A volt román Fradi-csatár meglepő története: "A szurkolók igazi nácik, terorrelhárítók menekítettek ki a stadionból"

A román Bogdan Andone a valóságot nem teljesen fedő történetet mesélt arról, hogyan kellett őt is kimenekíteni a 2003-as Fradi-Loki botránymeccsről.
Dudás Gábor 2020. május 7., csütörtök 13:21
A román Bogdan Andone a valóságot nem teljesen fedő történetet mesélt arról, hogyan kellett őt is kimenekíteni a 2003-as Fradi-Loki botránymeccsről.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 7., csütörtök 13:21

A Ferencváros egykori román csatára, Bogdan Andone hazájában, a Gazeta Sporturilor c. lapnak nyilatkozott élő videóinterjú formájában a 2003-as FTC-DVSC-mérkőzésről, amelynek végén az elbukott bajnoki cím miatt a hazai drukkerek komoly botrányt okoztak. A támadó - aki azon a találkozón nem lépett pályára - kemény kijelentéseket tett volt klubja és annak szurkolói kapcsán is.

- Az MTK az Újpesttel játszott, nekünk pedig a bajnoki címhez hazai pályán kellett volna győznünk egy olyan ellenfél ellen, amelyből hét kezdőjátékosa - így a román válogatott Sabin Ilie és Selymes Tibor - is hiányzott, mivel számukra az már egy tétnélküli mérkőzés volt. A stadionban telt ház volt. A végén 0-0-ra álltunk.

A Ferencváros ultrái a legrosszabbak Magyarországon, igazi nácik!

3-5 évre ki is voltak tiltva Európából, mert rendkívül agresszívak. A csapat köszöntése is "náci-fajta" volt. A 90. percben jártunk, és látva, hogy a helyzet rosszul áll, a szurkolók bedöntötték a kerítést, majd beugráltak a pálya szélére. Azt akarták, hogy gólt szerezzünk, hogy mentsük a helyzetet, de nem tudtuk. Amikor aztán a másik meccsen látták, hogy nálunk 0-0 az eredmény, az Újpest hagyta, hogy gólt szerezzen az MTK a 85. percben (az ottani győztes gólt a 34. percben esett - a szerk.), így elveszítettük a bajnokságot. Öt órán át voltunk bezárva a stadionba.

Tűzoltók jöttek, ajtókat törtek be, rendőrök és terrorelhárítók helikopterről, köteleken ereszkedtek le, hogy kivihessenek a stadionból. Én az öltözőből az emeleti irodákba menekültem a feleségemmel és a kisgyerekeimmel.

Az ajtók repkedtek... hihetetlen, a filmekben sem látni ilyet! - szúrta ki a meglepő és a valóságot "nem teljesen" fedő nyilatkozatot az ulloi129.hu szurkolói portál.

Andone román bajnokként került az Üllői útra 2002 nyarán és noha nagy reményekkel igazolták le a zöldek, nem tudott bizonyítani a csatár, aki mindössze tíz tétmeccsen lépett pályára a bajnoki ezüstérmes és kupagyőztes csapatban, majd egy szezon után a ciprusi Apollon Limassol csapatához szerződött.

Andone története videón is:

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz