Az NB I 25. fordulójának pénteki nyitómeccsén az éllovas Ferencváros fogadta a négy mérkőzés óta nyeretlen Mezőkövesdet.

I. félidő

Villámrajtot vett a hazai csapat, a 3. percben Laidouni passzolt a kezdőkörben álló Tokmachoz, aki felgyorsított és egészen lövőhelyzetig cipelte a labdát, majd 22 méterről célba vette a bal alsót, Tordai pedig mellé nyúlt, így a hálóban kötött ki a játékszer, 1-0.

Ezután is mezőnyfölényben maradt a Fradi, a 18. percben Zubkov szöglete után Ryan Mmaee fejelt hét méterről, Tordai védte a léc alá tartó labdát. A 31. minutumban nagyon közel került az  újabb gólhoz a hazai csapat, de Ryan Mmaee közeli lövését blokkolták a védők a gólvonal előtt, majd egy perccel később Zubkov beadását lőtte négy méterről a kapu közepébe Zachariassen, de az asszisztens lest jelzett, majd 4 (!) perces videózást követően a VAR-szobában is úgy döntöttek, hogy az ukrán szélső milliméterekkel előrébb volt, mint Vajda a baloldalon.

A borsodiak első lehetőségére egészen a 39. percig kellett várni, amikor is Besirovic szabadrúgását Bilali fejelte hét méterről fölé. A játékrész utolsó momentumaként Zubkov húzta meg a balszélt, a 16-oson belül Bilali mellett is elvitte a labdát, majd ziccerben öt méterről már nem tudta ellőni Tordai mellett, így a kövesdi kapus szépen védett.

II. félidő

A szünet után kevéssel majdnem betalált a csereként pályára lépő Drazic, akit Cseri ugratott ki remekül, majd a szerb támadó végig sprintelt a labdával és 9 méterről centikkel lőtte a jobb alsó mellé – nagy helyzet volt.

A túloldalon is már szinte gólt kiáltották a hazai szurkolók az 52. percben, de Kovacevic fejesét bravúrral védte Tordai. A 68. percben Ryan Mmaee gurított vissza az alapvonalról lövésre Wingónak, aki 10 méterről kísérletezett, de Tordai jól helyezkedett.

Három minutummal később már a második nagy helyzet adódott Drazic előtt: ezúttal Farkas adott középre laposan, ez tökéletes volt a kövesdi csatárnak, aki 8 méterről, nagy helyzetben célba vette a rövid sarkot, Dibusz azonban hatalmasat védett.

A 75. percben Vécsei robbant be és fejelt 7 méterről, de középre, így ez nem okozott gondot Tordainak. Lüktető volt a mérkőzés, a Mezőkövesd játéka a második játékrészben egyértelműen feljavult és sokszor sikerült elérniük a Fradi tizenhatosáig, ám a hazaiak is sok veszélyes támadást tudtak vezetni a labdaszerzéseket követően, a 83. percben például Vécsei passza után Ryan Mmaee centikkel lőtt a jobb alsó mellé 13 méterről.

A 88. percben Vécsei passzolt hátra Drazic érintésével Dibuszhoz, a kapus pedig megfogta a labdát, a játékvezető azonban a hazaiak nagy megdöbbenésére hazaadást ítélt, így éles szögből, öt méterről végezhetett el közvetlen szabadrúgást a Mezőkövesd, ám Babati lövése nagyon gyenge volt és az oldalhálóban kötött ki.

A hosszabbításban már egyik csapat előtt sem adódott helyzet, így a Fradi a 3. percben szerzett találatával otthon tartotta a három pontot.

NB I, 25. forduló

Ferencváros–Mezőkövesd 1-0 (Tokmac 3.)

FTC: Dibusz – Wingo, Kovacevic, S. Mmmaee, Civic – Esiti, Laidouni (Vécsei, 59.) – Tokmac, Zachariassen (Gavric, 69.), Zubkov (Botka, 69.) – R. Mmaee (Bassey, 93.).

Mezőkövesd: Tordai – Farkas, Bilali, Karnitski, Vadnai, Vajda (Granecny, 68.) – Cseke, Cseri (Qaka, 76.), Besirovic (Babati, 57.) – Jurina (Drazic, 46.), Kis (Madarász, 46.).

Ismét NB I-es csapatnál tűnt fel Leisztinger Tamás – reagált a klubelnök az esetleges szerepvállalására