Fotó: paksifc.hu

NB I: Dzsudzsák villámgólja egy pontot ért a Lokinak a Paks otthonában - videó

Dzsudzsák Balázs harmadik perces góljára Papp Kristóf a 84. percben válaszolt, így 1-1 lett a Paks-Debrecen.
Csakfoci.hu 2024. március 10., vasárnap 14:56
Fotó: paksifc.hu
Dzsudzsák Balázs harmadik perces góljára Papp Kristóf a 84. percben válaszolt, így 1-1 lett a Paks-Debrecen.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. március 10., vasárnap 14:56

Az OTP Bank Liga 24. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a listavezető Paks azt a Debrecent fogadta hazai pályán, amelyik a múlt héten meglepetésre 1-0-ra kikapott otthon a kiesőjelölt Mezőkövesdtől.

I. félidő

Rögtön a mérkőzés harmadik percében hidegzuhany érte Bognár György együttesét: előbb Manrique lövését hárította a jobb sarokból Simon, majd Ferenczi az alapvonalról készített vissza az üresen érkező Dzsudzsák elé, aki 11 méterről, középről a bal alsóba lőtt (0-1).

A folytatásban a Debrecen átadta a területet a Paksnak, főként a hazai csapat birtokolta a labdát, míg a Loki a kontrákra próbált építeni. Hahn kiugratta volna Tóth Barnát, a paksi támadó jól zárta ki védőjét, azonban túl messze került a labdától, így a játékszert nem, csak Megyeri lábát érte el. Percekkel később egy Dzsudzsák-szöglet után alakult ki kisebb kavarodás, a hazai védők végül kivágták a labdát.

A félidő ráadásban még Domingues visszakészítése után volt dolga a paksi védelemnek, ám végül Vajda szabálytalansága után a paksiaké lett a labda. A félidőben 1-0-ra a DVSC vezetett,

II. félidő

A csereként beállt Böde Dániel nevéhez fűződött a második félidő első nagy helyzete. A rutinos csatár Szabó János beadása után elfejelte Megyeri elől a labdát, az üres kapuba tartó játékszert Dreskovic a léc alól fejelte ki. Két perccel később újabb Böde-ziccert jegyezhettünk fel, egy kiváló indítás után Böde lefordult a védőjéről, a kapusra vezette a labdát, azonban a kapu mellé lőtte a ziccert. A folytatásban Kovács lövését ütötte ki a rövid felsőből Megyeri.

Helyzettel jelentkezett a Debrecen is: Bárány ugrott ki egy kontra végén, eltolta volna Simon mellett a labdát, viszont a Paks kapusa lelopta a csatár lábáról a labdát. A 70. percben Böde fejjel szöktette Pappot, utóbbi játékos sarokkal próbálta továbbadni a labdát, a próbálkozás azonban Megyeri ölében halt el. Ismét egy Böde-Megyeri párharcot láttunk a 76. percben, újfent a debreceni kapus nyerte kettejük csatáját.

A 84. percben sikerült az egyenlítés a Paksnak: Osváth jobboldali beadása után Böde Papp Kristóf lábára fejelte a labdát, ahonnan az becsorgott a bal alsóba sarokba (1-1). A ráadásban Szécsi lövése mellé szállt, míg Böde bólintása is elkerülte a kaput, így 1-1-re végzett egymással a két csapat. A Loki a hatodik, a Paks az első helyen maradt, de Bognárék egy Ferencváros-győzelem esetén visszacsúszhatnak a második helyre.

NB I, 24. forduló

Paksi FC-Debreceni VSC 1-1 (Papp 84., ill. Dzsudzsák 3.)

Paks: Simon - Lenzsér, Kinyik, Szabó J. - Kovács K. (Szélpál, 83.), Papp, Szabó B. (Vas, 63.), Balogh (Horváth, 72.), Osváth - Hahn (Skribek, 83.), Tóth B. (Böde, a szünetben)

(cserék: Borsos, Szélpál, Skribek, Vas, Böde, Kocsis, Horváth, Lépő)

DVSC: Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Romanchuk (Ojediran, 78.), Ferenczi - Lagator, Manrique (Szuhodovszki, 78.) - Vajda (Szécsi, 59.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 78.) - Bárány (Loncar, 86.)

(cserék: Erdélyi, Hornyák, Tuboly, Szuhodovszki, Ojediran, Loncar, Bódi, Kocsis, Szécsi)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz