26 éves szlovák játékossal, Michal Skvarkával erősödött a Bajnokok Ligája selejtezőjére és az NB I új idényére készülő Ferencváros. A kétszeres szlovák bajnok és egyszeres kupagyőztes Skvarka szerdán írta alá szerződését az FTC-MVM Sportközpontban. A szlovák válogatott labdarúgó nevelőklubján, a zsolnai csapaton kívül korábban – kölcsönben – a szintén szlovákiai Michalovce és Zlate Moravce együttesében is szerepelt, azaz először áll légiósnak – írja a fradi.hu.

Skvarka 26 bajnoki meccset játszott a legutóbbi idényben az alapszakaszt másodikként záró, végül negyedikként végző MSK Zilinában, amelynek csapatkapitánya volt. Statisztikája 10 gól és kilenc gólpassz volt, utóbbival az egész liga második legeredményesebb játékosa lett. A szlovák kupasorozatban hatszor lépett pályára, hat gólpasszt osztott ki.

A Fradi új szerzeménye mostanáig 219 szlovák élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, mérlege 44 gól és 51 gólpassz. Nyolc meccsen szerepelt hazája másodosztályú ligájában is, ott egy gólja mellett kilenc assziszt szerepel a neve mellett. Minden sorozatot figyelembe véve 237 alkalommal ölthette magára a Zilina mezét, 46 gól és 61 gólpassz a mutatója. Végigjárta a szlovák korosztályos válogatottakat, a felnőttcsapatban máig kétszer, legutóbb 2017 decemberében szerepelt. A teljes pályafutását vizsgálva 264 profi párharc során 51 gólja és 75 gólpassza van, piros lapot sosem kapott.

Nemzetközileg is tapasztalt

Michal Skvarka csapata, a Zilina legutóbb a 2010/2011-es idényben szerepelt a Bajnokok Ligája csoportkörében, az akkor 18 éves Skvarka viszont ott nem kapott játéklehetőséget – edzője egyszer nevezte a keretbe. A következő években a zsolnaiak rendre az Európa-liga selejtezőjében próbálkoztak, Skvarka 2013 és 2015 között 12 mérkőzésen lépett pályára, 2 gól és 2 gólpassz a mutatója. Két éve, 2017 nyarán csapatkapitányként kétszer szerepelt a BL-selejtezőben szereplő Zilinában, egy gólpasszt jegyez.

Már télen is akarta a Fradi

Skvarkát idén télen is szerette volna szerződtetni a Fradi, és a felek mindenben megegyeztek az átigazolást illetően. Nem sokkal később a játékos súlyos térdsérülést szenvedett, és ezért meghiúsult a csapatváltás. A kétszeres szlovák válogatott labdarúgó akkoriban a sport.sk-nak adott nyilatkozott a helyzetéről.

– NAGYON SZÍVESEN MENTEM VOLNA A FRADIHOZ, BEVALLOM, ÚJ KIHÍVÁSRA VÁGYOM. UGYANAKKOR MÉG NEM TUDTAM, HOGYAN FOG ERRE REAGÁLNI A ZILINA VEZETŐSÉGE, EZÉRT TELJES MÉRTÉKBEN A TÉLI FELKÉSZÜLÉS KEZDETÉRE KONCENTRÁLTAM – MONDTA SKVARKA, AKIVEL KAPCSOLATBAN MEGSZÓLALT AZ ÜGYNÖKE, MARTIN PETRÁŠ IS.

Tárgyaltunk is már a Ferencvárossal, a játékos szerződésének minden egyes részletéről megegyeztünk, a két klub azonban az első találkozót követően még nem jutott egyezségre, másnap pedig Michal sajnos megsérült.

Luxemburgi vagy máltai csapat lehet a Fradi következő ellenfele a BL-ben