Fotó: vasasfc.hu

NB I: "Most nem az a lényeg, hogy a Ferencváros az ellenfél", "Az lesz sikeres, aki nem fog túlságosan ünnepelni" - várakozások

Így várják a főszereplők az NB I első tavaszi fordulójának szombati bajnokijait, a Kisvárda-Paks, a DVSC-ZTE és a Fradi-Vasas összecsapást.
Budai László 2023. január 28., szombat 12:40
Fotó: vasasfc.hu
Így várják a főszereplők az NB I első tavaszi fordulójának szombati bajnokijait, a Kisvárda-Paks, a DVSC-ZTE és a Fradi-Vasas összecsapást.
Szerző: Budai László 2023. január 28., szombat 12:40

NB I, 17. forduló

Kisvárda-Paks, 14.30

Török László (Kisvárda): - Nagyon hosszú idő telt el két meccs között, de a bajnoki rajttól soha nem ijed meg az ember, különösen nem az első osztályban. Vártuk a kezdést, amely előtt egyedi és speciális, hogy ilyen sok idő állt rendelkezésre. A felkészülés során a saját utunkat jártuk, a játékosok a szünetre is kaptak egyéni feladatokat, így megfelelő alap állóképességgel kezdtük el a közös munkát, ami a tervek szerint haladt és jól sikerült. A felkészülési meccsek eredményei mentálisan is erősítették a játékosokat, túl azon, hogy visszajelzésnek is jónak bizonyultak. Szombaton mindenképpen szeretnénk eredményesek lenni, a cél szentesíti az eszközt, a győzelmet úgy szeretnénk elérni, hogy a meccsre kitűzött taktikai feladatokat is meg tudjuk valósítani. Ezért dolgoztunk egész héten. (kisvardafc.hu)

Waltner Róbert (Paksi FC): - Az egész felkészülés jól sikerült, amivel viszont nem vagyok elégedett, azok az eredmények. Az edzőtáborban kétszer is kikaptunk, de a játék képe alapján mindkettőt nyernünk kellett volna. Győzni akartunk, de nem ebből, hanem a mutatott játékból indulunk ki. A Pécs elleni utolsó fél órával nem vagyok elégedett, akkor kaptuk mindhárom gólunkat. Remélem, a bajnokikon a szebbik arcunkat mutatjuk majd. Gól és gól között is van különbség, az edzőmeccseken is voltak egyéni, visszatérő hibák, amikből könnyű gólokat kaptunk. Ezen dolgozunk hónapok óta, bízom abban, hogy  a befektetett munka visszaköszön a mérkőzéseken, miközben a támadójátékunk ugyanilyen hatékony marad, hiszen nálunk több találata csak a Ferencvárosnak van. (teol.hu)

DVSC-ZTE, 17.00

Srdjan Blagojevic (DVSC): - Természetesen elemeztük a Zalaegerszeg játékát, erős csapattal állunk szemben. A magyar bajnokságban nincs túl nagy különbség az együttesek között sem a pontokat, sem a kvalitásokat tekintve. Jellemző, hogy négy egységre vagyunk a tabella aljától, és 5 pont választ el minket az európai kupaszereplést jelentő pozíciótól.

Épp ezért fontos, hogy fókuszáltak maradjunk minden mérkőzésen. Biztos, hogy lesznek hullámvölgyek, de úgy gondolom, hogy az a csapat tud feljebb lépni a tabellán, amelyik tudja ezeket kezelni. Az a gárda lesz sikeres, amely nem fog túlságosan ünnepelni egy győztes meccs után, de nem is lesz túlzottan szomorú egy vereséget követően sem, hanem fenn tudja tartani az egyensúlyt és a stabilitást.

A Zalaegerszeg ellen lépünk idén először pályára, nagyon erős és agresszív az ellenfél, láttuk a Ferencváros elleni teljesítményét. Teljesen kiegyenlített mérkőzést játszott a bajnokcsapat ellen, ami sokat elárul az erejéről. Ki kell használnunk a saját erősségeinket és ellensúlyoznunk kell az övéiket. Egy biztos, mindent megteszünk azért, hogy győzzünk. (dvsc.hu)

Ferencváros-Vasas, 19.30

Sztanyiszlav Csercseszov (Ferencváros): - A ZTE elleni meccs után azonnal a Vasasra helyeztük a fókuszt, videózással igyekeztünk feltérképezni ellenfelünk sebezhető pontjait. Az egész csapat várja már, hogy pályára lépjünk a stadionunkban, régen játszhattunk a saját szurkolóink előtt. Egy biztos: ahhoz, hogy sikereket érjünk el idén tavasszal, továbbra is szükségünk lesz a szurkolóink támogatására. Bízom benne, hogy a Vasas ellen is nagy létszámban kilátogatnak majd. A Vasas újoncként szerepel az élvonalban, de az őszi szezon után már biztosan több tapasztalattal rendelkezik. Nem lesz könnyű dolgunk, ám a célunk természetesen nem lehet más, mint a győzelem. (fradi.hu)

Litauszki Róbert (Vasas, játékos): - Ki lehet mondani, a Ferencváros a jelenlegi első osztály legerősebb csapata, ezt az is jól mutatja, hogy mennyire magabiztosan vezetik az idei bajnokságot is. A mi helyzetünkben nincs helye mérlegelésnek, hogy ki ellen játszunk, hiszen minden mérkőzésen fontos pontokat kell szereznünk. Nagyon bízom benne, hogy a csapat minden tagja átérzi a helyzet súlyát és maximális koncentráltsággal, elszántsággal lép pályára minden olyan játékos, akinek megadatik a lehetőség. Személy szerint az én esetemben van egy külön pikantériája a Ferencváros elleni találkozóknak, hiszen a múltam miatt a Fradi elleni összecsapás mindig különösen fontos momentuma az idénynek. Jó hangulatra számíthatunk egy nagy stadionban, egy erős ellenféllel szemben, ehhez mérten kellő profizmussal és elszántsággal kell beleálljunk a mérkőzésbe. A közelmúltban volt példa arra, hogy az FTC a téli szünetet követő első hazai találkozóján nem tudott nyerni, ha jól emlékszem az elmúlt két évben is ez történt. Itt az idő, hogy ezt a sorozatot tovább vigyük és pontokat raboljunk a IX. kerületből. Volt szerencsém annak a csapatnak a tagja lenni, aki elvette a Ferencváros veretlenségét a Groupama Arénában, remélem most újra győzelmet ünnepelhetek ott.

Azt azonban fontos kiemelnem, most nem az a lényeg, hogy a Ferencváros az ellenfél, hiszen bármelyik másik csapat ellen ugyanilyen fontos lenne a pontszerzés. Úgy kell készülnünk, hogy fejben legyünk annyira egységesek és erősek, hogy ne kövessünk el végzetes hibákat, ellenben, ha csak egyszer is ront ellenfelünk, azt könyörtelenül ki kell használnunk. Védőként fontos, hogy százszázalékos fegyelmezettséggel őrizzük az ellenfél támadóit, nem szabad könnyelmű hibákat vétenünk. Ez lehet a kulcs, csak így lehet esélyünk.

(vasasfc.hu)

Olvastad már?
Tilos passzolni Révész Attilával: "Volt olyan edzőm, aki azt hitte, hogy miatta sikeres a Kisvárda"
Meggyőződése, hogy nem megfelelő a magyar edzők munkamorálja, kevésbé felkészültek, ugyanakkor tőle sokat tanulhatnak, ezáltal jobbá teszi őket. A légiósok számára ma már vonzó a Kisvárda, büszke rá, hogy az igazolások legalább 90 százaléka beválik. A saját klubja érdekében bátran konfrontálódik az MLSZ-el is, ugyanakkor MLSZ-elnöki ambíciói nincsnek, mivel úgy érzi, hogy a jelenlegi pozícióban tud a legtöbbet segíteni a magyar focinak. Keresték más egyesületek, de nem tudják megfizetni, mivel 20-30 ezer euróért nem adná fel a függetlenségét. Lehetetlennek tartja, hogy a Kisvárda öt éven belül NB I-es bajnok legyen, mert a Ferencváros hatalmas fölényben van. Ugyanakkor azt gondolja, harminc év múlva a Kisvárda nem lesz komoly tényező a hazai futballban, de abban biztos, hogy az idő őt igazolja majd és sokan belátják, hogy „ez a Révész mégsem volt annyira hülye”. Tilos passzolni Révész Attilával, a Kisvárda sportigazgatójával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz