Fotó: fradi.hu

Csercseszov: "Az egész stadion látta, kivéve a játékvezetőt", Supka: "Megérdemeltük volna az egy pontot" – edzői értékelések

Az NB I pénteki nyitómeccsén 1-0-ra verte a Ferencváros a Mezőkövesdet - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Nyikes Zoltán 2022. március 18., péntek 22:41
Fotó: fradi.hu
Az NB I pénteki nyitómeccsén 1-0-ra verte a Ferencváros a Mezőkövesdet - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. március 18., péntek 22:41

Ferencvárosi TC–Mezőkövesd Zsóry FC 1-0

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): – Nagyon örülök a győzelemnek. Úgy kezdtünk, ahogyan azt szerettem volna, gyors gólt lőttünk és korán nyomást helyeztünk az ellenfélre. Sajnos ez a nyomás a meccs második félidejére kicsit alábbhagyott és emiatt több teret hagytunk az ellenfélnek, ettől függetlenül nagyon fontos, hogy az ilyen meccseket behúzzuk. Nagyon tetszett, hogy azt láttam a pályán, amit megbeszéltünk a meccs előtt. Sajnos ami hiányzott, hogy 1-0-s állásnál adtunk esélyt talpra állni az ellenfélnek, viszont nagyon örültem annak, hogy egy csapatként küzdöttünk ma a pályán. Azért kaptam a sárga lapot, mert nem viselkedtem megfelelően a pálya szélén. Az egész stadion látta, kivéve a játékvezetőt, hogy a hátra passzolt labdához hozzáért az ellenfél, mégis szabadrúgás jöhetett nekik hazaadás miatt.

Supka Attila (Mezőkövesd): – Egy olyan mérkőzés volt, mint amilyenre számítottunk. Arra viszont nem számítottunk, hogy már a 3. percben gólt kapunk. Ott egy nagy hibát követtünk el védekezésben, nem léptünk ki a lövő játékosra blokkolni a labdát és ez egy kicsit megfogta a csapatot. Nem voltunk olyan agresszívak és bátrak, ahogyan azt szerettem volna látni már az első perctől kezdve. Az első félidő közepétől már próbáltuk felépíteni a játékunkat, a széleken igyekeztünk megbontani az ellenfél védekezését Vajda és Farkas révén. A második félidőben a cserék jót tettek a csapatnak, jól szálltak be, ott már azt játszottuk, amit szerettünk volna az első perctől kezdve. Ott maradtunk az ellenfél térfelén, tudtuk jól, hogy zavarba hozható a Ferencváros védelme, amiből nagyon sokszor labdát tudtunk szerezni, ezek után pedig két hatalmas ziccerünk is volt. Ha ezekből berúgunk egyet, akkor el tudtunk volna hozni egy pontot az Üllői útról, ami a mi életünkben nagyon nagy dolog lett volna most. A meccs után is mondtam, hogy erre a játékra lehet építeni, ha mindenkinek ilyen lesz a hozzáállása mint a második félidőben, akkor nem féltem a csapatot a bennmaradásért folytatott küzdelemben. Benne volt minden ebben a meccsben az első félidőben, de az első 15-20 perc után, amikor már bátrabban megjátszottuk a labdát, már nem volt annyira veszélyben a kapunk. Egy-egy elcsúszásból került a Fradi helyzetbe, ami nem volt százszázalékos. A második félidő nagyon jó volt a részünkről, megérdemeltünk volna egy pontot. Egy Ferencvárostól kikapni ilyen játékkal nem szégyen, de ami bosszantó, hogy megvoltak a lehetőségeink, Drazicnak két százszázalékos helyzete is volt, ezekből gólt kell lőni. Segített volna nekünk az egy pont abban, hogy a csapatnak még jobban megjöjjön az önbizalma, mert volt egy elég mély gödör a részünkről a Paks és az Újpest mérkőzésen. Amikor átvettük a csapatot, akkor az volt a cél, hogy a csapat bennmaradjon. Van még nyolc meccs, ezeken pedig bőven meglehetnek azok a pontok, amikkel az NB I-es tagságát megtartja a csapat, ha úgy játszunk, mint a második félidőben. Azt gondolom, ezzel nem lesz problémánk.

Olvastad már?
Ismét NB I-es csapatnál tűnt fel Leisztinger Tamás - reagált a klubelnök az esetleges szerepvállalására
A DVTK volt tulajdonosa a Mezőkövesd hazai bajnokiján tűnt fel és felmerültek azok a hírek, hogy esetleg szerepet vállalhat a klubnál. Tállai András elnök a megkeresésünkre azt válaszolta, hogy jelenleg ez nem aktuális.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz