Elszabadultak az indulatok Újpesten: "Adott egy olyan pirosat, hogy az egész stadion felrobbant" - így látták az edzők

Így értékelték a szakvezetők a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket, a Szusza Ferenc Stadionban, illetve a Groupama Arénában.
Dudás Gábor 2022. október 30., vasárnap 20:59
Így értékelték a szakvezetők a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket, a Szusza Ferenc Stadionban, illetve a Groupama Arénában.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 30., vasárnap 20:59

Újpest - Puskás Akadémia 3-3

Bővebb beszámoló a mérkőzésről itt!

Milos Kruscic (Újpest): - Rendkívül feszült és nagyon fordulatos mérkőzés volt. Többször is az volt a benyomásom, hogy meglehet, főleg amikor már csak pár perc hiányzott a meccs végéig, és berúgtuk a harmadik gólunkat, illetve emberelőnyben voltunk. Eggyel több játékosunk volt a pályán, úgyhogy nagyon szomorúak vagyunk, hogy kicsúszott a kezünkből ez a három pont, hogy elillant gyakorlatilag így a levegőben, miközben mi mindent beleadtunk és nagyon küzdöttünk egy kiváló ellenfél ellen, amelynek nagyon jó egyéni kvalitású játékosai vannak. Tényleg úgy érzem, hogy nagyon sok fordulat volt ebben a meccsben. A játék ritmusa, a piros lapok, hol fent voltunk, hol lent, aztán sikerült egy gyönyörű rögzített helyzetből gólt szereznünk. Utána pedig úgy voltam vele, hogy tényleg a játékosok egymásnak feszülnek, mindenki megküzd a maga emberével, és aki előbb hibázik, az lesz valószínűleg, aki vesztesen hagyja el a pályát. Arra figyelmeztettem őket, amikor a cserék voltak, hogy vigyázni kell a bejövő játékosra, mert nagyon jó csatár, és a beadások a Puskás Akadémiánál nagyon jó minőségűek. Sajnos lemaradtunk Zahediről, jobban kellett volna őt fogni, csak emiatt vagyok szomorú, egyébként minden mással elégedett vagyok.

Csoboth "műeséséről", kiállításáról és a pálya melletti feszültségről

- Szerintem ebben az esetben nem műesésről volt szó. Valóban vitatható, hogy jogos volt-e vagy sem, de szerintem a játékvezetőnek is jobban át kéne látni a helyzetet, és hogyha esetleg úgy esik el a 16-oson belül, hogy nincs érintés, nincs kontakt, akkor valóban az egy műesés, és sárgát érdemel. De itt Kevint egyszerűen ellökték egy olyan intenzív pillanatban, amit szerintem nem jól ítélt meg most a játékvezető. (...)

Amikor odamentem a Puskás Akadémia kispadjához, próbáltam egy kicsit a kedélyeket lecsillapítani. Nyilván a meccs hevében egy picit mindenki már túlpörgött, és csak ezt akartam jelezni neki, hogy semmi ellenségeskedés, vegyünk egy kicsit vissza és higgadjunk le.

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): - A második félidő mindkét csapat részéről jól sikerült, bár a 11-esig az Újpest nagyon nem is tudott átmenni a félpályán. Kicsit mi használtuk ki jobban az egyemberes hátrányt, vagy úgymond "kiegyenlítődtek az erőviszonyok" a kiállításokkal. Megint azt kell, hogy mondjam, hogy egy jó és dinamikus második félidőt láttunk magyar szinten, sok góllal, ami a nézőnek extra, de kicsit korábban vártam volna el a csapatunktól a gólokat, és mi tényleg azért jöttünk, hogy nyerjük a mai mérkőzést. Ez a kezünkben is volt. Nagyon sokat hibáztunk hátul, így kaptuk a harmadik gólt, olyan messziről egy jó kapus nem kap gólt, ezt Tóth Balázsnak ki kell volna védenie, mondjuk szép lövés volt. De 40 méterről le kell mellre vennie egy kapusnak egy ilyen lövést. Csendben vagyok Zahedivel kapcsolatban, mert elég hullámzó a teljesítménye, kicsit betegeskedett is, de azért lassan indulófélben van, most fejelt két fontos gólt és visszahozta a csapatunkat a játékba, de azért is van itt, hogy gólokat rúgjon a csapatnak, hogy segítsen.

A piros lapokról

- Még vissza kell néznem a szituációkat. de én is úgy érzem Baluta esetében is, hogy volt ott rúgás, de ezt inkább kompenzációnak éreztem, mintsem piros lapnak. Biztos, hogy sárga lap volt, egyértelműen fejlelnie kellett volna azt a labdát, és nem lábbal belerúgni.

De szerintem ez az indulat a vezető bíró részéről azért érkezett, mert adott egy olyan piros lapot, hogy az egész stadion felrobbant tőle, és szerintem ez egy kicsit kompenzációs piros lap volt a második, így kiegyenlítődtek az erőviszonyok.

Ormonde-Ottewill ma különösen jól játszott, de megette Pauljevic beesését, ezekből stabilan tud 11-eseket csinálni, és azt hiszem, most is csak erre törekedett, és ezt a bíró le is fújta neki. (M4 Sport)

Ferencváros - ZTE 2-1

Bővebb beszámoló a mérkőzésről itt!

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): - Tudtuk, hogy a Zalaegerszeg kompromisszumok nélkül játszik minden egyes ellenfele ellen. Úgyhogy hasonló meccset vártunk most is, és gratuláltam a fiúknak, hogy ilyen jól megállták a helyüket egy ilyen érzelmekkel és helyzetekkel teli teli mérkőzésen. A bekapott gól miatt nem voltam igazán mérges, de taktikailag nem volt ott minden rendben a szituációnál. Talán kicsit visszább vettünk, és ennek köszönhetően ez a kapott gól.

Boli állapotáról: - Még nem tudom pontosan, én is várom még a vizsgálatok végkifejletét. Az biztos, hogy a fejét érte ütés. Remélem, hogy nem komoly a helyzet, még várok az eredményekre.

Dragóner Attila (a ZTE sportigazgatója): - Büszkeség számunkra, hogy ilyen teljesítményt tudtak nyújtani. Az, hogy ebből lehetett volna akár több is? A vereség után mindig csalódott az ember természetesen. De van bennem büszkeség is, hiszen a fiatal csapatunk a szívét-lelkét kitette a pályára, helyenként az első félidőben jól is futballoztunk, volt kapufánk, voltak helyzeteink. Aztán a második félidőben egy picit naivak lettünk, és még jobban kinyíltunk, ott a Fradinak bőven volt lehetősége, de mi is megmutattuk a karakterünket, hogy nem adtuk fel egy percig sem, a végén már öt támadónk volt fiatalokkal teletűzdelve, úgyhogy én hiszek továbbra is ebben az elkezdett munkában. (...) Több motivációm volt bennünk. Egyrészt természetesen, hogy ilyen szép számú közönség előtt játszottunk. A másik az, hogy természetesen a csapategységünkre jellemző módon a szívünket kitesszük a pályára, ezt most is lehetett látni. Úgyhogy biztos vagyok abban, hogy most lóg a fejük a fiúknak, mert kikaptunk, de előre kell tekintenünk, hogy hazai pályán az Újpestet legyőzzük. Amennyire lehetett, mindent megtettünk azért, hogy pontot raboljunk, a végén egy kis szerencsével talán sikerülhetett volna, de én úgy gondolom, a Ferencváros megérdemelten nyert. (M4 Sport)

Olvastad már?
NB II: Otthon botlott a Diósgyőr, négyet vágott az ETO és a Haladás is - eredmények, videók
Hétfőn akár meg is léphet a tabella élén a PMFC, miután jelenlegi elsőszámú üldözője, a DVTK nem bírft otthon a Kozármislennyel. Az ETO és a Haladás is négy gólig jutott vasárnap az NB II-ben.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz