Fotó: fradi.hu

NB I: Komolyan gondolja a Fradi a BL-csoportkört, nagyon bekezdett az újonc MTK – megmondjuk a “tutit” az eddigi igazolásokról

Átigazolási erősorrend az NB I-ben, avagy így igazoltak eddig a csapatok - tabellával.
Csakfoci.hu 2023. június 30., péntek 9:12
Fotó: fradi.hu
Átigazolási erősorrend az NB I-ben, avagy így igazoltak eddig a csapatok - tabellával.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. június 30., péntek 9:12

A modern futballban tartja magát a vélekedés, hogy egy bajnokságot legkönnyebb az átigazolási időszakban megnyerni, és ugyanott lehet legegyszerűbben el is veszíteni. Ugyanez igaz nyilván a kiesés és bennmaradás kérdésénél is. A csakfoci.hu ismét rendhagyó tabellát vezet arról, hogy miként áll ez a furcsa holtszezonbeli küzdelem a csapatok között.

A táblázat/erősorrend persze csak a bajnoki rajtig él majd, onnan a feje tetejére is fordulhat, amikor kiderül, hogy egy papíron jónak tűnő igazolás “besül”, vagy egy most értéktelenebbnek tűnő aláírás mégis aranyat ér. Tabellánkat az átigazolási hírek után bizonyos időközönként frissítjük majd.

HOGYAN OSZTÁLYOZUNK?

A pontozás módja a következő: minden igazolást 1 és 5 pont között értékelünk, a következő paraméterek szerint:

1: Őt ki, és miért találta ki? Meglepő húzás, a létszámnak mindenesetre jót tesz…

2: Talán bejöhet, de több a kockázat, mint a most látható nyereség.

2.5: Ez a jövő igazolása inkább, de van benne ráció.

3: A múltja komoly, és jelenleg is segítségnek tűnik, minőségi javulást hozhat/ vagy a "fiatal szabály" miatt nagy dobás lehet.

3.5: Sokszoros válogatott, ami önmagáért beszél vagy az előző szezonja parádés volt.

4: Mindenképpen erősítés, a vetélytársak sápadhatnak.

5: Ő az NB I-ben? Az nagyon komoly! Gratulálunk!

Ezek után nézzük az NB I-es csapatok eddigi bejelentett igazolásait (a klubokat ABC-sorrendbe rendeztük a tabella alatti részben, az új, eddig még nem osztályozott játékosokat zöld színnel jelöltük - a kölcsönből visszatérő labdarúgókat nem osztályoztuk):

Az átigazolási tabella jelenlegi állása (sorrend az átlag alapján):

1. Ferencváros: 3,68 (összpontszám:29,5, igazolt játékosok száma:8)
2. Fehérvár FC: 3,25 (összpontszám: 6,5, igazolt játékosok száma:2)
MTK Budapest: 3,25 (összpontszám: 26, igazolt játékosok száma:8)
Újpest: 3,25 (összpontszám: 6,5, igazolt játékosok száma:2)
5. DVSC: 3 (összpontszám: 6, igazolt játékosok száma:2)
6. Zalaegerszeg: 2,75 (összpontszám: 11, igazolt játékosok száma:4)
Paks: 2,75 (összpontszám: 16,5, igazolt játékosok száma:6)
8. Kisvárda: 2,62 (összpontszám: 10,5, igazolt játékosok száma:4)
9. Kecskemét: 2,58 (összpontszám:15,5, igazolt játékosok száma:6)
10. Diósgyőri VTK: 2,42 (összpontszám: 17, igazolt játékosok száma:7)
11. Mezőkövesd: 2,33 (összpontszám: 7, igazolt játékosok száma:3)
12. Puskás Akadémia: 0 (összpontszám: 0, igazolt játékosok száma:0)

DEBRECENI VSC:

Vajda Botond (középpályás, 19 éves) 3: A Diósgyőr játékosaként a tavaszt Tiszakécskén töltötte, ahol alapemberré nőtte ki magát. A Lokinál komoly jövő állhat előtte, a támadó foci minden elemében sokat hozhat.

Joao Oliveira (szélső, 27 éves) 3: A portugál másodosztályból érkezett, ahol 3 gólig és 4 gólpasszig jutott az előző szezonban. Korábban a svájci és a lengyel élvonalban is szerzett tapasztalatot, ami ígéretes lehet a Loki számára.

DIÓSGYŐRI VTK

Karlo Sentic (kapus, 22 éves) 3: Kölcsönben érkezett a Hajduk Splittől, amelynél félszezonnyi, 16 találkozón védett az előző idényben, a horvát utánpótlás-válogatottaknak pedig folyamatosan a tagja volt.

Artem Odincov (kapus, 22 éves) 1: Összesen kilenc tétmeccs - abból három NB I-es bajnoki - jutott neki az előző idényben, és azelőtt sem tudott megragadni a Kisvárda kapujában. Nehezen elképzelhető, hogy ő lesz a Diósgyőr első számú kapusa.

Bozhidar Chorbadzhiyski (védő, 27 éves) 3: 11-szeres bolgár válogatott védő, de az elmúlt szezonjában csak 11 meccsen játszott a lengyel élvonalban, ötször a kezdőcsapat tagjaként. Ha meglesz a meccsrutinja, segíthet az újoncnak.

Julien Célestine (védő, 25 éves) 2: 292 percet játszott a mexikói bajnokság előző kiírásában, így őt is fel kell még építeni. Korábban megfordult Lettországban és alacsonyabb belga osztályban, egyedül a francia másodosztály néz ki jól a pedigréjében.

Rudi Požeg Vancaš (szélső, 29 éves) 2: Öt évvel ezelőtt mutatkozott be a szlovén válogatottban, de azóta nem gyarapodott a mérkőzéseinek száma a nemzeti csapatban. Karrierje során nagyrészt hazája bajnokságában játszott, légiósként csak a kazah Tobolnál volt tapasztalata, de ott csak 6 meccs jutott neki.

Marin Jurina (támadó, 29 éves) 3: A szaúdi kalandja ugyan nem sikerült túl eredményesen, ám előtte már letette a névjegyét az NB I-ben, legeredményesebb szezonjában 32 meccsen 11 gólig jutott a mezőkövesdieknél. Ha visszatalál erre az útra, komolyan kell számolni vele a góllövőlistán.

Álex Vallejo (hátvéd, 31 éves) 3: Legutóbb a lengyel élvonalban játszott, korábban pedig az angol és a spanyol másodosztályban is tapasztalatot szerzett, így rutinjával a DVTK segítségére lehet.

FEHÉRVÁR FC

Spandler Csaba (védő, 27 éves) 3,5: Az utóbbi kiírásokban a védelem egyik legbiztosabb pontja volt a Puskás Akadémiánál, Marco Rossi szövetségi kapitány pedig több alkalommal is meghívta őt a magyar válogatott bő keretébe. Ha a Vidinél is ezt a formáját hozza, akkor komoly erősítése lehet a fehérváriaknak.

Franck Bambock (középpályás, 28 éves) 3: A francia másodosztályban és a portugál élvonalban is alapember volt az előző együtteseinél, így ígéretesnek tűnő igazolás.

FERENCVÁROS:

Varga Barnabás (támadó, 28 éves) 4: Az előző idény NB I-es gólkirálya 26 találattal. Marco Rossi szövetségi kapitány is számol vele a válogatottnál, ahol a litvánok ellen megszerezte első gólját a nemzeti csapatban. Ha át tudja menteni a formáját, akkor nagyon komoly erősítés lehet.

Baráth Péter (középpályás, 21 éves) 3: Tavasszal kölcsönben szerepelt a Fradinál, de egyelőre nem kapott annyi lehetőséget, mint a Lokiban. Valószínűleg az új idényben sem lesz alapember, de az idő neki dolgozik.

Halmai Ádám (támadó, 21 éves) 2,5: A most befejeződött NB II-es idényben 15 gólt szerzett és kiosztott 5 gólpasszt a Soroksár színeiben. Ugyanaz igaz lehet rá, mint Baráthra.

Cebrail Makreckis (középpályás, 23 éves) 3: A Leverkusen utánpótlásában kezdett el futballozni, játszott a Dortmund második csapatában is, de a nagy áttörés elmaradt. A Fradi a bolgár élvonal 13. helyezettjétől igazolta a lett játékost.

Tosin Kehinde (szélső, 25 éves) 4: A Manchester United több utánpótláscsapatában is szerepelt, majd 2018-ban elhagyta Angliát. Dániában találta meg a számításait, ahol az utolsó két szezonja átlagon felüli volt.

Mohammad Abu Fani (középpályás, 25 éves) 4: Az Izraelből igazolt válogatott középpályás komoly erőssége lehet a bajnoki címvédőnek. Nagy nemzetközi rutinnal rendelkezik, hiszen játszott a Konferencia Ligában, majd a Bajnokok Ligája csoportkörében is.

Aleksandar Pesic (támadó, 31 éves) 5: Szerb bajnok és kupagyőztes volt a Zvedzdával az előző szezonban. A belgrádi csapatban összesen 91 tétmeccsen 45 gólt szerzett. A jó felépítésű és rendkívül gólérzékeny csatártól retteghetnek az NB I védői.

Ibrahim Cissé (védő, 27 éves) 4: A Francia második vonalban szereplő Caentól érkezett a kőkemény védő, ahol alapember volt. A zöld-fehéreknél is azt várják tőle, hogy stabilitást adjon a védelemnek, amire adottságai alapján képes lehet.

KECSKEMÉT:

Pálinkás Gergő (támadó, 26 éves) 2: A kecskemétiek általában jól nyúlnak bele az igazolásokba. A Kazincbarcikán meghatározó szerepet betöltő csatár akár bajnoki ezüstérmes meglepetésembere is lehet.

Kiss Bence (középpályás, 23 éves) 3: Szombathelyen és Győrben alapember volt, most egy osztállyal feljebb kell bizonyítania. Nem lesz neki szokatlan az NB I, hiszen a Haladással 18 évesen már szerepelt a legmagasabb osztályban.

Szendrei Ákos (támadó, 20 éves) 3: Komoly potenciál lehet benne, de még nem tudta megmutatni igazán, hogy mire képes, ami korábbi súlyos sérülésének is köszönhető.

Katona Levente (védő, 20 éves) 2,5: Pécsen már 18 évesen meghatározó játékos volt. Jól illeszkedik a KTE átigazolási politikájába. Ha könnyen megy neki a beilleszkedés, akkor gyorsan a csapat alapemerévé válhat.

Szűcs Kornél (védő, 21 éves) 3: A leggyorsabb magyar belső védő, aki ráadásul előrébb is tud játszani. Nem lenne meglepetés, ha idén ő lenne Szabó István nagy húzása. Diósgyőrben NB I-es tapasztalatot is szerzett.

Fadgyas Tamás (kapus, 27 éves) 2: Az előző két szezont Győrben töltötte, az elsőben kezdő kapus volt, a másodikban Kovácsik Ádám érkezése után elveszítette vezető pozícióját.

KISVÁRDA:

Lippai Tibor (védő, 25 éves) 2: A felnőtt futballban a megyei osztályban mutatkozott be, az előző volt az első NB II-es szezonja a Kazincbarcika színeiben. Kisvárdán született, így tulajdonképpen hazatért.

Kovács Marcell (kapus, 20 éves) 3: A Fraditól szerződtették, de Soroksáron védett az NB II-ben. A "fiatalszabálynak" megfelel, így elképzelhető, hogy megkapja majd a lehetőséget Kisvárdán.

Körmendi Kevin (védő, 21 éves) 2,5: A Puskástól érkezett kölcsönben, de az elmúlt két idényt Csákváron töltötte, ahol gyorsan alapemberré vált. Középső védő létére gólerős.

Czékus Ádám (támadó 20 éves) 3: Mihalecz István, honlapunk szakértője azok közé a fiatal NB II-es játékosok közé sorolta, akik az NB I-ben is megállnák a helyüket. A kieső Békéscsabában 13 gólt lőtt tétmeccsen, továbbá a "fiatalszabálynak" is megfelel.

MEZŐKÖVESD

Hudák Martin (középpályás, 29 éves) 2: Az elmúlt három idényben folyamatosan alapembere volt az NB II-es Soroksárnak. Rendelkezik ugyan élvonalbeli tapasztalattal is, ám korábban sem a ZTE-nél, sem Békéscsabán, sem pedig a Puskás Akadémiánál nem tudott megragadni a kezdőcsapatban.

Kojnok Zsolt (jobbhátvéd, 22 éves) 2,5: A 2021/22-es szezonban mutatkozott be a Vidiben, akkor három bajnoki és két Magyar Kupa-találkozó jutott neki, ezzel párhuzamosan pedig az NB II-es Budaörsnél is játszott. Az elmúlt idényben viszont nem lépett pályára az NB I-ben, mindössze három EKL-selejtezőn kapott lehetőséget, így igencsak meccshiánnyal érkezett, időbe telhet a felépítése.

Ugrai Roland (támadó, 30 éves) 2,5: Nem sikerült jól számára a török kaland az elmúlt idényben, mindössze négy tétmeccsen játszott ősszel, majd távozott is a Pendiksportól, tavasszal pedig sportsérvvel műtötték. Nála is időbe telhet, mire újra formába lendül, de ha úgy játszik, mint két évvel ezelőtt a DVSC-nél - 25 bajnokin 10 gól és 2 asssziszt volt a mérlege -, akkor hasznára lehet a borsodiaknak.

MTK BUDAPEST

Nemanja Antonov (védő, 28 éves) 3,5: Az elmúlt években az Újpest egyik nagy erőssége volt, szélső védőként aktívan kivette a részét a támadásokból és gólokkal, gólpasszokkal is észrevetette magát. Nagy veszteség az Újpestnek, nagy fogás az MTK-nak.

Bobál Dávid (védő, 27 éves) 3: A tavaszi szezonra érkezett kölcsönben a Mezőkövesdtől, most pedig végleg megszerezték. Az előző fél évben az MTK-védelem alappillérje volt, 17 bajnokin is kezdett, NB I-es rutinja pedig sokat érhet az új szezonban is.

Rácz Gergő (kapus, 27 éves) 2,5: Akárcsak Bobál, Rácz is kölcsönben szerepelt tavasszal az MTK-nál, ezúttal pedig végleg megszerezték őt a paksiaktól. Nagyobb eséllyel ezúttal Demjén lehet az első számú kapus, de komoly konkurenciát jelenthet számára Rácz.

Hej Viktor (védő, 27 éves) 3,5: A védelem mindkét oldalán bevethető, de akár a középpályán is megállja a helyét. Kisvárdán szinte nélkülözhetetlen volt az előző idényekben, így vélhetően rögtön az újonc segítségére tud lenni.

Kovács Patrik (védő, 18 éves) 3: A magyar foci egyik nagy tehetsége, aki a Salzburg akadémiájáról tért haza és a "fiatalszabálynak" is megfelel. Bemutatkozott már az osztrák másodosztályú Lieferingben, de összességében még nincs sok tapasztalata a felnőtteknél, így ő a jövő igazolása lehet.

Molnár Rajmund (támadó, 20 éves) 3: Kölcsönben érkezett a Haladástól, amelynél legutóbb 15 gólig jutott az NB II-ben, de előtte Csákváron is 9 találatot szerzett, így remek szezonok állnak mögötte.

Demjén Patrik (kapus, 25 éve) 4: Nem véletlen, hogy az MTK átigazolási díjat is hajlandó volt fizetni a kapusért, aki az elmúlt négy évben kirobbanthatatlan volt a ZTE-nél, illetve Marco Rossi szövetségi kapitány is többször behívta már a válogatott bő keretébe. Komoly segítséget jelenthet hátul az újoncnak.

Kádár Tamás (védő, 33 éves) 3,5: Már nem a legfiatalabb, de Pakson is megmutatta, hogy sokat ér a rutinja, fontos láncszeme volt a tolnaiak védelmének. Tapasztalata sokat érhet az MTK-nál is.

PAKS:

Mezei Szabolcs (középpályás, 22 éves) 3: Fiatal kora ellenére már komoly NB I-es múlttal rendelkezik. Bognár Györggyel már dolgozott együtt az MTK-nál, így az "új" edzője által vártakat hamar elsajátíthatja.

Silye Erik (védő, 27 éves) 2,5: Mezőkövesden már bizonyította, hogy az NB I-ben is képes megbízható, kiegyensúlyozott teljesítményre. A Vasasnál ez már nem mindig jött neki össze, de tudása alapján erősítés lehet. Szélső védőként a pontos beadásai sokat érhetnek majd a Paksnak.

Beke Péter (támadó, 22 éves) 3,5: Az NB II-es szezon egyik nagy felfedezettje, aki komoly szerepet játszott a Budafok kupamenetelésében. Teljesítményével rászolgált egy NB I-es szerződésre.

Hegedűs János (védő, 26 éves): 2: Jól indult a pályafutása, de az utóbbi években kissé megrekedt. Kérdés, hogy fel tudja-e még magát szívni NB I-es szintre?

Kovács Krisztián (védő, 23 éves) 2,5: Eddig csak Győrben futballozott, ahol évek óta alapember volt az NB II-ben. Azt tudja a jobb oldalon, amit Silye a balon, igaz, ő az élvonalban még nem bizonyított.

Temesvári Attila (védő, 23 éves) 3: Az elmúlt években rendre stabilan játszott az NB II-ben, így nagy eséllyel az élvonal ritmusát is gyorsabban fel fogja venni, és az első fordulóktól komolyan számolhat vele Bognár György.

Puskás Akadémia

Egyelőre nem jelentettek be új igazolást.

ÚJPEST

Tamás Krisztián (védő, 28 éves) 3: Az elmúlt idényekben rendre sokat játszott az NB I-ben, be tudja játszani az egész baloldalt, így nem csak a védekezésben, hanem a támadásokban is hasznos tud lenni gólpasszaival.

Kiss Tamás (szélső, 22 éves) 3,5: Az elmúlt években már bebizonyította a Puskásnál, hogy húzóember tud lenni egy NB I-es élcsapatban is, így ha újra formába lendül, Újpesten is sok gondot okozhat majd az ellenfél védőinek.

ZALAEGERSZEG

Senkó Zsombor (kapus, 20 éves) 3: Jelenleg még kevés tapasztalata van a felnőtt fociban, az előző szezonban négy NB II-es bajnokit kapott a DVTK-ban, míg előtte többnyire a Juventus tartalék- és utánpótláscsapataiban nevelkedett. Egyelőre azért kapta meg ezt a 3-as osztályzatot, mert megfelel a "fiatalszabálynak".

Sajbán Máté (támadó, 27 éves) 3,5: Amikor az előző csapataiban csatár poszton megkapta a bizalmat, szinte mindig gólokkal és gólpasszokkal hálálta azt meg. A támadósor mindkét szélén és közepén is bevethető, gyorsasága gyakran gondot okoz az ellenfél védőinek. Ha itt is csatár poszton bizonyíthat akkor a szezon egyik fontos játékosa lehet. A ZTE hátul kockázatot vállalt Demjén elküldésével, elől viszont nagyot nyerhetnek Sajbánnal, eddig a kupagyőztes legjobb igazolása.

Soltész István (középpályás, 22 éves) 2: Az elmúlt két évben kirobbanthatatlan volt az NB II-es Budafok kezdőjéből, fontos szereplője volt a Magyar Kupa-döntőig menetelő csapatnak. A BMTE-vel az élvonalban is szerepelt korábban, de akkor csak öt NB I-es meccs jutott neki, így ebben az osztályban még le kell tennie a névjegyét.

Mim Gergely (középpályás, 24 éves) 2,5: Ismét kölcsönvették az univerzális játékost a Puskás Akadémiától. Mim az előző idényben többnyire csereként beállva tudott segíteni a Zalaegerszegnek, ezúttal pedig akár még fontosabb tagja lehet a csapatnak.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz