Csercseszov: "Már a Slovan tekinthető favoritnak", a Fradi támadója: "Nyomás nélkül jöttünk ide"

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző szerint sikerült levenni a nyomást a játékosok válláról.
Budai László 2022. július 26., kedd 16:41
Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző szerint sikerült levenni a nyomást a játékosok válláról.
Szerző: Budai László 2022. július 26., kedd 16:41

A Ferencváros kedd délután megtartotta a szerdai, Slovan elleni BL-selejtezős visszavágó előtti sajtótájékoztatóját, amelyen Sztanyiszlav Csercseszov és Fortune Bassey vett részt.

Fortune Bassey

- Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz és különleges mérkőzés lesz mindkét csapat számára.

Az első találkozó után persze nem vagyunk könnyű helyzetben, de nyomás nélkül jöttünk ide, arra koncentrálunk csak, hogy győzzünk és továbbjussunk. Készen állunk arra, hogy minden lehetőséget megragadjunk, edzésen is készültünk rá, hogy az összes helyzetünket a lehető legjobban fejezzük be

- nyilatkozta Bassey.

Sztanyiszlav Csercseszov

Bassey fenti mondatáról

- Ha a játékos nem érez nyomást, akkor sikerült valamilyen szinte levenni ezt a vállukról - reagált Bassey fenti szavaira Csercseszov. - Persze nem a bajnokságról beszélünk, ahol 33 mérkőzés van, hanem egy BL-selejtezőről. De nyomás ide, nyomás oda, jól kell teljesítenünk. Mindenesetre jó látni Bassey fejlődését, nemrég még egy kis cseh csapatban játszott, most pedig egy BL-selejtezőre készülődhet.

A várható hangulatról

- Tudjuk, milyen hangulat várható holnap, jártam már itt a válogatottal is. Ahogy a Groupamában is volt, itt is felfokozott találkozó lehet, ami megfelelően érdekessé teheti ezt a párharcot. Ha érdekes meccset akarunk játszani, azt nem lehet nézők nélkül tenni.

A Fradi várható játékáról

- Már az első mérkőzésen sem számíthattunk könnyű találkozóra, hiszen a Slovan zsinórban négyszer nyerte meg a szlovák bajnokságot.

Pikánsabbá teheti a visszavágót, hogy most már a Slovan tekinthető a favoritnak. Ez kívülről negatív kép lehet, de topjátékosaink vannak ahhoz, hogy a helyzetünk mégse legyen annyira negatív. Megfelelő mentalitással, koncentráltan kell pályára lépni, hiszen láthattuk, mit számíthat ötpercnyi kihagyás.

A 30 évvel ezelőtti történtek esetleges hatásáról

- Ha jól tudom, a budapesti mérkőzésen nem volt semmilyen következménye a 30 évvel ezelőtti történteknek, remélem, szerdán is korrekt módon buzdítják a csapatokat a szurkolók, és normális keretek között zajlik minden majd a pályán és azon kívül is. Nyilván vannak emberek, akik revansot akarnak venni, de nem szabad, hogy a történelem befolyásolja a holnapi párharcot.

A sérültekről, visszatérőkről

Az UEFA szabályzata érdekes ezzel kapcsolatban, hiszen aki nincs nevezve az odavágóra, az a visszavágón sem játszhat. Mindkét csapatnál lehetnek olyanok, akiknek kérdéses a szereplésük, ezt még meglátjuk.

A csapatok formájáról és a 11-esekről

- Nem nevezhető sem előnynek, sem hátránynak, hogy a Slovannak már elindult a bajnokság, nekünk pedig nem. A kollégám egyébként is sokat rotált ezeken a mérkőzéseken, tehát sok játékosa nem volt pályán. Minden eshetőségre, a hosszabbításra és a 11-esekre is készen állunk. 

Olvastad már?
Weiss a Fradi elleni visszavágóról: "Ha ezt tudnám, én lennék a világ legjobb edzője" - a Slovan nem fél a magyar bajnoktól
Vladimír Weiss szerint Csercseszov jó matekból, motiválja a Slovant, hogy valószínűleg telt ház előtt játszhat majd, és bár nem csak védekezni akarnak, de biztosan lesz majd taktikázás a szerdai, FTC elleni visszavágón.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz