Fotó: pfla.hu

"A Vasas egy szisztematikusan összerakott csapat", Supka: "Nagyon sok potenciál van a támadójátékunkban" – NB I-es várakozások

Az NB I nyitófordulójának szombati játéknapján két mérkőzést rendeznek - összeszedtük az edzők, játékosok várakozásait.
Nyikes Zoltán 2022. július 30., szombat 15:43
Fotó: pfla.hu
Az NB I nyitófordulójának szombati játéknapján két mérkőzést rendeznek - összeszedtük az edzők, játékosok várakozásait.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. július 30., szombat 15:43

Kecskeméti TE–Vasas FC (17.45)

Szabó István (KTE): – A Vasas egy szisztematikusan összerakott csapat, nem véletlen a tavaszi menetelésük és a bajnoki címük sem, amihez én is gratuláltam. Biztos vagyok benne, hogy azt a munkát fogják tovább vinni, amit Kuttor Attilával tavaly elkezdtek, nem akarnak más típusú játékot játszani. Megvan a labdakihozataluk, a játékfelépítésük, a széleken rendkívül jól nyitják meg a területeket, egy az egyben is nagyon erősek. Szeretik birtokolni a labdát. Jó nevű játékosokat igazoltak, elég csak Hidi, Baráth vagy éppen Novothny nevét említeni. Erős a keretük, rendre két csapattal álltak ki a felkészülés alatt is. Igyekeztünk nyomon követni őket, amennyire erre lehetőségünk volt, de a tavaszi meccseik jó kiindulópontot jelentenek. Szeretnénk természetesen ponttal, pontokkal indítani az új NB I-es időszakot, bízom benne, hogy ezt szép számú közönség előtt kezdhetjük meg, és nem ragadunk be. (kecskemetite.hu)

Szivacski Donát (Vasas, hátvéd): – Hosszú és kemény felkészülési időszakon vagyunk túl, mely során több edzőmeccset is lejátszottunk. Magam és a többiek nevében is bátran mondhatom, már nagyon várjuk a Kecskemét elleni szezonnyitót és egészséges drukk van bennünk. Abszolút pozitív a hangulat az öltözőben, mindenki érzi, hogy egy fontos mérkőzés vár ránk, immáron az NB I-ben. Sok szép emlék köt a kecskeméti klubhoz, mert nagyon sokat köszönhetek korábbi csapatomnak, de kettős érzés lesz visszatérni egykori sikereim helyszínére. Bízom benne, hogy sok Vasas-szurkoló fog kilátogatni a meccsre, mert a buzdításuk alaphangot adhat, ami nagyon fontos számunkra. Ellenfelünk keretéhez sok új játékos érkezett a nyáron, ezáltal tovább erősödtek. A Kecskemét ellen mindig szoros mérkőzéseket játszottunk, ami ezúttal sem lesz másként. Tavaly nyáron az Illovszky-stadionban döntetlent értünk el, idén tavasszal viszont egy gól döntötte el a három pont sorsát, azzal a sikerrel pedig kezdetét vette egy remek sorozat. Szeretnénk a szurkolóinkat győzelemmel megörvendeztetni, ezért mindent meg fogtunk tenni! (vasasfc.hu)

Újpest–Mezőkövesd (20.00)

Supka Attila (Mezőkövesd): – Nagyon szeretném, ha azt látnánk vissza, amit az elmúlt három mérkőzésen láttunk a csapattól, a Limassol, a Liberec és a Boleslav ellen is azt láttuk, hogy mindenki megtett mindent azért, hogy eredményesek legyünk. Rengeteg olyan dolgot láttunk támadójátékban, ami azt mutatta, hogy nagyon sok potenciál van a csapatban előre játékban. Meg kell találnunk még azt a belső védőt, aki meg tudja oldani a poszttal járó feladatokat, ide igazoltuk Philipp Schmiedl-t a héten, meglátjuk, hogy mennyire tud beilleszkedni a csapatba ezalatt a pár nap alatt. Természetesen a célunk az, hogy jól rajtoljunk Újpesten, igyekszünk mindent megtenni azért, hogy eredményesen szerepeljünk az első bajnoki mérkőzésen, a három pontért utazunk a fővárosba. Ezt 5-6 forduló után beszéljük majd át, de azt gondolom, hogy a reális cél az, hogy a csapat megőrizze az első osztályú tagságát. Azt gondolom, hogy ezen belül lehet előre lépegetni a tabellán, de ennek a csapatnak is össze kell érnie, mert elég sok új játékos érkezett, jelentősebb változás volt a keretben. Bízom benne, hogy azaz irány, amit igyekeztünk felvázolni a játékosoknak, az jó lesz és eredményesek tudunk lenni. Nagyon remélem, hogy a tavalyi 10. helyet felül tudjuk múlni, korábban el kell érnünk azt, hogy látszódjon, hogy a középmezőnyhöz tartozunk, ha ez megtörténik, úgy gondolom, hogy az jó eredménynek számít majd a csapattól. (mezokovesdzsory.hu)

Olvastad már?
Fradi: Újabb változtatás a BL-keretben - Besic először léphet pályára a mostani kiírásban
Sérülés miatt kikerült a Ferencváros BL-keretéből Henry Wingo, helyére a bosnyák játékos, Muhamed Besic került.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz