Fotó: www.fradi.hu

A Fraditól távozó válogatott csatár: "Soha nem voltam jobb formában, erre a padon kellett ücsörögnöm"

Az NB I valaha volt első izlandi légiósa, Kjartan Finnbogason szerint eltékozolták a Ferencvárosnál a képességeit és remek formáját azzal, hogy jobbára csak a kispadon ücsörgött. A távozó válogatott csatár szerint az edzőcsere pecsételte meg a sorsát a Fradinál.
Dudás Gábor 2019. január 13., vasárnap 16:20
Fotó: www.fradi.hu
Az NB I valaha volt első izlandi légiósa, Kjartan Finnbogason szerint eltékozolták a Ferencvárosnál a képességeit és remek formáját azzal, hogy jobbára csak a kispadon ücsörgött. A távozó válogatott csatár szerint az edzőcsere pecsételte meg a sorsát a Fradinál.
Szerző: Dudás Gábor 2019. január 13., vasárnap 16:20

Mint arról beszámoltunk, Kjartan Finnbogason mindössze 9 NB I-es találkozó és a kupában szerzett 6 gól után távozott a magyar listavezetőtől, a Ferencváros pénteken bontott szerződést a 32 éves izlandi csatárral.

A rutinos támadó második hazája, Dánia egyik vezető fociportáljának, a Bold-nak beszélt távozása körülményeiről és okairól.

- Az edzőt, aki a csapathoz vitt, négy meccs után kirúgták - utalt Thomas Doll nyár végi menesztésére Finnbogason -, az új szakvezetőnek pedig más, számomra nem túl kedvező elképzelései voltak. Elégedetlen voltam a nekem jutó játékidővel és bár nem volt könnyű döntés, a távozás látszott az egyetlen megoldásnak.

Soha nem voltam jobb formában, így kész pazarlás volt az, hogy a padon kellett ücsörögnöm. Játszanom kellett volna, ezt meg is mondtam az edzőnek az új év elején. Ő úgy válaszolt, hogy a szituáció nem nagyon fog változni velem kapcsolatban, úgyhogy az volt a legjobb döntés, hogy távozom.

Kellett egy kis idő, amíg megegyeztünk a klubbal, és nem azért, mert nagy igényeim voltak. Megmondtam, hogy többet akarok játszani, amit végül megértettek és találtunk egy mindenkinek megfelelő megoldást - tette hozzá a csatár, aki azért a szépre is emlékezik majd az FTC kapcsán.

- Mondhatni elképesztőek, fantasztikusak voltak a körülmények, soha nem láttam még például ilyen remek létesítményeket. Két fizioterapeuta és egy orvos is foglalkozott velünk minden nap, több erőnléti edzőnk is volt, úgyhogy nem lehetett semmire panasz - fogalmazott Finnbogason, aki legszívesebben Dániában folytatná pályafutását, de még konkrétumok nincsenek e kapcsán.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Drazic országot válthat
Úgy tűnik, hogy a Mezőkövesdről távozó gólerős támadó, Stefan Drazic nem marad Magyarországon, ciprusi sajtóhírek szerint ugyanis az APOEL csaphat le rá.
Újpest
Csatárok és védők
Csatárokat és védőket is keresgetnek a lila-fehérek - ezt Bartosz Grzelak vezetőedző árulta el a klub sajtóeseményén.
Pécsi MFC
Aczél Zoltán
A Csakfoci úgy tudja, hogy minden bizonnyal az NB II-ből kiesett Pécsi MFC vezetőedzője lesz a Kozármislenytől távozó Aczél Zoltán.
Tovább az összes átigazoláshoz