Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió “Jó reggelt, Magyarország!” c, műsorában adott interjút péntek reggel.

Elmondása szerint a jövő hét közepén meglesz a 4 millió beoltott is, ebben az esetben a következő lépés az lesz, hogy a szolgáltatások széles köre megnyílik a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt.

Megnyílnak a színházak, a tánc és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak,

a sportesemények,

a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, és az éttermek belső helységei is – derült ki a nyilatkozatból.

Mindez akár már az OTP Bank Liga utolsó előtti (32.) és megváltozott menetrendű fordulóját, illetve a Magyar Kupa május 3-i MOL Fehérvár-Újpest döntőjét is érintheti majd.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki bejelentésében emelte ki, hogy csak azoknak lesz kötelező sportrendezvényen bemutatni a védettségi igazolványt, akik a hatályos szabályok szerint olthatóak, ami a jelenlegi állapot szerint a 18 év felettieket jelenti.

Védettségi igazolványhoz akkor juthat valaki, ha megkapta a védőoltást, vagy igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, illetve ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, de nem tudott róla vagy nem készült róla teszt és utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálat igazolja a fertőzésen való átesését is. (MTI / csakfoci.hu)

Koronavírus: Az egész Bundesliga speciális karanténba kerül – az összes hír a járványról itt!