Fotó: ujpestfc.hu

NB I: Az Újpest alapembere dobogót és MK-döntőt vár a csapatától

Vincent Onovo szerint a mostani Újpest jobb a tavalyinál, ezért komoly céljai lehetnek a bajnokságban.
Csakfoci.hu 2023. október 18., szerda 20:19
Fotó: ujpestfc.hu
Vincent Onovo szerint a mostani Újpest jobb a tavalyinál, ezért komoly céljai lehetnek a bajnokságban.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. október 18., szerda 20:19

- Heinz Mörschel, Tajti Mátyás, Luca Mack és Matija Ljujic is kiváló labdarúgók, könnyű velük együtt futballozni, ez talán kívülről is látszik - mondta Vincent Onovo az ujpestfc.hu-nak. - Nyilván mindegyikünknek vannak hibái, de alapvetően egy erős, agresszív, ugyanakkor labdabiztos középpályánk van. Sajnálom, hogy Matija megsérült, de mindeközben úgy gondolom, hogy ő sem pótolhatatlan. A labdarúgás nem egy emberről szól, nekünk pedig kiváló játékosaink vannak, akikkel ugyanúgy sikereket érhetünk el. Meglátásom szerint erősebbek lettünk tavalyhoz képest, keményebb a felfogásunk, illetve a támadásoknál is agresszívabbak vagyunk.

A középpályás beszélt a célokról is.

- Élő szerződésem van az Újpesttel, addig nem is gondolok másra. Jelenleg kizárólag a bajnokságra fókuszálok, eddig jól teljesítünk, és ez a legfontosabb. Év végén egy éremmel, és legalább egy Magyar Kupa-döntővel már elégedett lennék. Szeretem Magyarországot, szívesen élnék itt még tovább, de a jövő majd alakítja a sorsomat. Bárhogy is alakul, számításba kell vennem majd, hogy a családomnak mi a legjobb.

Olvastad már?
Interjú az Újpest ügyvezetőjével: "Mi amolyan kívülálló szereplői vagyunk a magyar futballnak, mi vagyunk a belga tulajdonos klubja"
Az Újpest régen, 14 évvel ezelőtt kezdte hasonlóan jól az NB I-es szezont, ráadásul hosszú idő után újra meghatározó magyar játékosokkal a kezdőcsapatban. Berta Csaba szerint ehhez kellett, hogy valamelyest növeljék a büdzsét és az is, hogy a vetélytársak egy része gyengüljön gazdaságilag. Az ügyvezető úgy látja, a jó eredmények egy ideig elfedik a problémákat, amelyekből van szép számmal Újpesten, és amelyekre ki is tér részletesen az interjúban. A legnagyobb gondnak azt nevezte a vezető, hogy az igazi egység soha sem valósul meg. Berta szerint jól hangzik, hogy legyen újra egy erős Újpest, de a jelenlegi tulajdonoson kívül senki nem tett ezért, hogy ez megtörténjen, Roderick Duchatelet-től pedig nem várható el, hogy megötszörözze a klub költségvetését. Interjú Berta Csabával, az Újpest ügyvezetőjével.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Tovább az összes átigazoláshoz