Fotó: dvsc.hu

NB I: Három csapat is harcol a Debrecen edzőjének aláírásáért - sajtóhír

A prosport.kz értesülései szerint két kazah és egy orosz klub is csábítja a Debrecennel eddig igen sikeresen szereplő Srdjan Blagojevicet.
Budai László 2023. május 17., szerda 8:29
Fotó: dvsc.hu
A prosport.kz értesülései szerint két kazah és egy orosz klub is csábítja a Debrecennel eddig igen sikeresen szereplő Srdjan Blagojevicet.
Szerző: Budai László 2023. május 17., szerda 8:29

A kazah prosport.kz értesülései szerint több klub is kiszemelte magának a Debrecen edzőjét, Srdjan Blagojevicet, aki 2022 szeptemberében a 10. helyen vette át a Loki irányítását, vezetésével pedig alaposan megindult az együttes felfelé, a szurkolóknak már nem a kiesőhelyek környékét kell nézniük a tabellán, sokkal inkább az élmezőnyt, két fordulóval a vége előtt a 4. DVSC-nek ugyanannyi pontja van, mint a 3., már EKL-selejtezős pozícióban álló Paksnak.

A lap értesülései szerint a kazah bajnokság 11. helyén álló Sahtyor Karagandi, valamint a tabellán utolsó Maktaaral is visszavinné Kazahsztánba a trénert, akit jól ismernek az országban, hiszen volt már az Asztana és a Kaszpij edzője is. Sőt, úgy tudják, hogy a kazahok mellett egy - meg nem nevezett - orosz egyesület is csábítja a trénert, és megjegyzik, hogy Blagojevic az ajánlatok közül várhatóan az orosz ligával szimpatizálna a legjobban.

Kérdés, hogy a trénernek meddig szól a szerződése (a bejelentéskor ezt nem kommunikálták, az ebben a kérdésben nem mindig megbízható és nem hivatalosnak számító Transfermarkt 2023. december 31-et ír), azaz, hogy csak vele vagy a DVSC-vel is egyeztetnie kellene a kérőknek. És persze azt is tegyük hozzá, hogy az érdeklődések ellenére Blagojevicnek sok oka egyelőre nem lenne a távozásra, hiszen jól szerepel Debrecenben, és még a nemzetközi kupaszereplést is kiharcolhatja a csapattal.

Olvastad már?
A Vidi utolsó sikeredzője megdöbbent a csapat szereplésén: "Ezt szerintem senki nem gondolta volna; én vezettem a klub történetének legjobb szakmai stábját" - interjú
2017 januárjától 2019 novemberéig volt a Vidi vezetőedzője Marko Nikolic, akivel a klub bajnokságot és kupát nyert, az Európa Ligában pedig bejutott a csoportkörbe. Azóta nagyot fordult a világ a MOL Fehérvár FC-vel, jelenleg nagy esély van arra, hogy kiessenek az NB I-ből. A szerb szakember nem tagadta, hogy lett volna esélye márciusban visszatérni a Vidihez, azonban nem akart egy olyan csapatnál dolgozni, amelyik a kiesés ellen harcol. Nikolic nem látta előjelét ezeknek a sikertelen éveknek, de nem akar olajat önteni a tűzre, így inkább nem mondja el az őszinte véleményét a fehérváriak jelenlegi szerepléséről. A 43 éves trénernek három topligás ajánlata is volt az elmúlt időszakban, de az NB I-be is szívesen visszatérne a közeljövőben. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz