Komoly profittal zárta a Vidi az átigazolási időszakot: "A középpályára nem találtunk minőségi játékost"

Sallói István, a MOL Fehérvár FC sportigazgatója részletesen nyilatkozott a Vidi számára profittal zárult nyári átigazolási időszakról, melynek során a klub szakmai céljai is teljesültek: sok fiatal és magyar játékos érkezett a csapatba.
Dudás Gábor 2022. szeptember 3., szombat 9:04
Sallói István, a MOL Fehérvár FC sportigazgatója részletesen nyilatkozott a Vidi számára profittal zárult nyári átigazolási időszakról, melynek során a klub szakmai céljai is teljesültek: sok fiatal és magyar játékos érkezett a csapatba.
Szerző: Dudás Gábor 2022. szeptember 3., szombat 9:04

Mint ismeretes, a fehérváriak alaposan belehúztak a piaci szezon utolsó napjaiban, hiszen bejelentették többek között két magyar válogatott játékos, Bese Barnabás és Schön Szabolcs érkezését, valamint megszerezték Lirim Kastratit is a Legia Varsótól.

- A klub játékfilozófiájában fontos szerep jut a gyors szélsőknek, ezért ezeken a posztokon akartuk megerősíteni a keretet, ráadásul a szükség is ezt diktálta, hiszen Ivan Petrjak játékjogát értékesítettük a nyáron - mondta a molcsapat.hu-nak Sallói István sportigazgató, aki kiemelte, hogy több hazai és fiatal futballista is csatlakozott a csapathoz.

- A törekvéseink között szerepel az is, hogy mindig legyen egy erős magyar mag a csapatban. Több magyar játékos is alapember a Vidiben, hozzájuk csatlakoznak az új igazolásaink. De volt más fontos célunk is. A tavalyi szereplés alapján látható, hogy a csapatot újjá kell építeni, ezért pár rutinos játékos mellett, mint a védelemben Kasper Larsen, vagy a középpályán Claudiu Bumba, azért a legtöbb nyári szerzemény fiatal játékos, akik minőséget és friss energiát hoznak a csapatba. Schön még csak 21 éves, Kastrati egy évvel idősebb nála, Szendrei tizenkilenc, a szlovák utánpótlás-válogatott Pokorny pedig húszéves. A ZTE-től érkező Nikola Serafimov szinte már idősnek számít a maga huszonkét évével - tette hozzá.

A MOL Fehérvár kerete ráadásul úgy lett bővebb, hogy üzletileg is előnyös megállapodások születtek, hiszen Petrjak mellett távozott Rus Adrián is, és a két játékosért jelentős összeget, - a Transfermarkt szerint - bő kétmillió eurót kapott a Vidi.

Az adás-vétel oldalt igyekszünk egyensúlyban tartani, ezért, ha egy-egy játékosunkért mindenkinek megfelelő ajánlat érkezik, nem zárkózunk el a tárgyalásoktól. Így volt ez idén nyáron, Rus Adrian és Ivan Petrjak esetében is. Mindkét játékossal tárgyaltunk a hosszabbításról is, de végül az eladás lett a klub szempontjából a legjobb opció.

Mind a védelembe, mind a támadósorba érkeztek új játékosok, akik megfelelően tudják őket pótolni. A középpályára is szerettünk volna minőségi játékost igazolni, de nem volt olyan játékos, aki üzleti és sportszakmai szempontból is megfelelő lett volna. Nem szeretnénk csak azért igazolni, hogy igazoljunk. Ahogy az igazolásokból is látszik, a védelem magasítása, illetve a támadószekció gyorsítása fontos szempont volt. A szélekre két rendkívül gyors, gólérzékeny és gólpasszokra is képes támadó érkezett - emelte ki Sallói, aki azt is megemlítette, hogy két jónevű "maradóval" is erősödött az együttes.

- Budu Zivzivadze ugyanazt a lendületet hozta a csapatba, mint amit egész tavasszal az Újpestben mutatott, Lyes Houri pedig felépült a sérüléséből, és biztos vagyok benne, hogy hozzá fog tudni tenni a játékunkhoz - mondta a klubvezető.

TOVÁBB: A teljes cikk itt olvasható!

Olvastad már?
Vidi: Parádézott a kölni EKL-selejtezőn, ajánlatot is tett érte a Bundesliga-csapat - sajtóhír
A goal.ge úgy tudja, hogy a Köln ajánlatot tett Budu Zivzivadzéért, a Vidi azonban a portál szerint nem akarja elengedni a grúz támadót.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz