Doll beszólt a játékosainak: "Idegenben olyanok vagyunk, mint egy női csapat"; Vignjevic újabb csatárára akadt ki

Ezúttal is akadtak érdekes edzői nyilatkozatok az NB I-es mérkőzéseket követően. Összegyűjtöttük, hogyan értékeltek a trénerek.
Budai László 2018. március 3., szombat 20:57
Ezúttal is akadtak érdekes edzői nyilatkozatok az NB I-es mérkőzéseket követően. Összegyűjtöttük, hogyan értékeltek a trénerek.
Szerző: Budai László 2018. március 3., szombat 20:57

Diósgyőr-FTC 2-1

Bódog Tamás (Diósgyőr): - Nehéz mérkőzésen, úgy gondolom, hogy megérdemelt 3 pontot szereztünk, annak ellenére, hogy egy parádés Ferencvárossal találkoztunk, amely nem véletlenül van az élen. Fontos volt, hogy ne kerüljünk olyan spirálba, ami alulra húzna minket, és úgy gondolom, most mindenki elégedett. A csapat hozzáállása szenzációs volt, hét közben volt egy kupameccsünk, ami miatt nem is tudtunk annyit készülni, és ezért csak azt kellett csinálni, amit a játékosok tudnak. Úgy gondolom, hogy most bátran játszottunk, nem butítottuk le a játékot, 65-70 perc rendben volt, a vége más, mert a Ferencváros minőséget képvisel, bár kimondottan nagy helyzete nem is volt. Tudtam, hogy mentálisan erős csapatom van, ha a 9. percben gólt kapsz, odaadod az ellenfélnek a labdát, az egy szerencsétlen szituáció, de felálltunk belőle, pedig akkor jöttek el először a kapunkig. Büszke vagyok a játékosaimra, teljesen rendben volt a meccs. (boon.hu)

Thomas Doll (FTC): - Nem volt olyan szakasza a meccsnek, amikor agresszíven játszottunk volna, és belementünk volna a test-test elleni játékba. Egyszerűen hiányzott a megfelelő hozzáállás. Az első félidőben számtalan szöglete, pontrúgása volt az ellenfélnek, én nem emlékszem, hogy mi kaptunk volna ilyeneket, ez is mutatja, hogy a Diósgyőr a túlélésért harcolt, mi meg nem tettünk oda magunkat.

Szeretnék egyfajta haladást, fejlődést látni a csapatnál, de idegenben ebből nem sokat mutatunk be, pedig a nemzetközi szinthez ez kellene. Amikor elhagyjuk a stadionunkat, olyanok vagyunk, mint egy női csapat. Nagyon mérges vagyok, mert néhány játékos össze se akarta koszolni a mezét, úgy játszott.

(M4)

Újpest-Mezőkövesd 2-3

Nebojsa Vignjevic (Újpest): - A legnagyobb probléma az volt a meccs előtt, hogy mindenki azt hangoztatta az öltözőben, hogy könnyen meglesz a három pont, és könnyen felzárkózhatunk a harmadik helyre. Az első gól valójában könnyen is jött pár perc után, majd a csapat ezután kiengedett. Nem voltak agresszívek, és nem harcoltak eléggé a játékosaim. Teret és időt adtunk a Mezőkövesdnek. Sok labdát elveszítettünk, és ezekből kaptuk a gólokat. A második félidőben a vezetés megszerzése után megállt a csapat, a játékosok hátrafelé passzoltak, egyszerűen lelassultunk. Sokan kiestek fejben, de összességében a Mezőkövesd jobban akarta a győzelmet, és ez meg is hozta az eredményét.

Vignjevic a csakfoci.hu kérdésére arról is beszélt, min vitatkozott Novothny Somával a játékos lecserélését követően.

Ez a fajta hozzáállás egy tizenkét csapatos bajnokságban nem fér bele, hogy megrúgja a saját gólját, és utána nem tesz meg mindent a második megszerzéséért. A feladata az lett volna, hogy megtartsa a labdát, azonban ez nem jössz össze neki, mivel hiányzott belőle a harciasság, és csak a vendégek esetleges hibájára várt.

Tóth László (Mezőkövesd, edző):

Történelmi diadal volt, egy kisebb lépést tettünk a bennmaradás felé, mindemellett egyfajta ugrást is előkészítettünk a bennmaradásunkhoz. Az elmúlt félév olyan helyzetet teremtett, hogy ilyen bravúrokra is szükségünk van.

Nemcsak az Újpest, hanem más csapatok ellen is szükség lesz. Olyan szintre jutottunk el az átigazolási politikánkkal, hogy most már a meccs közben is tudunk változtatni. Koszta Márk vezeti a házi góllövőlistát, és a becserélése döntőnek bizonyult, ami azt mutatja, hogy jó munkát végez a klubvezetés.

Paks-Balmazújváros 0-0

Csertői Aurél (Paks): - Brusztolós, hajtós mérkőzésen vagyunk túl, ahol a kapuk kevésbé forogtak veszélyben, inkább mezőnyben folyt a játék. Ez a döntetlen igazából egyik csapatnak sem a legjobb eredmény, de talán nekünk mégis csak jobb, hiszen idegenben voltunk. Ugyanakkor, ennek az egy pontnak akkor lehet jelentősége, ha az otthoni meccseinket hozni tudjuk. Két meccsből nagy következtetéseket nem feltétlen szabad levonni, de a tavaszi négy pont azért nem olyan rossz kezdet. (paksifc.hu)

Puskás Akadémia-DVSC 0-0

Pintér Attila (Puskás Akadémia): - Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Míg a Debrecen több játékost tudott pihentetni a hétközi kupameccsen, mi teljes csapattal játszottunk hét közben.

Meg tudtuk volna nyerni ezt a mérkőzést. 120 perc volt a játékosokban az előző mérkőzés miatt. Erőben bírtuk, fejben nem voltunk ott. Gratulálok a Debrecennek, meg kell tanulnunk újra győzni.

(boon.hu)

Herczeg András (DVSC): - Mindkét csapat fegyelmezetten játszott. Labdabirtoklásban jobb volt a hazai együttes, de a Debrecennek voltak inkább helyzetei. Igazságos a döntetlen. A második félidőben lehetett volna több lehetőségünk, ha nem kapkodunk, és pontosabban jászunk, eredményesen befejezhettük volna azokat. Az előző mérkőzéshez képest léptünk előre. (boon.hu)

Haladás-Vasas 3-0

Michal Hipp (Haladás): - Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, ezért alaposan felkészültünk ellenfelünkből. Szerencsére ez sikerült, és magabiztos győzelmet sikerült aratnunk. Gratulálok a fiúknak, mindent megtettek, teljesítették, amit megbeszéltünk, és meg is lett az eredménye. Örülök, hogy előreléptünk a tabellán, valamint hogy folytattuk sikeres hazai sorozatunkat. Azt szeretném, ha még hosszú ideig bevehetetlen vár lenne az új Haladás-stadion.

Michael Oenning (Vasas): - Nagyon csalódott vagyok, főleg a játékunk miatt. Azért sem számítottam erre, mert a hétközi edzésmunka alatt úgy tűnt, a játékosok tudják, milyen fontos meccs vár rájuk. Látni lehetett, hogy nyerni akarnak, de ebből semmit nem láttam viszont a pályán. Már a meccs elejétől fogva beszorított minket a Haladás, nem tudtuk a saját játékunkat játszani. Amikor sikerült picit kezdeményeznünk, egy védelmi hibából gólt kaptunk, amiből már nem tudtunk talpra állni. Próbáltam a félidőben módosítani a játékunkon, hogy a folyatásban más szerkezetben játsszunk és egyenlítsünk. A második játékrész elején azonnal gólt kaptunk, ami lezárta a meccset. Akkor kezdtünk el futballozni, amikor már háromgólos hátrányban voltunk. Fekete nap ez a Vasas számára, de ez is mutatja, hogy mekkora gond, ha nem áll rendelkezésre a teljes keret. Össze kell szedni a darabjainkat, kielemezni, hogy mi történt, és úgy készülni a Honvéd ellen, hogy egy másik Vasast lássanak majd a szurkolók a pályán. (vasasfc.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz