Fotó: mtkbudapest.hu/Zádor Péter

Egy korszak vége: Utolsó hazai meccsére készül az MTK-ban a magyar foci leghűségesebb játékosa

Immár hivatalos, hogy a szezon végén visszavonul az MTK Budapest ikonikus alakja, Kanta József, aki profi pályafutása alatt kizárólag a fővárosi kék-fehéreknél játszott.
Nyikes Zoltán 2021. április 26., hétfő 15:35
Fotó: mtkbudapest.hu/Zádor Péter
Immár hivatalos, hogy a szezon végén visszavonul az MTK Budapest ikonikus alakja, Kanta József, aki profi pályafutása alatt kizárólag a fővárosi kék-fehéreknél játszott.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. április 26., hétfő 15:35

Történelmi pillanat vár az MTK Budapestre csütörtökön: aznap lép pályára utolsó bajnoki mérkőzésén a Hidegkuti Nándor Stadionban Kanta József! A fővárosi kék-fehérek csapatkapitánya 1998 óta, vagyis 23 éve az MTK játékosa,

és immár hivatalos, hogy a szezon végén visszavonul, csütörtökön, a MOL Fehérvár elleni találkozón eljön számára a hazai búcsú ideje

– írja az mtkbudapest.hu.

A klubhonlap kiemeli, hogy ezt a pillanatot az MTK Budapest természetesen az esemény súlyához megfelelően kezeli majd.

"Kanta József számtalan felejthetetlen pillanatot szerzett klubunknak, szurkolóinknak az elmúlt közel két évtizedben, így természetesen a célunk nem lehet más, mint hogy mi is felejthetetlenné tegyük számára az utolsó fellépést az Új Hidegkuti Nándor Stadionban - a következő napokban folyamatosan számolunk majd be az ezzel kapcsolatos részletekről" – olvasható a közleményben.

Kanta közel 17 éve, 2004. augusztus 7-én az MTK Sopron elleni bajnoki nyitómérkőzésén bátyjával, Szabolccsal együtt mutatkozott be a magyar élvonalban, a debütáló tehetség pedig be is talált azon a meccsen.

Profi pályafutása alatt kizárólag az MTK-ban játszott, hűsége az MTK történelmét és az európai labdarúgás egészét tekintve is figyelemreméltó.

A felnőtt futballban 17 szezonon át viselte megszakítás nélkül egyetlen klub mezét, ezzel pedig tagja annak az ötösnek, amelynek tagjai az európai labdarúgásban jelenlegi élvonalbeli játékosként elmondhatják magukról mindezt.

A klubhonlap emlékeztet, jelen pillanatban arra is van esély, hogy Kanta hazai búcsújára nézők előtt kerüljön sor. Mint ismert, amikor a beoltottak száma eléri a 4 milliót, új intézkedések lépnek életbe, amely érinti a sportrendezvényeket is, ugyanis már másnaptól a védettek és felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig látogathatják például a futballmérkőzéseket is.

Olvastad már?
A Honvéd magyar válogatott csatára a nyáron újra légiósnak állhat - sajtóhír
Külföldi sajtóhírek szerint Balogh Norbertet egy török élvonalbeli klub szemelte ki magának.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz