Megerősítve: A DVSC bejelentette Kondás távozását, Huszti az új edző

Hivatalossá vált, amit a csakfoci.hu hétfő este már előre jelzett: változás történt a másodosztályú éllovas vezetőedzői posztján.
Nyikes Zoltán 2021. február 16., kedd 11:15
Hivatalossá vált, amit a csakfoci.hu hétfő este már előre jelzett: változás történt a másodosztályú éllovas vezetőedzői posztján.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. február 16., kedd 11:15

A Gyirmót elleni bajnoki vereség másnapján, kedd délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Debreceni VSC, amely hiába vezeti ötpontos előnnyel a másodosztályú tabellát, az előző két vereség és a mutatott játék miatt jelentős változásokat jelentett be a szakmai stábban az eseményen.

A klub megerősítette a csakfoci.hu korábbi információit: Kondás Elemér vezetőedző távozik,

helyét pedig a korábbi magyar válogatott középpályás, a legutóbb a MOL Fehérvár FC-nél sporttanácsadóként tevékenykedő Huszti Szabolcs veszi át,

segítője Toldi Gábor lesz, aki a Vidi tartalékcsapatától érkezik.

– Van egy világos célkitűzésünk, szeretnénk egy olyan csapatot, közösséget kialakítani, ami hatékonyan működik és szeressenek, akarjanak a szurkolók ehhez hozzátartozni. A fő célunk az volt, hogy az NB I-re ütőképes csapatot készítsünk fel, nem pedig az, hogy valahogyan behúzzuk az NB II-t és felkerüljünk, de nem láttuk azt a fejlődést, hogy a jövő évben esetleg ne legyenek komoly problémánk az NB I-ben, ezért született egy döntés. Nem a magyar foci szokásos körforgásából akartunk szakmai stábot választani, azt láthattuk már, hogy hosszútávon nem kifizetődő, ezért valami újat akartunk. Biztos vagyok benne, hogy a szakmai stáb bebizonyítja, hogy jó döntést hoztunk és haladni fogunk azon az úton, amit kitűztünk – mondta Szabó Péter, a DVSC Futballszervező Zrt. elnöke.

– Az új szakmai stáb kiléte egyértelmű: Huszti Szabolcs vezetőedző és Toldi Gábor irányításával fog folyni a szakmai munka – ezt már Tőzsér Dániel sportigazgató jelentette be. – Debrecenben a sportot és a futballt tekintve egy megújulás kezdődött el a nyáron. Az eddigi szakmai stáb a céloknak félig megfelelt, vezetjük a tabellát és úton vagyunk az NB I felé, de úgy éreztük, ezt meg kellett lépni, hogy a fejlődés töretlen legyen a csapatnál és olyan játékkal tudjunk előrukkolni a jövőben, ami méltó a DVSC-hez. Innentől új szakmai stábbal megyünk tovább. A céljaink semmit sem változtak, jövőre az NB I-ben szeretnénk játszani és ott szemre tetszetős játékot játszani.

– Először is szeretném megköszönni a vezetőségnek, hogy ránk esett a választás, nagyon boldogok és büszkék vagyunk, hogy egy ilyen csapat kispadján kapunk lehetőséget – nyilatkozta az új vezetőedző, Huszti Szabolcs. Rövidtávú cél, hogy feljussunk az NB I-be és közönségszórakoztató játékkal álljunk elő. Mindenki tisztában van azzal, hogy ez egy bátor döntés, az én feladatom, hogy ezt a bátorságot átültessem a debreceni fociba is. Nem szaporítanám tovább a szót, a tettek majd igazolni fognak minket.

– Amikor megtudtam, hogy Debrecen, eszembe jutott a Cívisváros, az egyetem, a Tankcsapda és természetesen a Loki, a hétszeres magyar bajnok – mondta Toldi Gábor asszisztensedző. – Egy rendkívül kulturált közönséggel a háta mögött. Ehhez a családhoz tartozni hatalmas megtiszteltetés és hatalmas feladat, óriási dolog itt alkotni. Azért fogunk dolgozni, hogy visszajuttassuk a csapatot az NB I-be.

Olvastad már?
Vidi: Korábbi magyar válogatott játékos veheti át az irányítást
A csakfoci.hu információi szerint Juhász Roland veheti át átmenetileg a MOL Fehérvár FC irányítását.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr / Fehérvár
Szabó Levente
Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője elárulta, van esély arra, hogy a fehérvári Szabó Levente maradjon a Diósgyőrnél.
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Tovább az összes átigazoláshoz