Fotó: vasasfc.hu

NB I: Nem bírt egymással a Puskás és a Vasas a forduló nyitómeccsén

Az első félidőben Slagveer góljával szerzett vezetést a Vasas, majd a fordulás után remekül szállt be a vendégeknél Ihrig-Farkas, az ő beadásából egyenlített Berecz.
Nyikes Zoltán 2023. február 3., péntek 21:50
Fotó: vasasfc.hu
Az első félidőben Slagveer góljával szerzett vezetést a Vasas, majd a fordulás után remekül szállt be a vendégeknél Ihrig-Farkas, az ő beadásából egyenlített Berecz.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 3., péntek 21:50

Az NB I 18. fordulójának nyitómeccsén a Puskás Akadémia fogadta az előző fordulóban a Ferencváros otthonában bravúrdöntetlent elért Vasast.

1. félidő

Az első veszélyesebb lehetőség a vendégek előtt adódott, a 6. percben Radó jobboldali szabadrúgása után Novothny fejelt át a hosszúra a labdát, Hegedűs pedig már igencsak nehéz szituációban, éles szögből lőtt fölé. A 13. percben megszerezte a vezetést a Puskás: Nagy Zsolt próbálta meg bevinni a Vasas 16-osán belülre a labdát, de szerelték, a vendég védőkről viszont éppen Slagveer elé pattant a játékszer, a holland szélső pedig 8 méterről a bal alsóba gurított, 1-0.

A folytatásban is volt lehetősége a gólszerzésre a Vasasnak még az első félidőben, a 29. percben Radó szöglete után Otigba elé került a lecsorgó labda, a védő lövése pedig kevéssel ment el a bal alsó mellett.

2. félidő

Alig két perccel a fordulást követően Berecz és a frissen pályára érkezett Ihrig-Farkas összjátéka után utóbbi lövését védte nagy bravúrral Tóth Balázs. Az 57. percben viszont már a hazai kapus sem tudott segíteni: remekül ment el a jobboldalon Ihrig-Farkas és pontosan adott középre, ahol Berecz 9 méterről, kapásból a bal alsóba lőtt, 1-1.

A 60. percben majdnem összejött a vendégeknek a fordítás, ekkor Zimonyi passza után Ódor centerezett, a kapu torkában pedig csak milliméterekkel maradt le Novothny. A 69. percben is Ihrig-Farkas beadása okozott veszélyt, Nagy Zsoltról pattant Tóth kezébe a labda.

A 75. percben Colley élesen középre lőtt labdája után került Corbu elé a labda, de veszélyes helyzetből végül nem tudott kapura lőni. A 83. percben ismét Ihrig-Farkas középre lőtt labdája volt ígéretes, de középen nem sikerült kapura tenni a játékszert.

A 88. percben majdnem megszerezte a vezetést a Puskás, Favorov 19 méterről a jobboldali kapufát találta el szabadrúgásból. A hátralévő időben mindkét csapat ment előre a győzelemért, de végül pontosztozkodás lett a vége.

NB I, 18. forduló

Puskás Akadémia-Vasas FC 1-1 (Slagveer 13., ill. Berecz 57.)

Puskás: Tóth B. - Bartolec, Batik, Stronati, Nagy Zs. - Favorov, Van Nieff (Levi, 62.) - Komáromi (Dusinszki, 73.), Corbu, Slagveer - Puljic (Colley, 62.).

Vasas: Uram - Szivacski, Otigba, Iyinbor (Litauszki, 84.), Hegedűs (Hidi, 56.), Ódor - Hidi M (Szilágyi, 56.), Berecz, Cipf (Zimonyi, 46.) - Radó (Ihrig-Farkas, 46.), Novothny.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Fradi
Jansen a Népligetben
Már fotó is készült arról, ahogyan Pascal Jansen az FTC Népligeti Sportközpontjában van. A Csakfoci úgy tudja, a felek még tárgyalnak egymással.
Újpest
Magyar játékos érkezett Debrecenből
A DVSC utánpótlás-válogatottját megvették a lilák, de a Loki később is kereshet a játékos eladásával.
Tovább az összes átigazoláshoz