Az NB I legjobb formában lévő csapata és kapusa gólt is csak a Fraditól kap

Az NB I utóbbi heteinek legeredményesebb csapatáé jelenleg a legjobb formában lévő kapus és védelem is. November vége óta csak a Ferencváros vette be a Paksi FC kapuját.
Dudás Gábor 2020. február 6., csütörtök 20:51
Az NB I utóbbi heteinek legeredményesebb csapatáé jelenleg a legjobb formában lévő kapus és védelem is. November vége óta csak a Ferencváros vette be a Paksi FC kapuját.
Szerző: Dudás Gábor 2020. február 6., csütörtök 20:51

Elmúlt öt meccsén négyszer nem kapott gólt a Paksi FC az NB I-ben, és bár a listavezető és címvédő Ferencváros otthonában négyszer kapituláltak a tolnaiak, elmondható, hogy az utóbbi fordulókat tekintve nincs eredményesebb csapat az OTP Bank Ligában.

A zöld-fehérek négy győzelemmel és egy vereséggel abszolválták az elmúlt öt kört, ami nagy részben köszönhető volt remekül záró védelmüknek és egy kiváló formában lévő kapusnak is.

Az NB I formatabellája (a legutóbbi 5 forduló alapján):

A 24 éves Rácz Gergő október végén került be a Paks kapujába és az utóbbi fordulókban nagyban hozzájárult csapata összességében remek szériájához, amely azt eredményezte, hogy Osztermájer Gábor tanítványai elléptek a kiesőzónából. Rácz legutóbb, a Kaposvár elleni alsóházi rangadón is a meccs embere volt, 4-5 nagy bravúrja is kellett a Paks meggyőző, 3-0-s idegenbeli sikeréhez.

Az újabb kapott gól nélküli mérkőzéssel, mérkőzésekkel a Paks egy speciális tabellán is nagyot lépett előre. A kaposvári már az ötödik olyan találkozó volt az idényben, amikor a tolnai háló érintetlen maradt, ezzel az atomvárosiak a dobogósok és a Honvéd mögött már – holtversenyben – az ötödik helyen állnak ebben az összevetésben.

Kapott gól nélküli mérkőzések az NB I-ben:

FTC: 18 mérkőzés/9 kapott gól nélküli találkozó

MOL Fehérvár: 19/9

Bp. Honvéd: 19/7

Mezőkövesd: 19/6

Paksi FC: 19/5

Kisvárda: 19/5

Diósgyőr: 19/4

Újpest: 19/4

ZTE: 19/4

DVSC: 18/3

Puskás Akadémia: 19/3

Kaposvár: 19/3

Rácz pedig 10. találkozóján már a negyedik nullázását abszolválta, ezzel a hálóőr Dibusz, Kovácsik és Tujvel mögött a negyedik legtöbb kapott gól nélküli meccset tudhatja a magáénak az egész mezőnyt tekintve – azon kapusokat figyelembe véve, akik legalább 10 mérkőzésen pályára léptek a szezonban.

 

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz