Fotó: fradi.hu

Csercseszov: “Egy játékost már igazoltunk” - megerősítette azt is, kik távoznak a Fraditól

Sztanyiszlav Csercseszov Pászka Lórándról, Tokmac Nguenről és a korábbi, Samy Mmaee-val való incidenséről is beszélt.
Budai László 2022. május 18., szerda 10:41
Fotó: fradi.hu
Sztanyiszlav Csercseszov Pászka Lórándról, Tokmac Nguenről és a korábbi, Samy Mmaee-val való incidenséről is beszélt.
Szerző: Budai László 2022. május 18., szerda 10:41

Tartalmas interjút adott a Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov hazájában a sportsdaily.ru orosz honlapnak, amiben számos témát érintett. Első körben a jelenlegi feladatokról, főként a keret átalakításáról kérdezték.

- A mögöttünk hagyott szezon eredményeitől függetlenül már a jövőbe kell tekintenünk. Az elnökkkel és a sportigazgatóval megnéztük, milyen lehetőségeink vannak az igazolásokra.

Egy játékost egyébként már szerződtettünk, de a hivatalos bejelentés előtt nem árulhatom el a nevét.

A csakfoci.hu információi szerint a Sheriff mali válogatott támadójára, Adama Traoréra gondolhatott a Fradi szakvezetője, aki az orosz honlapnak korábbi értesüléseinket is megerősítette a távozókról.

- Látjuk, hogy vannak dolgok, amelyeken változtatni kell. Néhány játékos távozik: Miha Blazic, Lasha Dvali és Róbert Mak, Marko Marin pedig befejezte a pályafutását. Néhány futballistánkra pedig van ajánlatunk, így sok mindent kell tennünk és átgondolnunk.

Csercseszov a téli/tavaszi érkezőkről is beszélt.

- A sportigazgatóval folyamatosan együtt dolgoztunk, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldásokat. Pászkát akkor küldték hozzánk, amikor nem volt elég játékosunk az edzéshez.

A Paks elleni meccs után kértem a klubot, hogy váljon meg a horvát balhátvédtől, Cabrajától, hiszen Pászka itt lesz nekünk helyette. Esiti az én “találmányom”, mert emlékeztem rá abból az időszakból, amikor az Estorilban játszott a Dinamo ellen, ahol dolgoztam.

Ami a többieket illeti, igen egyszerű a helyzet: a klubnak van egy felderítő részlege, ők megmutatták nekem a fő jelölteket bizonyos posztokra, én pedig megerősítettem őket. Így került hozzánk Fortune Bassey és Carlos Auzqui is. 

Csercseszovot a korábbi, Samy Mmaee-val való incidenséről is kérdezték, amikor a tréner lecserélte a marokkói védőt.

- Nos, láthatják, hogy továbbra is játszik, ráadásul nagyszerűen. Igen, valóban meglepődött, hogy lecserélték... De én még sosem láttam olyan játékost, aki örült volna, ha lehozzák a pályáról. Másnap négyszemközt megbeszéltük, mit kellene másképp tennie, és ennyi. Azóta is játszik, nincs semmi gond. 

A nemzetközi kupára való felkészülésről a következőket mondta.

- A legfontosabb, hogy felkészítsük a csapatunkat, eldöntsük, hogy ki távozik és ki marad.

Tárgyalunk Tokmac Nguennel is, megpróbáljuk megtartani. Tudjuk, hogy Ryan Mmaee a sorozat elején nem segíthet nekünk, mivel műtéten esett át, és a júliusi meccsekre még nem fog felépülni.

Az orosz mester azt is elárulta, hogy a Fradi Salzburgtól nem messze a Wallersee tó mellett edzőtáborozik majd.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz