Puskás Akadémia – Budafok

A Pancho Arénában gyorsan eldőlt, hogy a Puskás Akadémiának nem kell izgulnia az ezüstérem miatt: a hazaiak már a 16. percben 3-0-ra vezettek, de még az első félidőben, Slagveer révén a negyedik gólját is megszerezte Hornyák Zsolt csapata. Különösen aktív volt az akciókat remekül szervező és maga is betaláló Knezevic és a duplázó Nagy Zsolt, aki akár öt-hat gólt is szerezhetett volna a meccsen helyzetei száma alapján.

A fordulás utánra egy gól maradt még, amit a magyar válogatott bő Eb-keretében is szereplő Spandler szerzett fejjel, a 74. percben (5-0). 5-0 lett a vége,

a Puskás Akadémia így klubtörténeti sikerrel zárta az idényt, hiszen a második helyen végzett.

A te csapatod hányadik lett?

Közzétette: csakfoci.hu – 2021. május 9., vasárnap

DVTK – MOL Fehérvár

Diósgyőrben a tüntető ultrák a stadionról kívülről szurkoltak csak kiesett csapatuknak (nagyjából egy tucatnyi vendégdrukker a lelátón ült), így nem láhatták, ahogyan a DVTK harcosan tartotta magát a MOL Fehérvár ellen. De a vendégek fölénye egyértelmű volt, és a félidő közepén lehetőségük volt a vezetés megszerzésére is. A Szabó esése után megítélt Nikolics-büntetőt azonban Malenica kiütötte. A horvát kapus Petrjak és Houri lövésénél is a helyén volt, de aztán az ukrán csak kifogott rajta: Dárdai balról betett labdáját Petrjak 8 méterről, előrevetődve fejelte a kapuba a 44. percben. 0-1 volt a félidő.

A fordulás után nem sokkal a fehérváriak el is döntötték a három pont sorsát: egy ügyes akció végén Petrjak remekül szolgálta ki Nikolicsot, aki négy méterről a nagyjából üres kapuba lőtt (0-2). És ezzel még nem volt vége, később Zivzivadze és Nikolics is betalált még, a Vidi kiütéses, 4-0-s sikerrel “köszönt el” a jövőre már NB II-es DVTK-tól.

Kisvárda – Paksi FC

A tavasszal összességében remekül szerepelő, de a nemzetközi kupaindulásról végül lemaradó Paks nagy pofonba szaladt bele Kisvárdán az első játékrészben. A hazaiak már a 9. percben betaláltak: Holczer rossz kijövetelét Viana használta ki fejjel (1-0). Az első negyedóra végén pedig már kettővel ment a Várda, ekkor Melnyik 18 méterről lőtt a kapuba (2-0).

A 34. percben Ötvös – akárcsak Viana – egy szöglet után fejelt az ötösről a paksi kapuba (3-0), majd még a szünet előtt Leoni egy gyors hazai kontrázott meg góljával (4-0).

A szünet után mindkét kapunál adódtak lehetőségek, majd a Paks egy büntetőből szépített, a 67. percben Haraszti volt eredményes (4-1). A hajrában Camaj távoli lövéssel állította be az 5-1-es végeredményt.

OTP Bank Liga, 33. forduló:

Puskás Akadémia – Budafok 5-0 (Nagy Zs. 8., 17., Knezevic 15., Slagveer 34., Spandler 74.)

PAFC: Auerbach – Szolnoki, Joao Nunes, Spandler, Deutsch L. (Ganbold, 85.) – Urblík (Corbu, 77.), van Nieff (Ominger, 77.) – Slagveer (Baluta, 87.), Knezevic, Nagy Zs. – Komáromi (Weslen Júnior, 85.)

Budafok: Kovács Z. – Margitics (Fekete M., 77.), Jagodics M., Oláh B. (Huszti A., 46.), Zeke – Filkor, Micsinai (Csonka, 46.) – Ihrig-Farkas (Lőrinczy, 46.), Takács R. (Kulcsár K., 59.), Medgyes S. – Kovács D.

DVTK – MOL Fehérvár 0-4 (Petrjak 44., Nikolics 55., 89., Zivzivadze 79.)

DVTK: Malenica – Polgár, Szűcs, Milovic, Soldo (Makrai, 75.) – Max (Zivulic, 59.), Molnár G. (Iszlai, 85.), Grozav – Grgic, Drazic (Ivanovski, 75.), Suljic (Márkvárt, 59.)

MOL Fehérvár: Kovács D. – Bamgboye, Fiola, Musliu, Stopira – Dárdai (Bourard, 80.), Nego, Houri (Alef, 71.), Petrjak – Szabó L. (Zivzivadze, 62.), Nikolics

Kisvárda – Paksi FC 5-1 (Viana 9., Melnyik 15., Ötvös 34., Leoni 45., Camaj 88., ill. Haraszti 67. – 11-esből)

Kisvárda: Dombó (Odincov, 84.) – Hej, Kravcsenko (Prenga, 77.), Cirkovic, Leoni – Melnyik, Karabeljov – Sassá (Camaj, 77.), Ötvös (Horváth Z., 65.), Kovácsréti – Viana (Zlici, 65.)

Paks: Holczer – Lorentz, Böde, Szélpál, Szabó J. – Papp – Bertus (Kulcsár, 46.), Bognár (Haraszti, 46.), Szakály (Nagy R., 46.), Szabó B. (Sajbán, 77.) – Hahn (Balogh B., 46.)

A meccsek közvetítése percről percre itt!

Diósgyőr: “Mintha az utcáról szedtünk volna össze néhány embert”, Szabics: “Már tudjuk mi kell, hogy közeledjünk a Fradihoz” – így látták az edzők