A Fradi légiósa: "80 százalékos fizetéscsökkentésbe nem mennék bele" – járványcsomagot is kapott a klubtól

Michal Skvarka szerint a Ferencváros profin kezelte a járványhelyzetet és játékosai igényét is, miközben elmondása alapján a bércsökkentési egyeztetések is simán lezajlottak a játékosok és a vezetés között.
Dudás Gábor 2020. május 9., szombat 9:29
Michal Skvarka szerint a Ferencváros profin kezelte a járványhelyzetet és játékosai igényét is, miközben elmondása alapján a bércsökkentési egyeztetések is simán lezajlottak a játékosok és a vezetés között.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 9., szombat 9:29

Michal Skvarka, a Ferencváros 27 éves szlovák támadója a sport.aktuality.sk oldalán mesélt a koronavírus-járvány kapcsán a magyarországi helyzetről, az FTC-ről és az NB I folytatásáról. Ebből idézünk az alábbiakban, témakörök szerint.

A járványhelyzetről és klubja intézkedéseiről

- Bár először haza akartam térni Szlovákiába, a határzár miatt az végül nem jött össze, így végül a feleségemmel együtt Budapesten maradtunk. Szerencsére egészségesek vagyunk, jól érezzük magunkat, és ez most a legfontosabb. Az elejétől megmondták nekünk, hogy csak a legfontosabb ügyek miatt lépjünk ki a lakásból, heti 1-2 alkalommal mentünk el vásárolni. Emellett megkaptuk az egyéni edzésterveket.

A klub nagyon odafigyelt ránk, a stadionban például csomagolt ételt is felvehettünk, ha szükségünk volt rá, ez nagyon figyelmes volt a Ferencváros részéről. Összességében a klub nagyon profin kezelte ezt az egészet. Kaptunk az egészségmegőrzés és védekezéshez szükséges készítményeket, fertőtlenítőket, vitaminokat, és ahogy mondtam, még ételt is, ha kellett.

Emiatt aztán bevásárolni sem kellett olyan sűrűn.

Magyarország vs. Szlovákia

- Nagyon aggódtunk az elején a szüleinkért, nagyszüleinkért. Amikor láttam, hogy eleinte Magyarországon közel sem követték olyan szigorúan a szabályokat, mint otthon, eléggé ideges lettem, de szerencsére később azért szigorodott a helyzet.

Az edzésekről és az NB I-ről

- Rebrov az otthoni edzések alatt és most, a kiscsoportos tréningek idején is biztat minket, hogy minél keményebben dolgozzunk, ezáltal minél inkább készen álljunk majd a bajnokság folytatására. Már tesztelnek is minket koronavírusra, és ami jó hír, hogy eddig mindenkinél negatív lett az eredmény. Várjuk már, hogy újra játszhassunk, így a járványt el tudnánk egy kicsit felejteni, sokkal jobb most, mint akkor, amikor egyáltalán nem tudtuk, mi fog majd történni, hogy mi vár ránk. Persze, most is figyelnünk kell, majd meglátjuk, hogyan alakul a folytatás.

Olvastad már?
Koronavírusosnak hitte magát a Fradi-csatár: "Fájt a mellkasom, eléggé megijedtem"
A csatár komolyan megijedt, mert a tünetek meglehetősen hasonlítottak a világjárványéra. Két tesztet is elvégeztek rajta.
Elolvasom

A koronavírus anyagi következményeiről

- Magyarországon is történtek lépések, sok csapatnál csökkentek a játékosfizetések.

Nálunk nagyjából 20 százalékot vettek le a bérekből, de ez csak átmeneti állapot. A klub megtette az ajánlatát, mi pedig megértettük a helyzet komolyságát, így beleegyeztünk a csökkentésbe. Nem volt ezzel semmi probléma. (...)

Tudom, hogy a volt csapatomnál, a Zsolnánál volt, akinek 80 százalékkal vették le a bérét. Ha valaki azzal állna elém, hogy a fizetésem négyötödét levonná, biztos, hogy nem mennék bele, az erős túlzás véleményem szerint.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tatabánya
Nagy fogást jelentettek be
A szurkolói ankéttal egybekötött sajtótájékoztatón Dragóner Attila ügyvezető mindenkit meglepett és bemutatta az NB II-es csapat új igazolását, Vida Kristophert.
Tovább az összes átigazoláshoz