Fotó: molfehervarfc.hu/Tóth Ella

A Fehérvár román válogatottja: "Bízunk benne, hogy hamarosan újra visszatérünk az élre" – ebbe a bajnokságba igazolna a Vidiből

Az 5-szörös válogatott játékos szerint a Vidinél tapasztalható generációváltással magyarázható, hogy jelenleg a Ferencváros dominál az NB I-ben.
Nyikes Zoltán 2021. április 6., kedd 16:34
Fotó: molfehervarfc.hu/Tóth Ella
Az 5-szörös válogatott játékos szerint a Vidinél tapasztalható generációváltással magyarázható, hogy jelenleg a Ferencváros dominál az NB I-ben.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. április 6., kedd 16:34

A MOL Fehérvár FC román-magyar kettős állampolgárságú védőjével, Adrián Russal a Gazeta Sporturilor készített interjút, amiben a játékos beszélt a magyar bajnokság erősségéről, arról, melyik ligába igazolna legszívesebben, és hogy szerinte jelenleg miért a Ferencváros dominál az NB I-ben.

– A Sepsi után úgy gondoltam, hogy előre kell lépnem – kezdte Rus azzal kapcsolatban, hogy a sepsiszentgyörgyi klub után miért esett a választása a Vidire. – Korábban már ugyan játszottam Magyarországon, de a Fehérvár egy teljesen más klub, hatalmas elvárásokkal, minden évben a bajnoki címért harcol és a nemzetközi porondon játszik. Ez egy előrelépés számomra, a Sepsinél nem volt ekkora nyomás, márpedig én ezt szeretem, hiszen a nyomás még erősebbé tesz. A jövőben ismét szeretnék tenni egy lépést egy jobb nyugati bajnokság felé, ahol szintén nagyobb a nyomás és a versengés.

Rus arra is kitért, szerinte miért van jelenleg messze a Fraditól a Fehérvár.

– Négy edzőm is volt az utóbbi időben, és a csapat is sokkal fiatalabb lett ahhoz képest, mint amikor ideigazoltam. Több játékos is távozott, a két topjátékosunk pedig visszavonult. Az egyik a csapatkapitányunk volt, a másik pedig Huszti Szabolcs, aki jelenleg a DVSC edzője, valószínűleg a Zenitből ismerős lehet a neve.

Tehát szerintem az a magyarázat, hogy egy generációváltáson megyünk keresztül, de bízunk benne, hogy hamarosan újra visszatérünk az élre

– folytatta Rus, majd a magyar bajnokság színvonaláról is szót ejtett. – A futball hasonló szinten van, mint Romániában, bár sokan otthon gyengébbnek látják a magyar bajnokságot, de azt kell mondanom, hogy ez nincs így. Sokat fejlődött a liga, sokat invesztáltak bele, és sok értékes külföldi játékos igazolt az NB I-be, mert itt megvannak a teljesítményhez szükséges feltételek. És utánpótlás-szinten is. Hiszen gondolj bele, csak akkor viszed el a gyerekedet focizni, amikor tudod, hogy kifogástalan környezetbe, a legjobb körülmények közé viszed. Mi viszont otthon több éve stagnálunk, pazaroljuk az időnket. Magyarországon nem késnek a fizetések, soha nem volt problémám ezzel. Nincs fizetésképtelenség és nem veszik el a pénzedet. Ha ugyanis 3 hónapig nem kapod meg a járandóságodat, akkor a klubnak nagy problémái lehetnek a szövetséggel. Sokat dolgoznak itt a klub imidzsén, ami nagyon jó.

Rus azt is kiemelte, hogy Romániában kevésbé kellemes stadionokban játszott, míg arra nem emlékszik, hogy Magyarországon régi létesítményben lépett volna pályára.

– Szinte mindegyik stadion új, még a másodosztályban is. Más érzés itt futballozni! Itt Magyarországon általában a sportba fektetnek, szeretik a mozgást. Itt ülünk a Duna partján, és láthatod most is, mennyi ember fut és biciklizik, és ugyanez volt a helyzet a pandémia alatt is, folyamatosan tele volt. Tőlünk nem messze van a Margitsziget, amit futópálya vesz körül, nézd csak meg, több mint 1000 ember jár oda futni. Ez fantasztikus. Jó nekik! – nyilatkozta Rus.

A 25 éves játékos az interjúban kifejtette, hogy természetesen továbbra is Sepsi-szurkoló, a szíve egy része oda tartozik. Tavaly nyáron például Hadnagy Attilával (a Sepsi ügyvezetője - a szerk.) is volt egy privát beszélgetése azzal kapcsolatban, hogy visszatérne-e a Sepsihez, de Rus azt mondta, hogy Fehérváron akar bizonyítani.

– Szívesen játszanék Belgiumban, azt gondolom, számomra ez lenne a megfelelő következő lépés, hiszen az egy erősebb bajnokság. Nagyon szívesen igazolnék oda

– zárta az interjút arra a kérdésre válaszolva, hogy hol látja magát a közeljövőben.

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz