A Fradi a BL-ben, a Puskás, az Újpest és a Vidi az új európai sorozatban lesz kiemelt - ez vár a magyar klubokra

Valamennyi, a nemzetközi kupákban érdekelt magyar klub (Ferencváros, Puskás Akadémia, Újpest, MOL Fehérvár) kiemeltként kezdi majd meg a szereplését a Bajnokok Ligája, illetve az Európa Konferencia Liga selejtezőiben.
Dudás Gábor 2021. május 10., hétfő 10:44
Valamennyi, a nemzetközi kupákban érdekelt magyar klub (Ferencváros, Puskás Akadémia, Újpest, MOL Fehérvár) kiemeltként kezdi majd meg a szereplését a Bajnokok Ligája, illetve az Európa Konferencia Liga selejtezőiben.
Szerző: Dudás Gábor 2021. május 10., hétfő 10:44

Bajnokok Ligája

A hétvégén véget értek az OTP Bank Liga 2020/2021-es idényének küzdelmei. A története 32. bajnoki címét rekordpontszámmal megnyerő Ferencváros újra a Bajnokok Ligájában szerepelhet és kiemeltként várja az első selejtezőkör június 15-i sorsolását.

Az már biztos, hogy július 6-án vagy 7-én játszik először az FTC a BL-ben és ha esetleg elbúcsúzna már az első selejtezőkörben, akkor az újonnan induló UEFA Európa Konferencia Ligában folytathatná tovább. Ha a második vagy harmadik körben búcsúzna, akkor az Európa Liga-selejtezőjébe kerülne, ha viszont csak a negyedikben, akkor már az EL főtábláján szerepelhetne.

Európa Konferencia Liga

Mint ismeretes, vasárnap eldőlt, hogy az NB I-es szezon ezüstérmeseként a Puskás Akadémia, illetve harmadik helyezettként a MOL Fehérvár FC indulhat az UEFA Európa Konferencia Ligában (EKL) - természetesen a Magyar Kupa-győztes Újpest mellett.

Mindhárom klub az első selejtezőkörben és kiemelt csapatként kapcsolódik majd be a küzdelmekbe, és mindannyiuknak négy párharcon kellene túljutniuk a csoportkörbe kerüléshez. Az első, 72 klubot felvonultató selejtezőkör sorsolása a BL-éhez hasonlóan június 15-én lesz, az érdekelt csapatok pedig július 8-án lépnek pályára elsőként az EKL-ben.

A Fehérvárnak az egyik legnagyobb koefficiense lesz az első körbe kvalifikált csapatok között (11.500 - ezzel a második körben is kiemelt lenne), de a Puskás Akadémia és az Újpest együtthatója (3.100-3.100) is van olyan magas, hogy kiemelt legyenek majd a magyar klubok a selejtezőkör rajtján. Az már most biztosnak tűnik, hogy az ír Dundalk, a litván Suduva vagy épp a finn KuPS Kuopio nem lesz majd a magyar csapatok első ellenfelei között.

(Forrás: kassiesa.net)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz