Fotó: ujpestfc.hu

NB I: Az Újpest villámgyorsan fordított a hajrában, de a Kövesdé lett az utolsó szó - videó

Hiába vezettek a borsodiak a 85. percig, Csoboth előbb kiharcolt egy 11-est, amelyet Ljujic értékesített, majd a lila-fehérek magyar játékosa maga is betalált. Az Újpest mégsem szerzett három pontot, a slusszpoén ugyanis Karnitski találata lett.
Csakfoci.hu 2024. március 16., szombat 14:52
Fotó: ujpestfc.hu
Hiába vezettek a borsodiak a 85. percig, Csoboth előbb kiharcolt egy 11-est, amelyet Ljujic értékesített, majd a lila-fehérek magyar játékosa maga is betalált. Az Újpest mégsem szerzett három pontot, a slusszpoén ugyanis Karnitski találata lett.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. március 16., szombat 14:52

A Ferencváros elleni csúnya hazai vereség óta újra kiegyenesedni látszott az Újpest az elmúlt hetekben, hiszen Mészöly Géza csapata a Fehérvárt és a Puskás Akadémiát is legyőzte a bajnokságban, úgy, hogy gólt sem kapott. Ellenben Mezőkövesden egyre nehezebb a helyzet, az új vezetőedzővel, Milan Milanoviccsal négyből háromszor kikaptak a borsodiak, így a bennmaradást érő helyhez képest tízpontos hátrányból várták a 25. fordulót.

I. félidő

A 8. percben egy bedobás után kellett a léc alól kiütnie a labdát Banainak, majd Cseke ugyan 8 méterről a hálóba lőtte a kipattanót, de előtte Vajda szabálytalankodott Antzoulasszal szemben, így kifelé jöhetett szabadrúgás. A 14. percben egy kispasszos, egyérintős, látványos támadás végén Radosevic hozta helyzetbe Tamást a 16-oson belül, akinek a lövését Lukic végül úgy blokkolta, hogy az újpesti játékosra visszapattant a labda és kirúgással folytatódhatott a játék.

Ennél több lehetőséget azonban sajnos nem lehetett feljegyezni az első játékrészből, a hátralévő időben nem forogtak veszélyben a kapuk és finoman szólva sem volt közönségszórakoztató a találkozó.

II. félidő

Bár az Újpest cserélt (Simon K. be, Doka le), rögtön a játékrész elején nagyon aktívan indított a Kövesd. Előbb Szolgai lőtt 18-ról kevéssel a bal alsó mellé, majd egy gyönyörű kontrából már eredményes is lett a vendégcsapat: Drazic fordult le még a félpályánál Keitáról, majd nagyon otthagyta őt, egészen az ötösig vitte a labdát, ott csinált két visszacselt, és tökéletesen centerezett az érkező Csekének, aki pedig a nagy részt üresen maradt kapuba bombázott (0-1).

Egy percre rá már kettő lehetett volna a kövesdi előny, de Kállai lábáról nagy helyzetben lelopta a labdát Keita.

Éledezett azonban az újabb kettőt változtató, Csobothot és Saserét is bevető Újpest is: Ambrose lekészítése után Radosevic lőtt 21-ről, laposan a jobb alsó mellé. Majd egy szöglet után kifejelt labdát Tamás küldött kapura egyből, 25-ről, az életerős kísérlet kevéssel ment a léc fölé.

Ezt követően ismét egy sarokrúgást követően alakult ki veszély, a labda az ötösön belül, a kapuval szemben álló Sasere elé pattant, az újpesti támadó lőtt is, de Vajda óriásit mentett, testéről a kapu fölé pattant a labda.

Az újpesti nyomás meghozta gyümölcsét, a lila-fehérek ugyanis két perc alatt fordítottak: a hazaiak előbb Csoboth révén kiharcoltak egy 11-est, amelyet Ljujic a bal sarokba gurított (1-1), majd Simon jobb oldali beadása után Csoboth maga bólintott szépen a jobb sarokba (2-1). A találat után a lila-fehérek nehéz időszakot maga mögött tudó játékosa el is sírta magát.

Az utolsó szó azonban a Mezőkövesdé lett: a csereként beállt Bőle szögletét Banai rossz helyre ütötte, így a szintén csere Karnitski 11-ről a kapuba lőhetett (2-2).

Úgy tűnt tehát, hogy az Újpest két perc alatt szertefoszlatja a Kövesd bennmaradási álmait, de az egy szerzett ponttal a borsodiaknak azért még maradt halvány esélye az NB I-es tagság megőrzésére. 

NB I, 25. forduló

Újpest FC–Mezőkövesd 2-2 (Ljujic 85. - 11-esből, Csoboth 86., ill. Cseke 51., Karnitski 91.)

Újpest: Banai – Antzoulas (Huszti, 71.), Keita, Kobouri – Doka (Simon K., 46.), Mack (Ganea, 71.), Radosevic (Csoboth, 62.), Ljujic, Tamás – Mörschel, Ambrose (Sasere, 62.).

Kövesd: Piscitelli – Kállai, Kojnok, Lukic, Szivacski, Vajda – Szolgai, Brtan, Cseke – Cseri (Molnár, 64.), Drazic.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz