Fotó: ztefc.hu

NB I: Távozik a kupagyőztes csapatkapitánya - Sallóiék az érkezőkről is beszéltek

Sallói István elárulta, hogy négy labdarúgó leigazolását tervezi a ZTE, míg Kálnoki-Kis Dávid és Eros Grezda távozik a klubtól.
Póczik Dávid 2023. május 31., szerda 11:06
Fotó: ztefc.hu
Sallói István elárulta, hogy négy labdarúgó leigazolását tervezi a ZTE, míg Kálnoki-Kis Dávid és Eros Grezda távozik a klubtól.
Szerző: Póczik Dávid 2023. május 31., szerda 11:06

A kupagyőztes Zalaegerszegi TE elnöke, Végh Gábor, és az együttes sportigazgatója, Sallói István is nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának a nyári átigazolásokról. Sallói elárulta, hogy a csapatkapitány, Kálnoki-Kis Dávid is elhagyja a zalaiakat.

Sallói István: - A klub szakmailag próbál folyamatosan fejlődni, az irány ki van jelölve. A „jövő klubja” szlogen nem csak a játékosokra, hanem a szakemberekre is vonatkozik. Boér Gábor esete is ezt mutatja, hisz fejlesztette magát és a klub kötelékében maradt, így újra lehetőséget kapott.

A fiatalok mellé óvatosan, de 1-2 rutinos játékost szeretnénk igazolni nyáron. Szerződése lejártával távozik az együttesből Kálnoki-Kis Dávid, aki az utóbbi két és fél esztendőben nagyon sokat tett a klubért és tevékeny részese volt a kupagyőzelemnek. A középhátvéd mellett Eros Grezda is elhagyja a ZTE FC-t, akit tavasszal sajnos sérülések hátráltattak.

- Amennyiben nem lesz további távozó, úgy négy labdarúgó igazolását tervezzük. Az eredmények mellett, a fiatal játékosok felépítése és értékesítése is fontos feladatunk azért, hogy a befolyó összegből egyre jobb csapatot tudjunk építeni. Van érték a csapatban, szeretnénk előre lépni a következő idényben és odaérni az első hat közé.

Végh Gábor: - Azt az utat követjük, hogy mind a klubot, mind a játékoskeretet évről-évre fejlesszük. A napokban átadjuk az új konditermünket és építünk egy új öltözőt is. A szurkolók kiszolgálására egy új, nagyobb ajándékboltot hozunk létre, amiben ereklyéink számára egy múzeumi részt is kialakítunk. Júliusban az Union Berlin csapatát látjuk vendégül a Zete Fiesztán, mely Németország egyik legtudatosabban épülő csapata. Komoly munkánk van abban, hogy az idei évben is egy BL-résztvevő csapatot fogadhatunk hazai környezetben és hiszem, hogy ismét nagy élményt szerezhetünk szimpatizánsainknak. Az újítás tehát nem áll meg, fejlesztjük a stadionon belül is a létesítményeket, illetve a világítást, hogy a nemzetközi kupában is minél több mérkőzést hazai pályán tudjunk lejátszani. Közben pedig - a lehetőségeinkhez mérten - a csapatot próbáljuk még tovább erősíteni. Országosan pozitív a megítélése a Zetének, és remélem, hogy a városban és a megyében is tovább növekszik a klub megbecsülése. Bízom benne, hogy kívülről is látható az, hogy minden évben fejlődik a Zete.

A ZTE június 19-én kezdi meg a felkészülést a következő idényre, majd június utolsó hetében Szlovéniában edzőtáborozik a gárda.

Olvastad már?
Kerkezzel vannak tele a legnagyobb portugál újságok címlapjai: "A Benfica szíve csücske" - már el is köszönhetett Hollandiától
Az A Bola és a Record szerint a Benfica mielőbb le akarja zárni Kerkez Milos átigazolásának ügyét, ezért a sportigazgató már Hollandiában tárgyal az utolsó részletekről.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz