"A Fradi volt az egyetlen, amely hajlandó volt fizetni is érte": Több pénz helyett választotta az FTC-t a válogatott igazolás

Anyagilag kecsegtetőbb lehetőségei is voltak a Ferencvároshoz igazolt szlovák válogatott középpályásnak, Michal Skvarkának, de csak az FTC akart fizetni érte. Ennyibe kerülhetett a 26 éves játékos, akit az ambíciói vitték Budapestre.
Dudás Gábor 2019. június 20., csütörtök 12:30
Anyagilag kecsegtetőbb lehetőségei is voltak a Ferencvároshoz igazolt szlovák válogatott középpályásnak, Michal Skvarkának, de csak az FTC akart fizetni érte. Ennyibe kerülhetett a 26 éves játékos, akit az ambíciói vitték Budapestre.
Szerző: Dudás Gábor 2019. június 20., csütörtök 12:30

Mint arról a csakfoci.hu beszámolt, a szlovák válogatott középpályás, Michal Skvarka a Ferencvárosban folytatja pályafutását. A 26 éves játékos Zsolnáról érkezik az NB I-be, pedig a Skvarka ügynöke, Martin Petras szerint több másik ajánlata is volt és ezek közül anyagilag több is előnyösebb volt, mint az FTC-é.

- Két hét múlva bárhova aláírhatott és ingyen átigazolhatott volna, de neki fontos volt, hogy a Zilina is kapjon érte valamit.

Mindössze egy klub volt azonban, amelyik hajlandó volt fizetni is érte, így Skvarkának is köszönhetően a játékos végül nem ingyen távozott klubjától. Mindez azt is jól mutatja, hogy a Ferencváros mennyire meg akarta szerezni Michalt.

Úgy vélem, mindkét fél elégedett lesz majd - mondta Petras a sport.aktuality.sk oldalán.

A menedzser az átigazolás előzményeiről és körülményeiről is szót ejtett a cikkben.

- A Ferencváros már tavaly december óta érdeklődött iránta, de miután Michal egy erdei futás közben megsérült, nem tudtuk nyélbe ütni az üzletet. Ennek ellenére kapcsolatban maradtunk,az FTC pedig ismét megkeresett minket, mivel tisztában volt Skvarka képességeivel. Vannak üzletek, amelyek egy nap alatt lezajlanak, a mostani átigazolás viszont tulajdonképpen hat hónap alatt valósult meg, Én és a játékis is nagyon boldogunk vagyunk. Misha (Michal Skvarka beceneve – a szerk.) mostanáig nem igazán játszott máshol Zsolnán kívül, szeretett volna valami újat megtapasztalni. Az ő korában nem könnyű belevágni egy ilyen nagy váltásba, de biztos vagyok benne, hogy jó döntést hozott.

Skvarka ráadásul más megkeresések helyett bólintott rá a Fradiéra.

- Voltak más, anyagilag kedvezőbb ajánlatok is, de Misha egy ambiciózus játékos, aki szeretne valami komolyabb eredményt elérni a futballban. Éppen ezért nem a több pénzt és a könnyebb utat választotta, hogy aztán eltűnjön, hanem egy hozzá hasonlóan ambiciózus klubhoz ment, ráadásul Magyarországon most van a "nagy bumm" a labdarúgásban, a középpontban van a sportág, sok az új stadion, a magyar válogatott nagyszerűen szerepel az Eb-selejtezőkön, a Ferencváros pedig megnyerte a bajnokságot, és a Bajnokok Ligájában is messzire szeretne jutni.

A magyar klub álma az, hogy ott legyen valamelyik európai kupasorozat csoportkörében, és mindent meg is tesznek ezért. Misha pedig maga is szeretné bebizonyítani, hogy jó játékos, aki szerintem a szlovák bajnokságban a többieknél magasabb szintet képviselt. Úgy vélem, nem értékelték őt igazán a szlovák bajnokságban az elmúlt években, csak akkor fogják majd igazán elismerni, amikor már nem lesz ott... - tette hozzá a korábbi 38-szoros szlovák válogatott Petras.

A szlovákiai portál szerint a Ferencváros a bónuszokon kívül 200 ezer eurót fizetett az FK Zilinának és három évre írt alá a szlovák válogatott középpályás a magyar bajnokhoz.

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Debrecen
Ramil Sheydayev
Ezúttal a Debrecennel hozták kapcsolatba a Qarabag egyik legjobbját, a 27 éves Ramil Sheydayevet.
Tovább az összes átigazoláshoz