Fotó: vasasfc.hu

NB I: Hornyák elárulta, melyik játékosától vár többet, Kondás főleg a második félidei játékkal elégedett - edzői értékelések

Döntetlennel végződött az NB I 18. fordulójának nyitómeccse - így értékelte a látottakat a két vezetőedző.
Nyikes Zoltán 2023. február 3., péntek 22:51
Fotó: vasasfc.hu
Döntetlennel végződött az NB I 18. fordulójának nyitómeccse - így értékelte a látottakat a két vezetőedző.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 3., péntek 22:51

Puskás Akadémia-Vasas FC 1-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Hornyák Zsolt (Puskás): – Muszáj volt nyitottabban játszania a Vasasnak, mert korán rúgtuk a gólt. Ez nagyon jó volt számunkra, többet kellett volna kihozni ebből. Nagyon csalódott vagyok a csapat védekezésével az egyenlítő gólnál, hiszen a szögletnél átment a labda a jobboldalról a másikra, Nagy Zsolt nem blokkolt a beadásnál, rosszul is érkeztünk. Meg kellett volna őrizni az eredményt és kellett volna rárúgni egy gólt. Csalódott vagyok Colley hozzáállásával, minthogyha rendezetlenül állt volna be a mérkőzésbe. Sajnos szerencsétlenek is voltunk, Favorov szabadrúgásánál kifelé pattant a labda a kapufáról, nem pedig befelé. Meg kell törni ezt a szerencsétlen szériát. Nagyon sokat küzdünk a gólért, aztán pedig egyet hibázunk. Én ezt hibának tartom, mert ezt az ellentámadást le kellett volna védekezni már az elején. Muszáj volt a Vasasnak kinyílni, nekünk pedig ezt jobban ki kellett volna használnunk a második félidőben. A frissítések után arra vártam, hogy gólt szerezzünk, akár Colley, akár Gruber cseréjével, de ez nem sikerült. Főleg Colleytól várok sokkal többet. Ha egy játékos Golla mezében akar bemenni a cserénél, akkor ez máris mindjárt elárul valamit. Valaki szórakozik, valaki profin áll hozzá a labdarúgáshoz, jobban oda kell figyelnie neki, nagyobb küzdőszellemet kell beletennie, nagyobb erőbedobást vártam tőle. (M4 Sport)

Kondás Elemér (Vasas): – Rosszul kezdtük a találkozót, egy kicsit langyosak voltunk, kevés volt az előre passz és a beindulás, sok olyan labdát elveszítettünk, amit nem kellett volna. Az első félidő második felében váltottunk, ott már sokkal jobban néztünk ki, a második félidőben pedig abszolút rámentünk az ellenfélre. A gólunk után egy hosszabb időszak a miénk volt, ott megrúghattuk volna a második gólunkat, aztán a vége felé már mindkét csapat ment előre a győzelemért. Nem sikerült bevinnünk a második találatot, a vége felé pedig figyelnünk is kellett, hogy ne kontrázzanak le minket és ne távozzunk vereséggel. Összességében jó az egy pont, bár ezt a mérkőzést meg lehetett volna nyerni, főleg a második félidei játékunkkal – mondta a Vasas szakvezetője, aki a félidőben lecserélte a két támadószélsőt, Cipf Dominikot és Radó Andrást is, és azt is elárulta, hogy miért. – Nem igazán tartottuk meg a labdát, a védekezésben is többször mögénk kerültek, de főleg azért, mert nem tudtunk úgy építkezni, ahogy szerettünk volna. Váltottunk másban is, az pedig működött. Meglátjuk, hogy a jövőben mikor melyik felállást fogjuk alkalmazni, mindent gyakoroltunk a felkészülés során. Ha valami nem úgy működik, akkor próbáljuk úgy összerakni a kezdőcsapatot, hogy lehetőleg csere nélkül tudjunk szerkezetet váltani. A Honvéd elleni kupameccs is fontos számunkra, szeretnénk továbbjutni, de fogunk adni másoknak is lehetőséget. (M4 Sport)

Olvastad már?
Kecskeméti titkok nyomában: Ha kell, pályát vonalaz és kispadot szerel az ügyvezető, de ma is a bennmaradásban hisz - interjú
Meglepték a teljes mezőnyt a nem szokványos játékospolitikájukkal és főleg azzal, hogy újoncként jelenleg második helyen állnak az NB I-ben. Pedig a legalacsonyabb költségvetéssel rendelkeznek, a legolcsóbb kerettel és mindenki biztos volt benne, hogy kiesnek. Ráadásul a legkisebb apparátussal működnek, ezért sokkal többet és jobban kell dolgozniuk, mint a vetélytársaknak. Dr. Filus Andor, az újonc Kecskemét ügyvezetője mondja el, milyen nehézségeket kellett leküzdeniük, míg eljutottak az NB I-be.  A nyarakat a stadionban tölti, a bajnoki rajt előtt már alig alszik, a meccs napján összerakja a kispadot, de előfordul, hogy pályát vonalaz. Interjú a kecskeméti titokról.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újra csapatot kapott
Ricardo Moniz
A Fradi és a Zete korábbi edzőjének, Ricardo Moniznak kell megmentenie a Zürich idei szezonját.
Fradi
Henry Wingo
A Csakfoci úgy tudja, hogy Henry Wingo nyártól jó eséllyel az MLS-ben szereplő Austin FC-ben folytathatja pályafutását.
BVSC
Lemondott a vezetőedző
Az NB II-es BVSC-Zuglót irányító Szekeres Tamás hétfőn lemondott vezetőedzői tisztségéről. A szakember november végén vette át az együttest, amely jelenleg a másodosztály 15. helyén áll. (hunfoci.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz