Fotó: ujpestfc.hu

Az Újpest edzőjét nem bosszantják a látottak, Moniz: "Ezért ünnepeltünk úgy, mintha nyertünk volna" – NB I-es értékelések

Az NB I 10. fordulójának pénteki játéknapján két mérkőzést rendeztek - így értékelték a vezetőedzők a látottakat.
Nyikes Zoltán 2022. október 7., péntek 23:02
Fotó: ujpestfc.hu
Az NB I 10. fordulójának pénteki játéknapján két mérkőzést rendeztek - így értékelték a vezetőedzők a látottakat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 7., péntek 23:02

MOL Fehérvár FC–ZTE FC 1-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Michael Boris (Vidi): – Mindenki nagyon csalódott, ez szerintem látszott a lefújás után az arcokon is. Tudtuk, hogy előrefele védekezik a ZTE és magasan letámadnak majd minket. Az első félidőben még voltak jó lehetőségeink ebből és egy szép gólt is szereztünk, a második félidőben viszont nehézzé tettük a saját dolgunkat. Nem tudtunk szabadulni a nyomásból, 5-6 jó passzt nem tudtuk összekötni, nem tudtuk őket kellően megkontrázni. A végén három játékosuk is agresszívabb volt, jobban akarták ők a gólt, mint mi kivédekezni a pontrúgást. Szerzett pontok tekintetében egyelőre el vagyunk maradva a szezon elején kitűzött célunktól. Minden nap dolgozunk, igyekszünk változtatni is, ma például négyvédős rendszert tettünk fel a pályára. Vannak játékosok, akik még nem illeszkedtek be, vannak, akik még nincsenek megfelelő erőnléti állapotban és vannak, akik nem teljesítenek elég jól. Hétfőre keressük majd hétvégi edzéseken azokat a játékosokat, akik meccset tudnak nyerni a Vidi számára. (molfehervarfc.hu)

Ricardo Moniz (ZTE): – Tudtuk, hogy nagyon nehéz feladat vár ránk. Az első félidőben nem működtek igazán az összjátékok, nem értünk fel a felső vonalakba. Hármat is cseréltünk a szünetben, bejött Meshack, Diego és Szendrei - aki még korábbi sérülése miatt nem kezdett - és egyből kreatívabban, szabadabban játszottunk. Talán mondhatom, hogy domináltuk is a játékot. A kontrákat sokszor jól megfogta a Fehérvár, és mivel magasan letámadunk, néha megnyíltak a terek, ez előfordul ilyen játékfelfogásnál. Védelemben lehet, hogy nem vagyunk mindig a toppon, de azt mondom, hogy a focit gólra játsszák, a fiatal tehetségekkel pedig azt igyekszünk megértetni, hogy a 99 százalék, az nem elég.

A meccs végére még a 17 esztendős Klausz is beállt, Demjén is előrement és ennek meg is lett az eredménye. Ezért is ünnepeltünk úgy, mintha nyertünk volna, mert a fiataloknak ez egy nagyon fontos mentális tapasztalat, hogy egy erős csapat ellen is képesek az utolsó percig menni előre. A jövőben is bízni fogunk a fiatal magyarokban!

Újpest FC–Kecskeméti TE

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Milos Kruscic (Újpest): – Nem mondhatnám, hogy bosszantanak a ma történtek, abból a szempontból, hogy ez a labdarúgás mikéntje. Nem panaszkodhatok a játékosokra, nem mondhatom azt, hogy nem adtak bele mindent, hogy nem játszottak jól, nem futottak eleget, nem hajtottak, egész egyszerűen ilyen a foci. Miközben múlt héten nagyon jól játszottunk és négy gólt lőttünk, ma hiába nyomtunk az első tíz percet leszámítva, hiába tartottuk kontroll alatt a meccset, hiába alakítottunk ki fölényt. Az első félidőben két nagyon komoly helyzetünk volt, a másodikban is közel voltunk a gólszerzéshez, mégis semmi nem akart összejönni. Az első kapott gól oka a védelem tapasztalatlansága volt, hiszen nálunk volt a labda és sokkal ügyesebben kellett volna tisztázni, de az ellenfél jól kihasználta ezt a megingást. Ez a tapasztalat idővel meg fog jönni. Sok lehetőségünk volt, a gólszerzés reményében egyre több támadó szellemű játékost küldtem be a pályára, ki is dolgoztuk ezeket a lehetőségeket, de mégsem találtunk be. Maximálisan bízom abban, hogy az ellenfél kapusa hamar fel fog épülni, nagyon rossz volt látni ezeket a pillanatokat. Talán az egyetlen helyzet, aminél felróhatok valamit a játékosaimnak, az a tizenegyesünk. Akik a pályán vannak, több felelősséget kell vállalniuk annak eldöntésében, hogy ki végezze el a büntetőt. Ne egy olyan játékosra bízzák, aki éppen csak beszállt a meccsbe, az elmúlt három héten pedig egyáltalán nem edzett. Én próbáltam is a kispadról kiabálni és utasításokat adni, talán ez az egy, ami bosszant. Abban bízom, hogy a labdarúgás visszaadja majd azt nekünk, amit ma elvett tőlünk és a következő meccsek során kiegyenlítődik a helyzetünk.

Szabó István (KTE): – Az egyik szemünk sír, a másik pedig nevet, hiszen valószínűleg két játékosunkat is elveszítettük hosszabb időre. Meskhinek valószínűleg arccsonttörése van, Varga Bencét pedig agyrázkódással vitték kórházba. Nagyon szorítunk értük. Természetesen jó eső érzés, hogy tudtunk idegenben nyerni. Az első 25 percben nagyon jól játszottunk, az idegenbeli mérkőzéseink közül eddig a legjobban, aztán a második 20 perc nagyon nem sikerült jól, sok helyzetet alakított ki az Újpest és igencsak nagy szerencsével tudtuk ezt kihúzni. A szünetben rendeztük a sorokat. Biztattam a srácokat, hogy bátran egy az egyezzenek, mert az Újpest nagy kockázatot vállalt, ennek az eredménye lett az, hogy Tóth Barna meglőtte első NB I-es gólját. Nem tette alacsonyra a mércét, mert nagyon szép gólt lőtt. Mindig biztatjuk a játékosokat, hogy vállalkozzanak, mostanában pedig szerencsénk is van, mert elég nagy százalékban használjuk ki a helyzeteket. Egyelőre még nem is beszéltünk a csapattal a meccsről, jobban örültek annak, hogy holnap szabadnap van, vasárnap fogunk edzeni. Tudjuk azt, hogy nem szabad foglalkozni azzal, hogy jelenleg az elsők vagyunk, hiszen a Ferencváros toronymagas esélyese a bajnokságnak, nekünk más céljaink vannak, a biztos bennmaradás. Ha ezt elértük, akkor új célokat fogunk kitűzni. 

Olvastad már?
Az NB I meglepetéscsapatának edzője a titokról: "Kockázatos lenne ide drága, ismeretlen külföldieket hozni" - interjú
A Kecskemét újonc létére a Ferencváros mögött a második helyen áll az NB I-ben. Szabó István, a csapat vezetőedzője elfogadta, hogy már a szezon előtt mindenki leírta és elkönyvelte őket kiesőnek. Nem akart nagy változásokat a keretben, mivel inkább a saját szemének hisz, nem annak, hogy ki mit sugall. A fia leigazolásában nem látott kockázatot, tudta, hogy csak bizalomra van szüksége és gyorsan meghatározó ember lesz. Bejöttek a számításai, ma már több vetélytárs is szeretné leigazolni a Honvédnál parkolópályára tett támadót. Egyetért azzal, hogy munkamániás, de nem szeret büntetni, az előző szezonban egy vacsorára való sem jött össze a büntetéspénzből. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz