A Loki válogatott támadója: "Mi játékosok áruk vagyunk" - két klubnál nem érezte jól magát a végén

Ugrai Roland pontosan látja a hibáit és az erősségeit, nem tartja magát önzőnek, az egy az egy elleni játékot kedveli. A Debrecen csatára pályafutása során két klubnál nem érezte jól magát a végén.
Privacsek András 2021. december 23., csütörtök 11:32
Ugrai Roland pontosan látja a hibáit és az erősségeit, nem tartja magát önzőnek, az egy az egy elleni játékot kedveli. A Debrecen csatára pályafutása során két klubnál nem érezte jól magát a végén.
Szerző: Privacsek András 2021. december 23., csütörtök 11:32

Ugrai Roland 9 góljával holtversenyben harmadik az NB I góllövőlistáján, 6 találat a hátránya a vezető Ádám Martin mögött.

- Ha 10 gólos hátrányban lennék, nem lenne miről beszélni, de persze amíg van remény, erre törekszem - kezdte Ugrai a dvsc.hu-nak. - Azt viszont látni kell, hogy a Paks teljesen más futballt játszik, ilyen téren tehát előnyben van Ádám Martin. Minden mérkőzésen van két-három százszázalékos lehetősége, ráadásul a büntetőket is ő lövi. Nyilván az a négy-öt-hat tizenegyesgól is sokat dob a számára, de természetesen mindent megteszek, bár számomra tényleg a csapat eredményessége a legfontosabb. Egyáltalán nem leszek csalódott, ha más szerzi a gólkirályi címet, de a középmezőnyben zárjuk a 2021/2022-es bajnokságot. Egyébként reálisan látom magamat. Lehet, hogy rosszul tekintek valamire, de pontosan jól látom a hibáimat. Persze tisztában vagyok az erősségeimmel is, véleményem szerint az egy az egy elleni küzdelemben ott vagyok a legjobb három játékos között az NB I-ben. A meccseken is ezt szeretem forszírozni, és frusztrál, ha nincs lehetőségem megpróbálni.

Amikor nem sikerül, sokszor hallom, hogy önző vagyok és elszórakozom a csapat támadásait, azonban, ha egy védő előrevágja a labdát, és a támadó nem tudja megtartani, ugyanolyan labdaeladást jelent.

- A gólok nagy része abból születik, ha megbontjuk az ellenfél védelmét, az egyik csapattársnak pedig korrigálni kell a másik hibáját. Ezekből a szituációkból nagy lehetőségek adódhatnak. Azért szoktam sűrűn alkalmazni az egy az egy elleni játékot, mert tudom, hogy képes vagyok rá.

Volt olyan öltöző, ahol nem töltött sok időt, mondhatni, elég vándormadár életmódot folytatott a karrierje eddigi részében…

- Valóban, és ennek több oka is van. Azzal kezdeném, hogy nagyon ambiciózus ember vagyok. Ha úgy érzem, hogy valahol nem megoldásként tekintenek rám, és a problémákat szeretnék kihozni belőlem, egyszerűen nem tudok jól teljesíteni. Pályafutásom során két ilyen klub volt, ahol már nagyon nem volt jó a vége. Sikerre éhes játékosnak tartom magam, ebből kifolyólag valamennyi együttesemnél maximálisan elvégeztem az edzésmunkát és a tudásom legjavára törekedtem. Minden gárdámnál voltak és vannak egyéni és csapatcéljaim, szeretek önmagam lenni, és élvezni azt, amit csinálok. Nem munkaként tekintek a futballra, de ha valami akadályba ütközik, az nehézséget okoz. Korábban több olyan cikk is megjelent, hogy voltak öltözőn belüli balhéim, de ez nem igaz.

Konfliktuskerülő ember vagyok, inkább a hangulatért voltam felelős minden öltözőben. Azt viszont leszögezném, nehéz mind a 25 csapattárssal megtalálni a közös hangot, de ez természetes, és mindenhol így van.

A támadó nem vágyik el Debrecenből, de nem zárja ki, hogy máshová igazoljon.

- Ha azt vesszük, mi játékosok áruk vagyunk. Ha olyan ajánlat, lehetőség érkezik, melyen el kell töprengeni, megteszem, de minden a klubtól függ. Jelenleg viszont szeretnék egy kicsit megnyugodni, és nem évente költözni és csapatot váltani. Ez azért a párommal és a kisfiammal már nem egyszerű. Úgy érzem, nyugodtabb és megfontoltabb vagyok, mint néhány évvel ezelőtt. Nem szeretnék belevágni semmi olyanba, ami rizikósabb. Ha Debrecenben találom meg a nyugalmat, nagyon örülök neki, ha viszont máshol, akkor azt kell elfogadnom.

Olvastad már?
Dzsudzsák a válogatottról: "Ha hívnak, megyek, nekem senki felé nem kell elszámolnom"
Dzsudzsák Balázs továbbra is el tudja fogadni, ha már nem számolnak vele a magyar válogatottnál, nem érzi magát idősnek 35 évesen sem a pályán és tavasszal előre akar lépni a DVSC-vel a bajnokságban.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz