Bódog irányítja a forduló válogatottját - itt a csapat

A Ferencvárost legyőző Paksból négyen is a csapatban, de a forduló válogatottjába három diósgyőri futballista is bekerült.
Mokány Lajos 2017. április 13., csütörtök 17:04
A Ferencvárost legyőző Paksból négyen is a csapatban, de a forduló válogatottjába három diósgyőri futballista is bekerült.
Szerző: Mokány Lajos 2017. április 13., csütörtök 17:04

Íme, a 26. forduló válogatottja:
Banai (Újpest) - Lipták (DVTK), Karan (DVTK), Szabó J. (Paks) - Vela (DVTK), Bertus (Paks), Hajdú (Paks), Bartha (Paks) - Heris (Újpest), Veszelinovics (Mezőkövesd), Géresi (Videoton)

Banai Dávid (Újpest)

A fiatal kapus volt a Vasas elleni mérkőzés hőse, több nagy védést bemutatott, nagyrészt neki is köszönhető, hogy a lilák győzni tudtak.

Lipták Zoltán (DVTK)

Kemény volt, határozott, az ő harciassága is kellett hozzá, hogy kapott gól nélkül lehozzák a Honvéd elleni meccset.

Dejan Karan (DVTK)

A párharcainak kétharmadát megnyerte, igazi oszlopa volt a védelemnek, ráadásul ő fejelte a rendkívül fontos első gólt.

Szabó János (Paks)

Jól zárta le a szélt, erőszakosan futballozott és a támadásokat is hatékonyan segítette.

Diego Vela (DVTK)

Rengeteget mozgott, jók voltak a labdái, a második félidő közepén ő pecsételte meg a kispestiek sorsát.

Bertus Lajos (Paks)

Ahogy a csapata, így ő is hetek óta kiváló formában futballozik. Nagy kedvvel játszott ezúttal is, a harmadik találat előtt kiosztott egy okos gólpasszt.

Hajdú Ádám (Paks)

Rendkívül fegyelmezetten futballozott. Egyszer sem tudták elvenni tőle a labdát és 90 százalékos pontossággal passzolt. A hajrában az ő góljával biztosították be a győzelmet.

Bartha László (Paks)

Lőtt egy óriási gólt 25 méterről, amivel megtörte az addig sem túl lendületes Ferencvárost. A második gólban is nagy érdemei voltak. Ezúttal is többször megvillantotta átlagon felüli technikai tudását.

Jonathan Heris (Újpest)

Az eredetileg támadó játékosra Újpesten főleg jobboldali és középső védőként számítanak. Most újra eredeti posztján kapott szerepet, ahol meghálálta a bizalmat. Már a mérkőzés elején betalált és végig lekötötte a védők figyelmét.

Lazar Veszelinovics (Mezőkövesd)

A mezőny legjobbja volt. Rúgott egy gólt és adott egy ziccerpasszt Sósnak, ami azonban kimaradt.

Géresi Krisztián (Videoton)

Csapata legjobbja volt Gyirmóton. Több kiváló labdát adott társainak, egy ízben kihagyhatatlan helyzetbe hozta Scsepovicsot, akinek három méterről nem sikerült az üres kapuba találnia.

A forduló edzője:

Bódog Tamás (DVTK)

Nagy harcban volt a címért Csertői Auréllal, de végül az döntött mellette, hogy az utóbbi hetekben a Honvédot sokkal nehezebb legyőzni, mint a Ferencvárost. Csapata rendkívül fegyelmezetten futballozott a bajnoki címért harcoló kispestiek ellen. Kiválóan használták ki a helyzeteiket, hátul pedig végig masszívak voltak.

A forduló cseréje:

Király Botond (Vasas)

Negyedórát töltött a pályán, de abszolút lendített a Vasas támadójátékán. Rendkívül aktív volt, labdái saját emberhez mentek, a hajrában szerzett egy gólt.

Címkék: #magyar foci #NB I
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Profi szerződés
Aláírta élete első profi szerződését a 2006-os születésű Stumpf Gábor, aki az idei szezonban alapembere lett az MTK NB III-as együttesének. Stumpf télen az NB I-es csapatban is bemutatkozott a felkészülés alatt.
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
Tovább az összes átigazoláshoz