Fotó: honvedfc.hu

"A Honvéd most is a nagycsapatok közé tartozik" - a kispestiek új edzője szerint a Fradi európai szinten is komoly klub

Dean Klafuric elmondta, azért fog dolgozni, hogy szép időszak álljon a Honvéd előtt, a csapatban pedig meg is van a potenciál.
Nyikes Zoltán 2022. október 25., kedd 12:29
Fotó: honvedfc.hu
Dean Klafuric elmondta, azért fog dolgozni, hogy szép időszak álljon a Honvéd előtt, a csapatban pedig meg is van a potenciál.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 25., kedd 12:29

Mint ismert, Dean Klafuric lett a Budapest Honvéd új vezetőedzője, aki az első horvát szakvezető a klub történelmében. Bemutatkozó interjújában elmondta, mi a legfontosabb számára egy munka során, beszélt a fiatalokról, a magyar futballról, no meg arról, hogy pályaedzője, Damir Milanovic korábban játszott is az NB I-ben.

– Boldog vagyok, hogy immár részese lehetek a Honvéd-családnak és itt nemcsak a klubra, hanem a szurkolókra is gondolok.

Ismerem a Honvédot, amely az egyik legnagyobb tradíciókkal rendelkező magyar klub és azt gondolom, hogy most is a nagycsapatok közé tartozik. Puskástól Détáriig, sorolhatnám az itt játszó klasszisokat, ami szintén mutatja, hogy komoly együttesről van szó, dicső múlttal és reméljük, sikeres jelennel.

Azért fogok dolgozni, hogy szép időszak álljon előttünk – mondta az első nyilatkozatában, ahol arra is kitért, mi kell ahhoz, hogy a csapat elinduljon felfelé. – Nos, úgy gondolom, hogy az együttesben megvan a szükséges potenciál. A keretben több tehetséges fiatal is szerepel, mellettük pedig tapasztalt játékosaink is vannak, ami fontos a sikeres szerepléshez. Nem rajtolt túl jól a csapat, de hiszek abban, hogy elérjük a céljainkat és eredményesebben teljesítünk majd a szezon folytatásában. Ami a legfontosabb és egyben a mottóm is, az a „Csapat“, ebben hiszek. És most nem a pályán lévő tizenegy emberre, hanem az egész Honvédra gondolok. A játékosokra, az edzői stábra, az irodai dolgozókra, mindenkire. Úgy is mondhatnám, hogy a pályamunkásoktól a vezetőkig kell közösen egy jó csapatot alkotnunk. Ennek megfelelően pedig a pályán is azt akarom látni, hogy csapatként futballozunk, mindenkinek arra kell törekednie, hogy a lehető legjobbját nyújtsa.

Klafuric elárulta, hogy figyeli az NB I küzdelmeit, már csak azért is, mert szomszédos ország bajnokságáról van szó, ami így jobban szem előtt is van, ráadásul a pályaedzője, Damir Milanovic a Fehérvárban és Tatabányán is futballozott, így rajta keresztül is van rálátásuk a magyar futballra.

– Nem beszélve arról, mindenki tisztában van a válogatott fejlődésével, a Nemzetek Ligájában remekelt a nemzeti együttes, míg a Ferencváros európai szinten is komoly klubnak számít, az elmúlt években kétszer is találkoztak a Dinamo Zagrebbel, ahol korábban dolgoztam, szóval van kapcsolatom a magyar futballal. Nemcsak a válogatott, hanem a bajnokság is sokat fejlődött, javult az infrastruktúra, megvannak a szükséges erőforrások, látszik, hogy sokan tesznek azért, hogy előbbre is lépjen a labdarúgás, a kitartó munka pedig mindig eredményre vezet. Nem véletlenül említettem a Honvéd korábbi klasszisait is, Puskás, Czibor, Kocsis, vagy éppen Détári, ez is azt mutatja, hogy a magyaroknál mindig is voltak tehetségek, ahogyan nálunk horvátoknál is, ezért biztos vagyok benne, hogy most is vannak olyanok, akikben ott van a lehetőség arra, hogy sokra vigyék.

A horvát szakember elmondta, hogy Herdi Prenga és Luka Capan a játékosa volt a Dinamo akadémiáján, míg a Legiánál Nagy Dominikkal dolgozott együtt, de azon van, hogy minél gyorsabban és minél jobban megismerjen mindenkit. Végül arra is válaszolt, hogyan várja a Vidi elleni debütálását.

– A Vidi rendkívül erős csapat, még ha most ők is nehezebb időszakot élnek meg. Otthon lépünk majd pályára, a szurkolóink előtt, hiszek abban, hogy győzelemmel tudjuk kezdeni a közös utunkat.

Olvastad már?
Moniz az UEFA-ig és Orbánig is elmegy, ha eltiltják: “Ezt nem fogom elfogadni”
A Zalaegerszeg edzője nem hagyja annyiban a hétvégén történteket, és ha kell, magasabb szinteken áll ki csapatáért.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
BVSC
Polonkai Attila
Honlapunk úgy tudja, hogy Polonkai Attila a legesélyesebb jelölt az NB II-es BVSC-nél.
Tovább az összes átigazoláshoz