL-selejtező előtt, és úgy érzem, jól sikerült. A tanulságokat elemezzük a következő napokban, aztán pedig arra koncentrálunk, hogy a lehető legjobb állapotba kerüljünk a Ludogorec elleni meccsre – válaszolta Lovrencsics, majd kitért a saját formájára is.

– Nem tagadom, volt holtpontom.

A bajnoki szezon végét követően még két fontos találkozó várt ránk a válogatottal, mindenképp meg kellett nyernünk azokat, mert az előző két nyár nem úgy sikerült a nemzeti csapatnál, ahogy szerettük volna. Ezek pozitív impulzust adtak, jókedvűen jöttem ide, ám csak egy hét pihenőm jutott nekem, a hosszú szezon után fizikailag nem volt könnyű újra belevágni a kemény munkába. Mostanra azonban már egyre jobban érzem magam, de a topon jövő hét szerdán kell lenni.

A magyar labdarúgó válogatott hozzátette, az edzőmeccsek alapján jól néz ki a csapat, de nem akar elkiabálni semmit, hiszen úgyis a bolgárok elleni párharc mutatja majd meg az igazi arcukat.

– Egyre jobban együtt vagyunk, egyre jobban megértjük azt, melyik szituációban hol kell lennünk, vagy hogyan kell reagálnunk rá csapatszinten – folytatta a szélső.– Ezeknek a betanulására kiváló volt ez a két edzőtábor, még jobban rögzültek a teendők a játékosokban, ezáltal minimalizálni tudjuk azokat a kihagyásokat, amik előfordulhatnak.

Hiba mindig lesz, de az fontosabb, hogy hogyan reagál rá a csapat.

Ebben is előreléptünk, és jöttek olyan játékosok, akik könnyen beilleszkedtek. Nekik persze még több tanulnivalójuk van, de az edző sokszor külön is foglalkozik velük, elmagyarázza nekik, mit szeretne látni tőlük a pályán. Jól nézünk ki, egyre jobb erőben vagyunk, de mint mondtam, még nem vagyunk a topon, jövő szerdán kell ott lenni!

Lovrencsics végül a Ludogoreccel kapcsolatban arra is kitért, hogy szerdán a szakmai stáb végignézte a szuperkupa-döntőjüket, amibe személy szerint ő is belenézett, de az alaposabb taktikai felkészülés csak a következő napok feladata lesz.

– Azt azonban már most lehet látni, hogy nehéz ellenfél lesz, amelynek gyors támadói és erős védői vannak. Folyamatosan bejutnak valamelyik csoportkörbe az európai kupaporondon.

A tapasztalat nemzetközi szinten náluk van.

Most ez a léc áll előttünk, ezt kell átugranunk, remélem, hogy felkészültek leszünk. Mindenki nagyon motivált, és tudja, milyen fontos ez a párharc. Fontos, hogy hazai pályán, a nagyszerű szurkolótáborunk előtt előnyt szerezzünk. Tudjuk, milyen fantasztikus hangulatot tudnak teremteni a drukkereink, ezért nagyon várjuk a mérkőzést – zárta Lovrencsics.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Tovább az összes átigazoláshoz