Új tulajdonosa van a Diósgyőrnek: Nemzetközi szinten is az élvonal felé törekvő csapatot szeretnének

Aláírásra került a BORSODI SPORT Holding Kft., valamint az Arago Befektetési Holding Zrt. által a klub többségi üzletrészét tulajdonló Borsodsport Invest Kft. 100 százalékának megvásárlására vonatkozó adásvételi szerződés.
Privacsek András 2021. január 6., szerda 17:39
Aláírásra került a BORSODI SPORT Holding Kft., valamint az Arago Befektetési Holding Zrt. által a klub többségi üzletrészét tulajdonló Borsodsport Invest Kft. 100 százalékának megvásárlására vonatkozó adásvételi szerződés.
Szerző: Privacsek András 2021. január 6., szerda 17:39

- A DVTK mindig is nagy hagyományokkal és szurkolótáborral rendelkezett, de az elmúlt 10 évben a klub - az előző tulajdonosi körének is köszönhetően - újra visszakerült a magyar sport térképére - nyilatkozta Dr. Magyar Mátyás a BORSODI SPORT Holding Kft. ügyvezetője és a Fájdalom Ambulancia magánorvosi központ vezető szakorvosa a dvtk.eu-nak. - A klubot irányító menedzsment kiváló munkájának köszönhetően a DVTK hatalmas fejlődésen ment keresztül. Stabil gazdasági alapokon álló regionális szervezetté, valamint olyan sport branddé nőtte ki magát, amely vonzóvá tette számunkra ezt a pénzügyi és szakmai befektetést.

Egy ilyen környezetben lehetőségünk lesz arra, hogy a sportolóknak a professzionális edzői háttér mellett, infrastrukturálisan és orvosszakmai oldalról is olyan támogatást biztosítsunk, ami a személyi fejlődésükkel párhuzamosan egy még erősebb, egységesebb és akár nemzetközi szinten is az élvonal felé törekvő csapatot eredményez. Ez az elsődleges cél, amiért közösen kell dolgoznunk.

- A DVTK esetében ráadásul egy egész régiót lefedő multisportklubról beszélhetünk, amelyhez 20 szakosztály és egy észak-magyarországi labdarúgó hálózat is hozzátartozik. Külön örültünk annak, hogy a DVTK vezetői nyitottak a határon túli projektekre is és tavaly szerepet vállaltak a szlovák FC Košice labdarúgó klub fejlesztésében. Ennek eredményeként - szlovák partnereinkkel együttműködésben - egy remek szakmai kapcsolatot tudtunk kialakítani egy hozzánk közel eső, komoly labdarúgó hagyományokkal rendelkező régióval. Reményeim szerint nemsokára újabb szponzorok is bekapcsolódnak majd a területről a DVTK támogatásába - tette hozzá az új tulajdonos képviselője.

- Az elmúlt években sikerült lefektetni a jövő klubjának alapjait, így az új tulajdonosokkal karöltve tovább dolgozhatunk azon, hogy a DVTK túlszárnyalja az elmúlt 110 év sikereit - tette hozzá Sántha Gergely, a DVTK elnöke. - Amellett, hogy Magyarország Kormányának köszönhetően 2018 óta egy csodálatos futballstadionban szurkolhatunk, olyan fejlődésen ment keresztül a Diósgyőri Sportliget, mint korábban még sohasem, amiért köszönet illeti a klub előző tulajdonosát, a kormányzat sportfejlesztés mellet elkötelezett tagjait, a DVTK-t támogató partnereinket, valamint minden kollégámat, akiknek munkája nélkül ez nem valósulhatott volna meg. A folyamatosan bővülő edzőközpont, az orvosdiagnosztikai központ és a hamarosan elkészülő multicsarnok mellett, az egri és a salgótarjáni sportszeretők is új létesítményekkel gazdagodhattak. A DVTK ma már nem csak egy futball klub, hanem az ország egyik legnagyobb sportklubja, ahol 20 szakosztályban többezer felnőtt- és utánpótlás korú sportoló DVTK címerrel a szíve felett sportol. Munkánk eredményeként 2019-től kiemelt sportakadémia lett a DVTK LSA. Büszkék vagyunk a DVTK eddig elért eredményeire, többek között a jégkorongozók bajnoki címeire, a női kosárlabdázók kupagyőzelmére, a férfi labdarúgók 2014-es Ligakupa-győzelmére vagy a Puskás Ferenc Stadionban telt ház előtt megvívott Magyar Kupa-döntőre.

Mindent megteszünk azért, hogy labdarúgóink továbbra is a legmagasabb osztályban játszanak és a mostani tulajdonosváltásnak is köszönhetően a jövőben ismét nemzetközi kupa indulást jelentő eredményért tudjanak küzdeni.

- Ehhez azonban az új tulajdonosi kör támogatásán kívül szükséges egy szélesebb körű, regionális összefogás, amely megmutatja, hogy egyrészt az egész régió számíthat a DVTK-ra, másrészt a DVTK is számíthat az egész észak-magyarországi régióra.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Debrecen
Ramil Sheydayev
Ezúttal a Debrecennel hozták kapcsolatba a Qarabag egyik legjobbját, a 27 éves Ramil Sheydayevet.
MOL Fehérvár
Cserkuti-Németh Olivér
Profi szerződést kapott a 16 éves csatár, Cserkuti-Németh Olivér, aki részt vett a Vidi téli edzőtáborában és már az NB III-as csapatban is bemutatkozott.
Tovább az összes átigazoláshoz