Fotó: honvedfc.hu

A Honvéd edzője pozitívumokról és előrelépésről is beszélt, Kisvárdán megtalálták a bejáratot – NB I-es értékelések

Az NB I 10. fordulójának szombati játéknapján két mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Nyikes Zoltán 2022. október 8., szombat 22:04
Fotó: honvedfc.hu
Az NB I 10. fordulójának szombati játéknapján két mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 8., szombat 22:04

Budapest Honvéd–Mezőkövesd Zsóry FC 2-2

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Tam Courts (Honvéd): – Sajnos rosszul indult a meccs, egy egyéni hibából hamar hátrányba kerültünk, viszont ami pozitívum, hogy megfordítottuk a meccset, ami a játékosaim személyiségét mutatja. Aztán egyéni hibák okozták azt, hogy végül nem tudtuk megnyerni a meccset, nem tudtuk rákényszeríteni az akaratunkat úgy az ellenfélre, ahogyan terveztünk. Az jó, hogy két gólt szereztünk, ez sokszor elég a győzelemhez, ma nem így volt.

Összességében csalódottság van bennünk és a csapatban, de mindenképpen láttunk pozitívumokat, egyrészt az, hogy hátrányból fordítottunk, illetve voltak jó egyéni teljesítmények is.

Cirkovic egy 30 éves, nagyon tapasztalt játékos. Természetesen a tapasztalat beszélt belőle, amikor a szünetben beszéltem vele. Ő minőséget hoz a pályára és tudta, hogy ennél több kell tőle, részese volt annak is, hogy visszajöttünk a meccsbe, nem volt szüksége rám, hogy elmondjam neki, hogy hibázott, ezt tudta magától is. Hozzájárult ahhoz, hogy stabilizáltuk a teljesítményünket a második félidőben és nem is kaptunk gólt ekkor, nem fordult meg a fejemben, hogy lehozzam. A tegnapi napon volt egy beszélgetésem Nenad Lukiccsal arról, hogy mi az az út, amit tervezünk számára a csapattal az elkövetkező időszakban. Ez egy nagyon őszinte beszélgetés volt mindkét fél részéről és arról szólt, hogy a részletekbe belemennék, hogy hogyan tudjuk őt visszaterelni egy olyan szerepkörbe, amivel továbbra is a csapat segítségére lehet és gólokat szerez. Ez fantasztikusan jó lenne és nagyon örülök annak, hogy a szurkolók is követelték őt a pályára. Azzal a csapattal, amit megörököltem a kollégáktól, szerettem volna stabilizálni a védelmet, hogy ne kapjunk annyi gólt. Ez sikerült is, mert volt négy olyan meccsünk zsinórban, amikor nem kaptunk gólt, viszont támadásban nem voltunk olyan erősek. Ezen elkezdtünk dolgozni és ennek látható is volt az eredménye, hiszen öt gólt szereztünk két meccsen, viszont ami negatívum, hogy ebből csak egy pontot szereztünk.

Volt előrelépés, látható a munkánk eredménye, de ha öt gólt szerez az ember két meccsen, akkor legalább négy pontot vár el. Pozitívum, hogy sokkal több gólhelyzetet alakítunk ki, csak egyelőre a pontok még nem jönnek ezekből, úgyhogy tovább kell dolgozni.

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – A mi helyzetünkben nagyon értékes a megszerzett egy pont. Úgy gondolom, fontos volt, hogy megállítsuk a rossz sorozatunkat. Meg volt a tervünk arra, hogy megnyerjük a mérkőzést, a helyzeteink meg is voltak hozzá, viszont a győztes gólt nem sikerült megszereznünk. Összességében örülünk az egy pontnak. Kicsit visszahúzódtunk, védekezésből próbáltunk játszani, megvoltak ebből is a lehetőségek, amikor pedig nálunk volt a labda, próbáltuk felépített játékkal megbontani az ellenfelet. Mindkettőre volt példa, volt a letámadásokra is, és abból is voltak labdaszerzések. Az első félidő ikszes volt, annak ellenére, hogy mi szereztük meg a vezetést, de a másodikban nagyon nagy lehetőségeink voltak megnyerni a meccset. Gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek, küzdünk ezzel, amióta itt vagyok. Nem olyan gólokat kaptunk, hogy lefociztak minket, hanem megelőzhetőek lettek volna. Nem kis feladat ez, de tudtam akkor is, amikor elvállaltam. Nem könnyű ilyen szituációban megújítani a társaságot, de azon vagyunk, hogy sikerüljön, és ez a mai nap egy kis lépés volt ebben.

Kisvárda–Vasas FC 2-0

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Török László (Kisvárda): – Teljes mértékben megérdemelt a győzelmünk. Nagy feszültség volt bennünk, a játékosokban és a stábtagokban is egész héten, de ettől függetlenül jól ment az edzésprogram.

Egy célunk volt, mindegy milyen játékkal, de megszerezzük a három pontot és visszatérjünk a jó útra. Nem mondom, hogy ezzel vissza is tértünk, hiszen ahhoz tartósan győznünk kell, inkább fogalmazzunk úgy, hogy megtaláltuk a bejáratot.

Nagyon örülünk a győzelemnek, jó játékkal rukkoltunk elő. Természetesen az ellenfélnél voltak sérülések, illetve volt egy korai kiállításuk is, de ettől függetlenül a győzelmet nem kell megmagyarázni. Biztosan rendbe tette ezt a lelkeket, lehetett érezni a meccs után a játékosokon és magunkon is. Ezt a három pontot nagyon jól hoztuk össze, Révész Attila sportigazgatónk születésnapjára ajánljuk a győzelmet. Kemény meccs volt, tudjuk, hogy a Vasasnak miért, és azt is, hogy nekünk miért. Makowskinak szerencsére nincs komolyabb problémája, de lecseréltük, hogy pihent legyen. (M4 Sport)

Kondás Elemér (Vasas): – Ez gyenge volt. Gyámoltalanul, bátortalanul kezdtük a találkozót, nem mertünk kettőt passzolni. Kaptunk egy szerencsétlen gólt, aztán pedig csináltunk egy felelőtlen kiállítást, onnantól kezdve pedig a Kisvárda van olyan jó csapat, hogy le tudja játszani 10 ember ellen ezt a játékot. Ezt követően rúgattunk velük még egy gólt, úgyhogy az első játékrész teljesen rossz volt. A második játékrészben kilenc mezőnyjátékossal voltak momentumaink, de a mai meccsen sokkal jobb volt a Kisvárda. Néhány embernek el kell gondolkodnia, hogyan akarja ezt a labdarúgást művelni, mert ez a lezser, bátortalan játékot nem kell kivinni a pályára, erre senki nem vevő. A második félidőben még azt mondom, hogy 9 mezőnyjátékossal tettünk hozzá valamit a játékhoz, de akkor már kevesek voltunk, 10 a 10 ellen kellett volna ugyanezt megtennünk. (M4 Sport)

Olvastad már?
Légiósok: Bolla megint nagy gólt lőtt, Szalai Ádám egyik potenciális utódja 11-est harcolt ki - videó
A nyolcgólos thriller egyik találata Bolla Bendegúz nevéhez fűződött, a Grasshoppers végül 4-1-ről sem tudott nyerni. Belgiumban Németh András alig hogy pályára lépett, rögtön 11-est harcolt ki.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz