Fotó: dvtk.eu

NB I: Németországból érkezett a Diósgyőr legújabb igazolása - hivatalos

A 19 éves Herbák Máté Németországból igazolt a DVTK-hoz.
Csakfoci.hu 2024. június 19., szerda 14:51
Fotó: dvtk.eu
A 19 éves Herbák Máté Németországból igazolt a DVTK-hoz.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 19., szerda 14:51

Fiatal, kétlábas támadó középpályást igazolt a DVTK, a 19 éves Herbák Máté Németországból tért haza szülővárosába. Az első csapattal kezdi meg a felkészülést, majd ősszel az első vagy a második csapatban játszik - írta a klubhonlap.

- Az egész családom miskolci, hihetetlen érzés, hogy életem első profi szerződését szülővárosom csapatával kötöttem meg - kezdte a Németországból hazatérő Herbák Máté. - Többször láttam játszani a DVTK-t, amikor a szüleim a tévében nézték a meccsüket, a legutóbbi FTC elleni hazai bajnokin pedig a DVTK Stadionban szurkoltam én is. Németországban hozzászoktam a sokkal fizikálisabb a focihoz, de sokat dicsérik a passzkészségem és a lövéseimet, bízom benne, hogy Diósgyőrben tudom kamatoztatni az ott megszerzett tapasztalatokat.
Egykori csapattársaim a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémiáról, Pécsi Ármin és Gruber Zsombor az előző évben szinte berobbantak az OTP Bank Ligába, a példájukat követve én is szeretnék minél hamarabb bemutatkozni - fűzte hozzá.

- Komlósi Bence után egy újabb miskolci születésű fiatalt hoztunk haza, hogy Diósgyőrben hasznosítsa a külföldön tanultakat - mondta dr. Bajúsz Endre sportigazgató. - Herbák Máté képességeiről személyesen is meggyőződtünk, amikor tavasszal a DVTK II edzéseit látogatta vendégként, majd sikerült meggyőzni, hogy Diósgyőrben folytassa pályafutását, pedig Németországban is hívták magasabb osztályba. A felkészülést az első csapattal kezdi el, a terveink szerint több más fiatal társaságában elutazik az ausztriai edzőtáborba, majd ősszel az első vagy a második csapatban játszik, de az is előfordulhat, hogy Kazincbarcikára kerül kooperációs kölcsönbe.

Herbák Máté Miskolcon született, majd családjával fiatalon Egerbe költözött, ott kezdett el focizni is. 2014-ben családja ismét lakhelyet váltott, így Győrben folytatta pályafutását, majd 2017-ben Németországba igazolt, ahol több klub utánpótlásában megfordult, tavasszal pedig már a felnőttek között játszott.

Olvastad már?
Megerősítve: Waltner NB II-be feljutott csapat irányítását vette át - hivatalos
Waltner Róbert lett a Szentlőrinc vezetőedzője.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz